ᐅ Dakdekker Oldenzaal? - Voor al je dakwerken | Ook spoed!

dakwerken in Oldenzaal

Dakdekker Oldenzaal

Heb je een dakdekker uit Oldenzaal nodig voor een dakreparatie of dakonderhoud aan je dak in Oldenzaal? Heb je last van een daklekkage? Of denk je erover na om andere dakwerken uit te laten voeren? Op deze pagina lees je alles over dakwerken zoals een dakinspectie en dakrenovatie. Daarnaast geven we een overzicht van de prijzen van dakwerken en het uurtarief van een dakdekker.

Vraag eenvoudig een gratis offerte aan via het offerteformulier. Deze dienst is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Je ontvangt spoedig een offerte met scherpe prijs. Of bel direct naar 085 500 1351 voor direct contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf uit Oldenzaal.

Navigeer op deze pagina verder naar:

Werkzaamheden dakdekker | Daklekkage | Dakreparatie | Dakrenovatie | Onderhoud | Kosten dakdekker | Dakbedekking

Voor al je dakwerken

De term dakwerken wordt voor vele soorten werkzaamheden gebruikt. Natuurlijk legt een dakdekker bedekking op daken. Daarnaast behoort dakreparatie, dakinspectie en dakonderhoud ook tot de dakwerken van een dakdekker. Ook voor een dakreparatie met spoed! Met een dakreparatie en goed dakonderhoud verleng je de levensduur van je dak. Het schoonmaken en vervangen van dakgoten en regenpijpen behoort ook tot dakwerken. We stellen over het algemeen dat alles wat te maken heeft met een dak, van aanleggen, vervangen tot repareren, behoort tot dakwerken. Wat doet een dakdekker?

 • Dakreparatie en dakonderhoud
 • Aanleggen van dakbedekking
 • Repareren daklekkage en vervangen dakconstructie
 • Onderhouden dakgoten en regenpijpen
 • Dakinspectie
 • Dakrenovatie

Deskundige hulp nodig voor een daklekkage of nieuwe dakbedekking?

Schakel een dakdekker uit Oldenzaal in voor de beste kwaliteit. Ontvang spoedig een vrijblijvende offerte!

daklekkage

Daklekkage

Het repareren van een daklekkage is één van de meest voorkomende dakreparaties. Een dakdekker uit Oldenzaal heeft veel ervaring met het verhelpen van een daklekkage. Een daklekkage wordt meestal veroorzaakt door een verschoven dakpan, verouderde bedekking of het loslaten van de naden van bedekking bij platte daken. Daarnaast zien de professionals uit Oldenzaal ook regelmatig een daklekkage bij dakkapellen, dakramen en dakgoten. Een daklekkage moet zo snel mogelijk opgespoord worden. Voor een snelle lekdetectie gebruikt een dakdekker daarom speciale hulpmiddelen zoals rookgasdetectie. Hiermee wordt er rookgas onder de constructie gespoten. Op de plek van de daklekkage ontsnapt het gas. Na de lekdetectie zorgt de dakwerker ervoor dat het lek gedicht wordt.

24/7 Spoedservice bij daklekkage

Ontdek je een lekkage in het dak en wil je deze zo snel mogelijk laten oplossen? Schakel dan de spoedservice in. Bel naar 085 500 1351 en geef het probleem aan. Het handige aan deze service is dat zij 24 uur per dag bereikbaar zijn, wat betekent dat er altijd met spoed iemand ter plaatse komt.

Dakinspectie

Het is belangrijk om minstens 1 keer per jaar een dakinspectie te laten uitvoeren door een erkend dakdekkersbedrijf uit Oldenzaal. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar de dakbedekking. De dakgoten en schoorsteen worden nagelopen en er wordt gekeken naar nokvorsten, kantpannen en houtwerk. Een dakinspectie moet voorkomen dat je last krijgt van daklekkage, schade of andere problemen.

dakreparatie in Oldenzaal

Dakreparatie Oldenzaal

Een dakreparatie is nodig wanneer er sprake is van beschadigingen of daklekkage. Vaak zien dakwerkers uit Oldenzaal na een dakinspectie welke onderdelen er vervangen of gerepareerd moeten worden. Bij een dakinspectie controleert een dakwerker de kwaliteit van de bedekking, of er een dakpan verschoven is en of bij EPDM of bitumen de naden loslaten. Daarnaast controleert hij de dakconstructie, de schoorsteen, de dakgoten en het hemelwaterafvoersysteem. EverSeal wordt veelgebruikt om kleine scheuren in de goten te dichten. Daarnaast komen reparaties met spoed veel voor, bijvoorbeeld door verzakkingen, kapotte dakgoten of daklekkage na hevige regenval.

