Dakwerken

dakwerken

Dakwerken

Met professionele dakwerken zorg je ervoor dat je woning goed beschermd is tegen weersinvloeden en kou van buiten. Een dak wordt ook wel de vijfde gevel genoemd en is een belangrijk onderdeel van een huis. Reparaties, inspecties, renovaties en het plaatsen van een nieuw dak zijn dakwerken die dakdekkers graag voor je uitvoeren. Door de dakwerken door een ervaren professional te laten uitvoeren, ben je verzekerd van een kwalitatief resultaat!

Wil je weten wat een dakdekker voor jou kan betekenen?

Op deze pagina lees je alles over verschillende dakwerken die ervoor zorgen dat je woning droog en comfortabel blijft. Via de offertepagina vind je gemakkelijk een goede dakdekker bij jou uit de buurt. Bovendien bespaar je op de kosten door offertes te vergelijken!

Navigeer op deze pagina verder naar:

Welke dakwerken? | Wat kosten dakwerken? | Welke subsidies voor dakwerken zijn er? | Btw-tarief

Welke werkzaamheden vallen onder dakwerken?

Je kunt bij een dakdekker terecht voor allerlei dakwerken, van een dakreparatie tot het laten plaatsen van een geheel nieuw dak. Is het bitumen op je platte daktype verouderd en aan vervanging toe? Of wil je een dakdekker een nauwkeurige inspectie laten uitvoeren?

Met een professionele dakdekker weet je zeker dat alle dakwerken veilig, snel en vakkundig worden uitgevoerd. Ook geeft een dakdekker je graag meer informatie en deskundig advies over dakwerken voor je woning. Hieronder lees je meer over de verschillende dakwerken.

Dakinspectie

Bij een dakinspectie controleert de dakdekker niet alleen de dakconstructie, maar bekijkt hij ook de dakpannen of andere bedekking en andere onderdelen van het dak. Denk hierbij aan de schoorsteen, een dakkapel of dakraam. Na de dakinspectie weet je zeker dat je dak zich in goede staat bevindt. Zijn er wel problemen? Een dakdekker lost deze na de dakinspectie snel voor je op.

Dakreparatie

Heb je last van waterschade onder het dak? Vooral platte daken zijn gevoelig voor lekkage, omdat water er minder snel af loopt. Bij schoorstenen en dakkapellen zorgt een verouderde loodslab vaak voor lekkages. Een dakdekker voert een dakreparatie uit met een speciale reparatiepasta of een nieuwe loodslab. Soms bestaat een dakreparatie uit het vervangen van enkele dakpannen. Ook een reparatie aan de nokvorst komt vaak voor.

dakrenovatie

Dakrenovatie

Door geregeld goed onderhoud te laten uitvoeren, zorg je voor een lange levensduur van je dak. Toch kan er naar verloop van tijd slijtage ontstaan, waardoor dakrenovatie nodig is. Een dakrenovatie bestaat vaak uit grote klussen. Ook vernieuwingen vallen onder een dakrenovatie. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van een dakkapel, isolatie of dakcoating.

Dakpannen vervangen

Zit er een barst in een dakpan, of zijn er enkele dakpannen van het dak gewaaid? Je ziet schade aan dakpannen vaak gemakkelijk zelf. Alleen bij verouderde en poreuze dakpannen is de schade minder goed te zien. Een dakdekker zal bij schade enkele dakpannen vervangen. Bij poreuze pannen, moeten vaak alle dakpannen vervangen worden. Bij het dakpannen vervangen kun je direct extra isolatie laten plaatsen.

nieuw dak plaatsen

Nieuw dak plaatsen

Laat je een nieuwe woning bouwen en ben je benieuwd hoe het dak geplaatst wordt? Of is je dakconstructie zo beschadigd dat je een nieuw dak moet laten plaatsen? Een hellend dak bestaat uit een houten balkenconstructie, met daarop isolatiematerialen en de bedekking. Een plat dak bestaat vaak uit isolatie met daarop een laag bitumen of EPDM. Een dakdekker plaatst een nieuw dak vakkundig, zodat je er lang plezier van hebt.

Dakgoten plaatsen

Dakgoten zorgen ervoor dat hemelwater snel wordt afgevoerd en niet langs de gevel van je woning naar beneden loopt. Wanneer je nieuwe dakgoten laat plaatsen, begint de specialist met het plaatsen van de beugels. Vervolgens installeert hij de dakgoten in de beugels, zodat ze goed vastzitten. Hij zorgt ervoor dat je dakgotensysteem geen lekkages vertoont. Je hebt bij deze dakwerken keuze uit verschillende materialen en goottypes.

