Dakdekker Groningen – Voor alle dakwerken | Scherpe prijzen!

dakwerken Groningen

Dakdekker Groningen

Wist je dat je minimaal eens per jaar de dakgoten moet reinigen? En wist je ook dat het verstandig is om periodiek een dakinspectie te laten uitvoeren door een erkend dakdekker uit Groningen? Door het laten doen van een dakinspectie en de eventueel daaropvolgende dakreparatie, voorkom je een daklekkage en behoud je de kwaliteit van de dakconstructie. Wij zijn een netwerk van diverse dakwerkers uit Groningen. De dakdekkers staan klaar voor dakonderhoud, het herstellen van een daklekkage en andere dakwerken.

Geef op de offertepagina aan waar je naar op zoek bent. Je ontvangt spoedig offertes met scherpe prijzen!

Voordelen onze werkwijze

Het voordeel van onze werkwijze is dat je eenvoudig met professionele dakdekkers in contact komt. Je vraagt namelijk gratis vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Dakspecialisten (max. 5) uit Groningen of omgeving nemen dan contact met je op. Vergelijk de offertes onderling en vind een dakdekker uit je eigen regio. De voordelen:

 • Gratis offertes
 • Dakdekker uit Groningen en omgeving
 • Besparen? Vergelijk offertes!

Navigeer op deze pagina verder naar:

Werkzaamheden dakdekker | Daklekkage | Dakreparatie | Dakrenovatie | Onderhoud | Kosten dakdekker | Dakbedekking

Voor al je dakwerken

De term dakwerken wordt gebruikt voor een groot aantal klussen. De werkzaamheden van een dakdekker gaan veel verder dan alleen het leggen van nieuwe betondakpannen of het aanbrengen van bitumen. Schakel een dakdekker uit Groningen ook in voor dakwerken zoals een dakreparatie, herstellen van een daklekkage of onderhoud. Hiermee verleng je de levensduur van de bekapping. Daarnaast behoren ook het aanleggen, schoonmaken en repareren van dakgoten en regenpijpen tot de werkzaamheden van een dakdekker. Over het algemeen kun je stellen dat alles wat te maken heeft met daken, behoort tot dakwerken. Wat doet een dakdekker? Dit zijn een aantal veelvoorkomende dakwerken:

 • Dakreparatie en -onderhoud
 • Leggen van dakbedekking
 • Repareren daklekkage
 • Verbeteren of vervangen dakconstructie
 • Aanleggen, schoonmaken en repareren van dakgoten en afvoerbuizen
 • Dakinspectie

Dakdekker in Groningen nodig voor daklekkage of -onderhoud?

Ga voor de beste kwaliteit, tegen scherpe prijzen.

daklekkage Groningen

Daklekkage

Eén van de meest voorkomende problemen op het gebied van de dakwerken is het ontstaan van een daklekkage. De oorzaak voor een daklekkage ligt over het algemeen bij het verschuiven van kleidakpannen of het poreus worden van de naden bij een dakkapel of dakraam. Het is van groot belang om een daklekkage direct op te sporen en te repareren, om vochtproblemen als houtrot en schimmel te voorkomen. Een dakdekker uit Groningen spoort de daklekkage meestal op met behulp van een rookgasdetectie. Hij spuit dan rookgas onder de dakconstructie en kijkt waar het ontsnapt. Vervolgens voert de dakdekker de benodigde dakreparatie uit om de daklekkage te verhelpen.