Dakreparatie hellend dak

Wanneer je scheuren in de dakbedekking ziet of er ligt een dakpan los, is het aan te raden om een dakreparatie te laten uitvoeren. Het is handig om hier een dakspecialist uit Oldenzaal voor in te schakelen, omdat hij kennis van zaken heeft en precies weet hoe het dak gerepareerd moet worden. Bij kapotte of missende pannen is het eenvoudig deze te laten vervangen. Is er sprake van een vervaagde glazuurlaag die vocht doorlaat? Dan is de kans aanwezig dat de dakpannen hun levensduur bereikt hebben en volledige vervanging nodig is.

Dakreparatie plat dak

Bij een plat dak is de schade vaak niet direct zichtbaar. Laat daarom een dakspecialist uit Oldenzaal langskomen om de schade met speciale apparatuur om te speuren. Dakreparatie is alleen mogelijk als het volledige dak schoon is en er geen vuil en bladeren meer op liggen. Het platte dak wordt vaak gerepareerd met reparatiepasta. Een andere optie is om een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen om de schade te verhelpen.

dakdekker inschakelen Oldenzaal

Dakrenovatie of dak vervangen?

Een dak heeft heel wat te verduren in Nederland. Onder andere door de weersomstandigheden. Na een tijd is het dan tijd voor een dakrenovatie of vervanging. Maar wanneer kies je voor een dakrenovatie en wanneer voor complete vervanging van de dakconstructie? Is de dakconstructie in orde, dan is het beste om dakrenovatie te laten doen. Dit kan in de vorm van het vervangen van de dakbedekking. Als de dakconstructie is aangetast door vocht of het dak begint door te zakken, dan is het de beste oplossing om het oude dak te vervangen door een nieuw dak te laten plaatsen.

Dakrenovatie Oldenzaal

Een dakrenovatie in Oldenzaal is veel meer dan alleen een dakreparatie. Een dakrenovatie is zeer geschikt wanneer onderdelen verouderd zijn of wanneer een dakreparatie niet meer mogelijk is. Denk hierbij aan het vervangen van bitumen of de dakconstructie en aanbrengen van dakisolatie. Ook het plaatsen van een nieuw dakraam of dakkapel behoort tot dakrenovatie. Heb je een schoorsteen? Bij een schoorsteenrenovatie wordt het metselwerk, de voegen en het rookkanaal vernieuwd. Zo heb je er weer jaren plezier van. Laat een dakrenovatie over aan een dakwerker uit Oldenzaal. Dan weet je zeker dat alles probleemloos en snel uitgevoerd wordt.

Dakrenovatie in Oldenzaal?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Dakpannen vervangen

Hebben de dakpannen hun levensduur bereikt en moeten ze vervangen worden? Schakel dan een dakdekker uit Oldenzaal in die dit voor je doet. Een dakdekker is gespecialiseerd in op hoogte werken en heeft ervaring met het vervangen van een dakpan. De specialist gaat als volgt te werk: hij verwijdert de kapotte pannen. Dit doet hij door de dakpan die boven de kapotte pan ligt, omhoog te duwen en de kapotte pan naar beneden te trekken. Vervolgens plaatst hij een nieuwe dakpan op de plek waar de kapotte dakpan lag.

nieuw dak leggen

Nieuw dak

Dakdekkers uit Oldenzaal krijgen vaak de vraag wanneer het verstandig is om een compleet nieuw dak te plaatsen. Daken bieden bescherming en moeten bestand zijn tegen de weersinvloeden. Het bestaat uit een houten constructie en bedekking. Bij een verzakking van de houten balken of beschadiging door houtrot is de kwaliteit van de constructie niet meer goed genoeg om alles te dragen. In dit geval is het verstandig om een nieuw dak te plaatsen. Breng direct goede isolatie aan om warmteverlies te voorkomen. Daarnaast heb je de mogelijkheid de uitstraling te kiezen die bij je woning in Oldenzaal past.

Dakonderhoud verlengt de levensduur van het dak

Iets wat vaak vergeten wordt is het dakonderhoud van de bekapping. Dat we dakgoten en regenpijpen regelmatig moeten schoonmaken is algemeen bekend. Bladeren en ander vuil verstoppen de dakgoten. Met dakonderhoud voorkom je beschadigingen en lekkages. Maar het dak vereist ook de nodige aandacht. Met dakonderhoud verleng je ook de levensduur. Daarnaast voorkomt dakonderhoud problemen zoals schade en daklekkage. Door een dakwerker uit Oldenzaal het dakonderhoud te laten uitvoeren hoef je zelf niet op een hoge ladder te staan. Daarnaast zorgt een dakdekker voor efficiënt onderhoud en weet hij precies waar hij op moet letten. Sluit een onderhoudscontract af voor periodiek dakonderhoud. Dan hoef je nergens meer aan te denken.