Goedkope dakdekker gezocht voor dakwerken?

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

Kosten dakwerken

Wil je een professionele dakexpert dakwerken laten uitvoeren? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de prijzen. Omdat alle daken anders zijn, vind je in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde kosten. Zo zie je dat het laten uitvoeren van een inspectie van een plat daktype gemiddelde €150,- tot €250,- per dak kost. Wil je een reparatie op een hellend daktype laten uitvoeren? Ga dan uit van gemiddelde prijzen tussen €45,- en €65,- per m².

Ben je benieuwd naar exacte prijzen?

Vraag dan via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan bij dakdekker uit je regio. Door te vergelijken weet je zeker dat je nooit te veel betaalt!

Prijstabel: kosten dakwerken

Soort dakwerken Soort dak Gemiddelde prijs* Opmerkingen
Dakinspectie Plat dak €150,- tot €250,- per dak Vaak gratis i.c.m. dakwerk werkzaamheden
Hellend dak €200,- tot €300,- per dak Vaak gratis i.c.m. dakwerk werkzaamheden
Dakreparatie Plat dak €45,- tot €65,- per m² Prijs afhankelijk van benodigd materiaal voor reparatie
Hellend dak €45,- tot €130,- per m² Prijs afhankelijk van benodigd materiaal voor reparatie
Dakrenovatie Plat dak €70,- tot €90,- per m² Prijs afhankelijk van benodigd materiaal voor renovatie
Hellend dak €70,- tot €110,- per m² Prijs afhankelijk van benodigd materiaal voor renovatie
Dakpannen vervangen Hellend dak €50,- tot €60,- per m² Kosten afhankelijk van soort dakpannen (beton of keramisch)
Nieuw dak plaatsen Plat dak €75,- tot €100,- per m² Prijs inclusief materiaal en arbeidskosten
Hellend dak €75,- tot €130,- per m² Prijs inclusief materiaal en arbeidskosten
Dakgoten plaatsen Hellend dak €600,- tot €1.300,- per 12 m dakgoot Prijs afhankelijk van keuze materiaal (zink of kunststof) en wel/niet zelf verwijderen bestaande dakgoot.

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en gemakkelijk vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Welke subsidies voor dakwerken zijn er?

Wil je besparen op de kosten van je dakwerken? Controleer dan of je een beroep kunt doen op subsidies. Zeker wanneer je je woning extra laat isoleren, kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Voor particulieren is het potje van de landelijke Subsidie Energiebesparen Eigen Woning helaas op. Een VvE kan nog wel een subsidieaanvraag doen. Sommige gemeentes en provincies hebben nog wel subsidies beschikbaar voor dakwerken.

Welke subsidies kun je krijgen?

Ben je benieuwd of je in aanmerking voor subsidie komt wanneer je dakwerken laat uitvoeren? Op energiesubsidiewijzer.nl controleer je gemakkelijk of er landelijke of lokale subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken.

Welk btw-tarief geldt er voor dakwerken?

Laat je je woning extra isoleren door middel van dakwerken? Dan betaal je niet 21%, maar 6% btw over de werkzaamheden en de materialen. Dat er geen landelijke subsidie voor dakwerken meer is, betekent niet dat je niet op de kosten kunt besparen. Het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van huizen vallen onder het verlaagde tarief, maar alleen wanneer je woning ouder dan twee jaar is.

Je hoeft zelf niets te doen. Ook wanneer je meerdere dakwerken of renovatiewerken laat uitvoeren, splitst je specialist de offerte en factuur de werkzaamheden die onder het 21%-tarief vallen en in werkzaamheden die onder het 9%-tarief vallen.

dakwerken uitvoeren

Vergelijk gratis vrijblijvende dakwerken offertes

Ben je op zoek naar een goed dakdekkersbedrijf om een reparatie of andere dakwerken te laten uitvoeren? Of wil je weten wat de kosten zijn om de bedekking van een plat dak te vervangen? Professionele dakdekkers hebben ruime ervaring en de juist materialen om alle dakwerken vakkundig en snel uit te voeren. Wanneer je dakwerken door een expert laat uitvoeren, weet je zeker dat je woning weer lange tijd beschermd is tegen weersinvloeden.

Bespaar door offertes te vergelijken!

Via de offertepagina vraag je eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes aan. Door de offertes te vergelijken zie je snel welke vakman de beste service en prijs biedt. Zo vind je eenvoudig een dakdekkersbedrijf dat precies aan je wensen voldoet!