Dakinspectie

Een dakdekker uit Groningen voert een dakinspectie uit om te voorkomen dat er problemen optreden, zoals beschadigingen, daklekkage en aantasting van dakpannen. Het is verstandig om één keer per jaar je dak te laten inspecteren. Bij een dakinspectie loopt de dakdekker alle onderdelen van uw dak na. Waar nodig worden direct onderhoudswerkzaamheden verricht om schade te voorkomen.

dakreparatie Groningen

Dakreparatie Groningen

Niet alleen een daklekkage vereist een dakreparatie, maar er kunnen verschillende redenen zijn voor een dakreparatie. Een dakreparatie volgt over het algemeen op een dakinspectie of na onverwachte problemen. Bij een dakinspectie kijkt de dakwerken expert naar de staat van de betondakpannen, de dakconstructie, de schoorsteen en het hemelwaterafvoersysteem. Als de dakdekker tijdens de dakinspectie enkele beschadigingen of een verouderd onderdeel vindt, dan informeert hij jou vervolgens over de dakreparatie. In de meeste gevallen is een dakreparatie voldoende, bijvoorbeeld door het plaatsen van EverSeal in de goten om scheurtjes te dichten.

Dakreparatie hellend dak

Dakschade bij een hellend dak is vaak eenvoudig te vinden. Er is bijvoorbeeld een scheur in de dakpan te zien of er liggen dakpannen scheef. In het geval van kapotte of missende dakpannen, vervangt de dakdekker deze. Het kan ook zijn dat er kapotte nokvorsten of een vervaagde glazuurlaag te zien zijn, waardoor de dakpan vocht doorlaat. Een vervaagde glazuurlaag duidt vaak op de levensduur die bereikt is. In dit geval is het aan te raden om het gehele dak te vervangen door een dakdekker uit Groningen.

Dakreparatie plat dak

Eerst is het zaak om het probleem te analyseren of dit te laten doen door een dakdekker. Die heeft de juiste apparatuur voor een dakinspectie. Het beste voor een dakreparatie is een schoon dak. Belangrijk is dus om het dak goed te reinigen. Vervolgens laat je een dakdekker uit Groningen het dak repareren. Hier gebruikt hij reparatiepasta voor of er wordt een laag nieuwe dakbedekking aangebracht. Tot slot controleert de dakdekker of het dak weer waterdicht is.

dakdekker Groningen

Dakrenovatie of dak vervangen?

Of je voor een dakrenovatie gaat of een vernieuwing van de volledige dakconstructie, hangt af van het type dak, de staat van de dakconstructie en je budget. Is de dakconstructie van je woning in Groningen nog in orde, dan is dakrenovatie de beste oplossing. Renovatie betekent dat de dakbedekking wordt vervangen voor nieuwe dakbedekking. Op het moment dat de dakconstructie aangetast is of je ondervindt doorzakking van het dak, dan is het verstandig om een volledig nieuw dak te laten plaatsen door een dakdekker. Het is een arbeidsintensievere klus dan een dakrenovatie.

Dakrenovatie Groningen

Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is of wanneer de bekapping te sterk verouderd is, is een dakrenovatie erg geschikt. Laat een dakrenovatie over aan een dakspecialist uit Groningen voor het beste resultaat. Een renovatie vereist vakkennis en ervaring. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een dakrenovatie. Verbeter bijvoorbeeld de dakisolatie, plaats een dakkapel of vervang de dakpannen. Of vervang de dakconstructie wanneer deze niet meer voldoende is. Heb je een schoorsteen? Met een schoorsteenrenovatie vernieuw je het metselwerk en het rookkanaal. De prijzen van een dakrenovatie zijn hoger dan van een dakreparatie, maar je profiteert wel van een langdurig resultaat.

Dakrenovatie in Groningen?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Dakpannen vervangen

Is de levensduur van de dakpannen bereikt of zijn ze verouderd? Dan is het aan te raden om deze te vervangen voor nieuwe, waar je jarenlang mee vooruit kan. Er zijn twee technieken voor dakrenovatie van een pannendak, namelijk via de buitenkant van het dak of via de binnenzijde. De vakman verwijdert eerst de oude pannen, door de panhaak en spijker te verwijderen en de bovenliggende dakpan omhoog te schuiven. Er kan nu ook direct gecontroleerd worden of het houtwerk (de panlatten) niet zijn aangetast. De nieuwe dakpan wordt op de open plek vastgezet. Tot slot wordt de bovenliggende dakpan teruggelegd.

