Dakdekker Friesland - specialist in dakwerken

dakwerken Friesland

Dakdekker Friesland

Wist je dat je minimaal eens per jaar de dakgoten moet reinigen? En wist je ook dat het verstandig is om periodiek een dakinspectie te laten uitvoeren door een erkend dakdekker? Door het toepassen van een dakinspectie, en de eventueel daaropvolgende dakreparatie, voorkom je een daklekkage en behoud je de kwaliteit van de dakconstructie. Wij werken samen met diverse dakwerken professionals uit Friesland, die jou graag helpen bij het dakonderhoud, een dakrenovatie of het herstellen van een daklekkage. Geef op de offertepagina aan waar je naar op zoek bent, en wij sturen je geheel vrijblijvend de offertes van maximaal vijf specialisten toe. Het is aan jou om deze met elkaar te vergelijken en te kiezen voor het dakdekkersbedrijf dat bij je past.

Voor al je dakwerken

De term dakwerken wordt gebruikt voor een groot aantal verschillende klussen. Zo vallen hier spoedklussen als het opsporen en herstellen van een daklekkage onder, maar ook het vervangen van de dakgoten of het leggen van een nieuwe dakbedekking. Bij welke klus je ook hulp nodig hebt, wij werken alleen samen met erkende dakwerken specialisten uit Friesland, die een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Van dakreparatie tot dakrenovatie, en van dakonderhoud tot dakinspectie, jouw hellend of plat dak is bij de professionals in uitstekende handen. Afhankelijk van de mate van het werk, zullen de dakwerken één dag tot enkele weken in beslag nemen.

dakdekker Friesland

Daklekkage

Eén van de meest voorkomende problemen op het gebied van de dakwerken is het ontstaan van een daklekkage. De oorzaak voor een daklekkage ligt over het algemeen bij het vershuiven van dakpannen of het poreus worden van de naden bij een dakkapel of dakraam. Het is van groot belang om een daklekkage direct op te sporen en te repareren, om vochtproblemen als houtrot en schimmel te voorkomen. Een dakdekker uit Friesland spoort de daklekkage meestal op met behulp van een rookgasdetectie. Hij spuit dan rookgas onder de dakconstructie, en kijk waar het ontsnapt. Vervolgens zal hij dan de benodigde dakreparatie uitvoeren.

Dakreparatie

Er kan om verschillende redenen een reparatie nodig zijn. Een dakreparatie volgt over het algemeen op een dakinspectie. Bij een dakinspectie kijkt een dakwerken expert naar de staat van de dakbedekking, de dakconstructie, de schoorsteen en het hemelwaterafvoersysteem. Vindt de dakdekker tijdens de dakinspectie enkele beschadigingen of een verouderd onderdeel, dan informeert hij jou vervolgens over de volgende stap, en de kosten die hierbij horen. In de meeste gevallen is een dakreparatie voldoende, bijvoorbeeld door het plaatsen van EverSeal in de goten om scheurtjes te dichten. In andere gevallen is een dakrenovatie verstandig, omdat dit een langdurige in plaats van tijdelijke oplossing biedt.

Dakbedekking plat dak

Is de dakbedekking van het plat dak verouderd? Of vind je het tijd om meer aandacht te besteden aan de isolatie van een schuur of garage? Dan is het een optie om de dakbedekking te vervangen. Voor een plat dakoppervlak bestaan er verschillende materialen die zorgen voor een langdurige en goed isolerende oplossing. Werk bijvoorbeeld met rollen bitumen of EPDM. Deze beide materialen kun je zonder de ondersteuning van een dakdekker uit Friesland plaatsen, maar je moet hier dan wel voldoende tijd voor inruimen. Heb je weinig budget voor het vervangen van de dakbekleding van het plat dak? Overweeg dan golfplaten te gebruiken.

dakbedekking Friesland

Dakbedekking hellend dak

Voor een hellend dak bestaan er eveneens verschillende oplossingen voor het vervangen van de dakbedekking. Het grootste gedeelte van onze klanten uit Friesland kiest voor dakpannen. Het voordeel van dakpannen is dat je deze gemakkelijk plaatst, en dat ook het dakonderhoud hierbij relatief weinig tijd vraagt. Andere mogelijkheden zijn het gebruik van riet, kunststof dakpanplaten of een duurzame dakbedekking. Voor welke vorm van dakbekleding je ook kiest voor het hellend dakoppervlak, het is van belang om deze goed te onderhouden, en regelmatig te laten inspecteren om de kans op een daklekkage en onnodige dakreparatie te verkleinen. Een dakwerken professional kan je hierbij ondersteunen.

Onderhoud & dakrenovatie

Voordat je overgaat tot het vervangen van de dakbekleding, is het verstandig om eerst te kijken naar de mogelijkheden voor dakonderhoud en dakrenovatie. Bij de term dakonderhoud horen zaken als het schoonmaken van de dakgoten, en het rechtleggen van een verschoven dakpan. Een dakrenovatie heeft vaak meer voeten in aarde. Deze klus kun je dan ook beter overlaten aan een ervaren dakdekker uit Friesland. Bij een dakrenovatie kan een dakdekker de gehele constructie vervangen, maar ook een dakisolatie plaatsen of een dakkapel monteren. De prijzen voor een dakrenovatie liggen hoger dan die van een dakreparatie, je profiteert wel van een langduriger resultaat.

dakgoten Friesland

Dakgoten

Veel klanten uit Friesland denken bij klussen rondom de dakgoten alleen aan het ontstoppen en schoonmaken van het hemelwaterafvoersysteem. Wist je echter dat het na 20 jaar nodig is om de dakgoten te vernieuwen in plaats van te onderhouden? Bij het vervangen van de goten krijg je bij menig dakdekker de keus uit een ruim assortiment aan materialen, zoals zink, pvc, koper en aluminium. Voor welk materiaal je het beste kunt kiezen hangt af van de eisen die je aan het materiaal stelt. Vind je uitstraling het belangrijkste? Kies dan voor hout of koper. Zink en kunststof vormen een meer praktische oplossing.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Ben je benieuwd naar de prijzen voor het dakonderhoud of een dakreparatie bij jou thuis? Of heb je een vraag over de kosten voor één van de andere dakwerken? Vul dan vandaag nog het formulier op de offertepagina in. Wij sturen je spoedig offertes van menig dakdekkersbedrijf toe die je zelf vrijblijvend kunt vergelijken.

Vergelijk & bespaar tot 40%

Door de prijsopgaven van menig dakdekker uit Friesland naast elkaar te leggen, is het mogelijk om tot wel 40% te besparen op de uiteindelijke investering in het dak. Kijk bij het vergelijken altijd naar de eindprijs, en de eventuele extra kosten om verrassingen te voorkomen. Wij garanderen een vakkundige hulp.

Wij zijn actief in de onderstaande plaatsen uit jouw provincie:
Dakwerken Friesland
Dakwerken Leeuwarden
Dakwerken Drachten
Dakwerken Sneek
Dakwerken Heerenveen
Dakwerken Harlingen