Wat kost een dakdekker per uur?

Wil je een dakdekker inschakelen? Dan wil je vast ook weten wat een dakdekker uit Oldenzaal kost per uur. Het uurloon van een dakdekker is gemiddeld €35,- tot €45,-. Afhankelijk van de werkzaamheden wordt het tarief vastgesteld. Voor kleine klusjes en dakreparatie is het gemiddelde uurloon €35,-. Voor onderhoudswerkzaamheden vraagt een dakwerker gemiddeld €45,- per uur. Heb je net een nieuwbouwwoning in Oldenzaal laten bouwen? Voor het leggen van dakbedekking vraagt een dakdekker gemiddeld €40,- per uur. Vul het contactformulier in om meer inzicht te krijgen in de prijs voor de dakinspectie, verhelpen daklekkage of andere dakreparatie.

Prijstabel: uurtarief dakdekker

Uurtarief dakdekkerGemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker€35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie)€35,-
Uurtarief bij nieuwbouw€40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Wanneer het op de kosten van een dakdekker aankomt, zijn er een aantal factoren die de prijs beïnvloeden. Ten eerste is dit het uurloon. Iedere dakdekker hanteert een eigen uurprijs, maar gemiddeld betaal je €40,- per uur. Daarnaast speelt het materiaal mee. Schaf je zelf materiaal aan, dan scheelt ’t je waarschijnlijk een hoop. Uiteraard zijn de soorten dakwerken van grote invloed. Zo is een reparatie vaak goedkoper dan een volledige dakrenovatie.

dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking plat dak

Eén van de populairste soorten dakbedekking is bitumen. Het wordt niet alleen gebruikt voor een dak van een woning, maar ook voor tuinhuisjes en dakkapellen in Oldenzaal. Andere soorten zijn EPDM of PVC. De laatste mogelijkheid is een groendak. Een groendak bestaat uit mos, gras, kruiden, bloemen en kleine planten. De keuze voor de bedekking is afhankelijk van het budget, de mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur. Laat je adviseren door een dakdekker uit Oldenzaal om de juiste keuze te maken. Kies uit één van deze soorten dakbedekking:

 • Bitumen
 • EPDM
 • PVC
 • Groendak

Leggen van dakbedekking op een plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Bitumen

bitumen dakbedekking Oldenzaal De levensduur van bitumen is ongeveer 25 jaar bij goed onderhoud. Bitumen wordt aangebracht door de onderkant van het materiaal te verhitten met brander. De bitumen smelt dan een beetje en wordt vastgeplakt door de dakdekker. Het materiaal is erg sterk, heeft een grote kleefkracht en is bestand tegen regen, sneeuw en wind.

EPDM

epdm OldenzaalEPDM wordt gemaakt van rubber en gaat gemiddeld 40 jaar mee. Voordat het wordt aangebracht, wordt EPDM op maat gesneden. Het materiaal wordt niet verhit zoals bitumen, maar vastgeplakt met lijm. Voordelen van EPDM zijn dat het duurzaam en onderhoudsarm is en dat het goed bestand is tegen temperatuurverschillen.

PVC dakbedekking

pvc dakbedekkingPVC wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in de bouw. Kunststof is een veelzijdig materiaalsoort en heeft vele voordelen. Het is onderhoudsarm, gaat gemiddeld 25 jaar mee en je hebt de keuze uit vele kleuren. Maak het kunststof af en toe schoon om de kwaliteit van het materiaal goed te houden. De kunststof bedekking wordt in rollen geleverd en daarna op maat gesneden.

Groendak

groendak OldenzaalEen groendak bestaat uit begroeiing met mossen, kruiden, grassen en vetplanten. Het is goed voor het milieu, van nature isolerend en een groendak gaat lang mee. Gemiddeld 60 jaar. Je hebt de keuze uit een intensief of extensief groendak, afhankelijk van hoeveel onderhoud je eraan wilt plegen. Voordat een groendak aangelegd kan worden, moet er een geschikte onderlaag liggen.

Dakdekker nodig voor dakwerken in Oldenzaal?

Vul het offerteformulier in of bel direct!