leggen nieuw dak

Nieuw dak

Plaats een nieuw bekapping wanneer een dakreparatie of renovatie niet meer mogelijk zijn. Het bestaat uit een stevige constructie met daarop de dakbedekking. Het is belangrijk dat de houten balken van de dakconstructie niet beschadigd zijn. Zijn de balken doorgezakt, beschadigd of is er sprake van houtrot? Laat het dan vernieuwen. Het voordeel is dat je meteen isolatie kunt laten aanbrengen. Veel warmte gaat verloren via een dak dat niet geïsoleerd is. Door een laag isolatie voorkom je warmteverlies. Dit merk je meteen in het wooncomfort en op je lagere energierekening.

Dakonderhoud verlengt de levensduur van het dak

Een dak biedt bescherming, maar dakonderhoud is noodzakelijk om de conditie hoog te houden. Daarnaast verleng je de levensduur met goed onderhoud en voorkomt u problemen zoals een daklekkage. Schoonmaken, het recht leggen van een verschoven dakpan en de controle op beschadigingen horen bij dakonderhoud. Vergeet daarnaast het schoonmaken en verwijderen van bladeren uit de dakgoten en regenpijpen niet. Laat het onderhoud over aan een erkend dakdekker uit Groningen. Je voorkomt ook beschadigingen. Voordeel van het uitbesteden van dakwerken is dat je zelf niet op een hoge ladder hoeft te staan. Ook is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor regelmatig dakonderhoud.

Wat kost een dakdekker per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker wordt bepaald aan de hand van de dakwerken. Een dakreparatie van een daklekkage is bijvoorbeeld goedkoper dan onderhoudswerkzaamheden. Voor onderhoudswerkzaamheden vraagt een dakdekker gemiddeld €45,- per uur. Het uurtarief voor dakwerken zoals reparaties, verhelpen daklekkage en kleine werkzaamheden is ongeveer €35,-. Heb je een nieuwbouwwoning in Groningen? Houd dan rekening met een gemiddeld tarief van €40,- per uur. Wil je meer inzicht in de prijzen van dakwerken? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Prijstabel: uurtarief dakdekker

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie) €35,-
Uurtarief bij nieuwbouw €40,-
1,5 tot 2,5 meter Enkel draai-kiepraam en enkel kozijn

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een dakspecialist uit Groningen beïnvloeden. Ten eerste is dat natuurlijk het uurtarief. Dit verschilt per regio en per dakdekker. Een andere factor zijn de materialen en apparaten die gebruikt worden. Een dakdekker kan een lager uurtarief hanteren, maar als daar dure materialen bijkomen, ben je alsnog veel geld kwijt. Tot slot hangen de kosten af van de soort klus. Zo is reparatie een stuk goedkoper dan nieuwbouw.

Handige bespaartips

Wij hebben een aantal handige tips voor je om te besparen op de kostprijs van je dakwerken. Help het dakdekkersbedrijf bijvoorbeeld met kleine klusjes. Denk aan het schoonmaken van platte daken, het klaarleggen van materialen en zorg ervoor dat alles vrij is van obstakels. Dit scheelt de dakdekker veel tijd. Deel je een dak met één of meerdere buren? Door meerdere daken op te knappen profiteer je van kwantumkorting. Hoe meer oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Laat direct dakisolatie aanbrengen om te besparen op je energierekening. Bekijk ook de mogelijkheden voor subsidie voor dakwerken in Groningen via de Energiesubsidiewijzer. Als laatste bespaartip raden we je aan om offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal hebt.

dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Voor een nieuw plat dak heb je de keuze uit verschillende soorten bedekking. Bitumen is één van de populairste bedekkingen in Groningen. Bitumen wordt ook veel gebruikt voor schuurtjes, tuinhuisjes en dakkappelen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor EPDM of bedekking van PVC. Liever geen bitumen, EPDM of PVC? Ga dan voor een nieuw groendak. Mossen, gras, kruiden en bloemen groeien dan op het groendak. Voordat je een groendak kunt laten aanleggen is het belangrijk dat de ondergrond geschikt is voor een groendak. Kies uit de volgende dakbedekkingen:

 • Bitumen
 • EPDM
 • PVC
 • Groendak

Leggen van dakbedekking op een plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Bitumen

aanbrengen bitumen Bitumen gaat ongeveer 25 jaar mee bij regelmatig onderhoud. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd. Het wordt aangebracht met een brander. De onderkant van de rollen bitumen wordt verhit met een brander. De dakdekker plakt de bitumen vast aan de constructie. Een voordeel van bitumen is dat het sterk is, veel kleefkracht heeft en bestand is tegen de weersomstandigheden.

EPDM

epdmEPDM lijkt op bitumen, maar wordt gemaakt van rubber. Het wordt steeds populairder in Groningen door de lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. EPDM wordt vastgeplakt door middel van lijm. EPDM moet van tevoren op maat gemaakt worden. EPDM is onderhoudsarm en goed bestand tegen de temperatuurverschillen. Af en toe schoonmaken is al voldoende.

PVC dakbedekking

pvc dakbedekkingDakbedekkingen van PVC zijn gemaakt van kunststof. Kunststof is zeer veelzijdig en je hebt de keuze uit allerlei kleuren. Zelfs wit is mogelijk. Een voordeel van wit is dat het zonwerend werkt. Bedekking van PVC gaat gemiddeld 25 jaar mee. Verwijder af en toe vuil en aanslag van het PVC om de kwaliteit te verbeteren.

Groendak

groendakEen groendak moet aangebracht worden op een geschikte onderlaag. Hiervoor wordt vaak EPDM of PVC gebruikt. Groendaken zijn isolerend, gaat heel lang mee en zijn daarnaast zeer milieuvriendelijk. Een groendak bestaat uit mossen, kruiden, grassen en vetplanten. De dakdekker legt eerst een goede onderlaag aan en begint daarna met het opbouwen van de planten.

Deskundige hulp nodig voor een daklekkage of nieuwe dakbedekking?

Schakel een dakdekker uit Groningen in voor de beste kwaliteit. Vrijblijvende offertes!

dakbedekking Groningen

Dakbedekking hellend dak

De meest populaire bedekking voor hellende daken in Groningen zijn dakpannen. Je hebt de keuze uit betondakpannen en kleidakpannen. Kies voor een glazuurlaag of speciale coating om de levensduur te verlengen en te zorgen dat de kleidakpannen er lang mooi uitzien. Het is zelfs mogelijk om kunststof pannen te plaatsen. Een andere bedekking voor hellende daken is riet. Rieten daken zien we veel bij villa’s en boerderijen en geven een authentieke en chique uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor metaal of koper. Kies uit de volgende soorten:

 • Dakpannen
 • Rieten dak
 • Zink, metaal of koper

Dakpannen

dakpannen GroningenEen veelgebruikte dakbedekking in Groningen bestaat uit dakpannen. Deze worden gemaakt van beton, klei of kunststof. Betondakpannen zijn het goedkoopste, maar kleidakpannen gaan langer mee. Het leggen van deze bedekking gaat zeer snel, vooral als er gebruik wordt gemaakt van extra grote dakpannen of dakpanplaten. Dakpannen moeten gemiddeld tot 30 tot 50 jaar vervangen worden.

Rieten dak

rieten dakEen rieten dak geeft je huis een klassieke uitstraling. Het leggen van riet is echt vakmanschap. Riet wordt gelegd op een schroefdakconstructie en voorzien van een brandwerende coating. Een voordeel van riet is dat het isolerend is en een levensduur heeft van 40 jaar. Het is belangrijk dat je er regelmatig onderhoud aan pleegt, dan blijft de kwaliteit het beste.