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Je hebt de keuze uit dakpannen, riet of bedekking van metaal, zink of koper voor hellende daken. Een klassieke rieten bedekking geeft een authentieke en chique uitstraling. Riet wordt voornamelijk gebruikt voor villa’s en boerderijen. Dakpannen worden het meest gebruikt in Oldenzaal. De voordelen hiervan zijn dat ze snel gelegd worden en dat je de keuze hebt uit verschillende soorten, zoals betondakpannen of kleidakpannen. Of plaats bekapping van metaal, koper of zink. Een dakwerker uit Oldenzaal voorziet je graag advies over de mogelijkheden en welke bedekking geschikt is. Kies uit één van de volgende soorten:

 • Dakpannen
 • Rieten dak
 • Zink, metaal of koper

Dakpannen

dakpannen OldenzaalDakpannen worden veel gebruikt in Oldenzaal. Er zijn 3 varianten, namelijk van beton, van klei en van kunststof. Ze worden snel gelegd en hebben een lange levensduur van gemiddeld 30 tot 50 jaar. Voorzie de betondakpannen van een coating om de levensduur te verlengen. Of kies voor kleidakpannen met een glazuurlaag voor een mooie uitstraling.

Rieten dak

rieten dak plaatsenRiet was vroeger de voornaamste soort bedekking, tegenwoordig zien we het voornamelijk bij villa’s en boerderijen. Voor het leggen van riet wordt meestal een schroefdakconstructie gebruikt. Breng een brandwerende coating aan voor de veiligheid. Het leggen van riet is vakmanschap en vereist veel ervaring. Een rieten dak moet gemiddeld na 40 jaar vervangen worden.

Kosten dakbedekking

De kosten van dakbedekking worden beïnvloed door het type dakwerk, de grootte van het dakoppervlak en de kwaliteit die je kiest. De gemiddelde prijs van beton- of kleidakpannen is €50,- tot €60,- per vierkante meter. Betondakpannen zijn goedkoper dan kleidakpannen. Heb je een plat dak? EPDM kost gemiddeld €50,- per vierkante meter en PVC €55,-. De prijs is inclusief het plaatsen en de BTW. In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen. Wil je meer inzicht in de prijzen? Vraag dan direct een gratis offerte aan via het offerteformulier.

Tabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduur*Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen25 jaar€45,-
EPDM40 jaar€50,-
PVC25 jaar€55,-
Groendak60 jaar€55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen30-50 jaar€50,- tot €60,-
Riet40 jaar€100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

dakgoten plaatsen Oldenzaal

Dakgoten

Het is belangrijk om dakgoten en regenpijpen regelmatig schoon te maken. Maar wist je dat het na ongeveer 20 jaar nodig is om het hemelwaterafvoersysteem te vervangen? Door het systeem te vernieuwen voorkom je een daklekkage en waterschade. Bij het vervangen heb je een ruime keuze uit materialen. Denk hierbij aan zinken dakgoten. Of goten van PVC, koper en aluminium. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van je eisen, het budget en de gewenste uitstraling. Hout of koper geeft een warme en luxe uitstraling. Zink en kunststof zijn een stuk goedkoper en zeer praktisch in gebruik. De materialen op een rijtje:

 • Zinken
 • Koper
 • Aluminium
 • Hout
 • Pvc
 • Kunststof

Voordelen inschakelen dakdekker Oldenzaal

Het inschakelen van een dakdekker uit de omgeving van Oldenzaal voor dakwerken heeft vele voordelen. Zo weet je zeker dat de dakwerken van een hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft een dakdekker veel ervaring en kennis. Een dakreparatie, dakrenovatie of dakonderhoud verloopt allemaal probleemloos. Ook hoef je zelf ook niet een hoge trap op. De dakwerker regelt alles. Zo hoef je bijvoorbeeld geen duur materiaal of gereedschappen aan te schaffen. Betrouwbare dakdekker gezocht? Kijk dan naar keurmerken en certificaten, zoals DAKMERK, KOMO of NDA. Ga naar de website van het NDA voor meer informatie. De voordelen van een dakdekker:

 • Je profiteert van vakkennis en deskundig advies.
 • Je hoeft zelf geen zwaar werk te doen of op een hoge trap te staan.
 • Je hoeft geen materiaal of gereedschap te kopen.

dakwerken offerte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor dakwerken zoals een dakreparatie is heel eenvoudig. Vul je gegevens in op het offerteformulier en je ontvangt spoedig een gratis offerte. Ga ook voor de beste kwaliteit en neem contact op. Wil je liever direct contact met een medewerker van een dakdekkersbedrijf uit Oldenzaal? Bel dan direct naar 085 500 1351.

Wij zijn actief in de onderstaande plaatsen uit jouw provincie:
Dakwerken Overijssel
Dakwerken Enschede
Dakwerken Zwolle
Dakwerken Hengelo
Dakwerken Deventer
Dakwerken Almelo
Dakwerken Kampen
Dakwerken Oldenzaal
Dakwerken Rijssen
Dakwerken Nijverdal
Dakwerken Haaksbergen
Dakwerken Raalte
Dakwerken Borne
Dakwerken Hardenberg
Dakwerken Steenwijk