Kosten dakbedekking

De kosten van de dakbedekking zijn voornamelijk afhankelijk van het type dakwerk dat je kiest en de grootte van het dakoppervlak. Bitumen voor platte daken kost gemiddeld €45,- per vierkante meter. Het leggen van beton- en kleidakpannen heeft een gemiddelde prijs van €50,- tot €60,- per vierkante meter. Liever een nieuw groendak? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €55,- per m². Dit is exclusief een geschikte ondergrond. Je vindt in de prijstabel meer informatie over de gemiddelde prijzen. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan.

Tabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
PVC 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-
Riet 40 jaar €100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

dakgoten Groningen

Dakgoten

Veel klanten uit Groningen denken bij dakwerken en klussen rondom de dakgoten alleen aan het ontstoppen en schoonmaken van het hemelwaterafvoersysteem. Wist je echter dat het na 20 jaar nodig is om de dakgoten te vernieuwen in plaats van te onderhouden? Bij het vervangen van de goten krijg je bij menig dakdekker de keus uit een ruim assortiment aan materialen, zoals zink, kunststof, koper en aluminium. Voor welk materiaal je het beste kunt kiezen hangt af van de eisen die je aan het materiaal stelt. Vind je uitstraling het belangrijkste? Kies dan voor hout of koper. Zinken en kunststof dakgoten vormen een meer praktische oplossing. De materialen voor dakgoten zijn:

 • Zink
 • PVC
 • Koper
 • Aluminium
 • Hout
 • Kunststof

Voordelen inschakelen dakdekker Groningen

Wij raden aan om een dakdekker uit de omgeving van Groningen in te schakelen voor al je dakwerken. Ten eerste hoef je dan geen speciaal en duur gereedschap of materiaal te kopen. De dakdekker zorgt voor alles. Ten tweede hoef je niet zelf het dak op of op een hoge trap te staan. En tot slot profiteer je van de vakkennis en ervaring van de dakspecialist. Zo weet je zeker dat het de dakrenovatie, dakonderhoud en de dakreparatie van een daklekkage van een hoge kwaliteit is. Voor een betrouwbare dakdekker controleer je of die een KOMO-certificaat heeft, beschikt over het DAKMERK-keurmerk en is aangesloten bij het NDA. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Nederlandse Dakdekkers Associatie. De voordelen op een rij:

 • Een dakdekker heeft veel kennis en ervaring.
 • Je hoeft zelf de trap en het dak niet op.
 • Je hoeft geen speciaal gereedschap of materiaal te kopen.

aanvragen dakdekker offerte

Vrijblijvende offertes aanvragen

Ben je benieuwd naar de prijzen voor het dakonderhoud, dakreparatie of andere dakwerken bij jou thuis in Groningen? Of heb je een vraag over de prijzen voor één van de andere dakwerken? Vul dan vandaag nog het formulier op de offertepagina in. Wij sturen je spoedig een aantal offertes van dakdekkersbedrijven uit Groningen toe. Neem ook contact op voor het repareren van een daklekkage of vervangen van dakbedekking.

Vergelijk & bespaar tot 40%

Door de prijsopgaven van menig dakdekker uit Groningen naast elkaar te leggen, is het mogelijk om tot wel 40% te besparen op de dakwerken. Kijk bij het vergelijken altijd naar de totaalprijs, en de eventuele extra kosten om verrassingen te voorkomen. Wij garanderen een vakkundige hulp voor je daklekkage, dakreparatie of andere dakwerken.

Wij zijn actief in de onderstaande plaatsen uit jouw provincie:
Dakwerken Groningen
Dakwerken Veendam
Dakwerken Hoogezand
Dakwerken Stadskanaal
Dakwerken Winschoten
Dakwerken Delfzijl
Dakwerken Haren