Dakdekker Zutphen – Voor alle dakwerken | Ook met spoed!

dakwerken uitvoeren Zutphen

Dakdekker Zutphen

Het dak van je woning in Zutphen krijgt jaarlijks veel te verduren, schakel daarom een dakdekker in om dakwerken te laten doen. Om je huis te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden en daklekkage te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een dakinspectie en dakonderhoud te laten uitvoeren. Onder dakwerken vallen verschillende werkzaamheden, waaronder dakrenovatie en dakreparatie, maar ook het vervangen van dakgoten.

Op deze pagina lees je alles over de verschillende dakwerken, de kosten en de materiaalsoorten van dakbedekking. Wil je inzicht in de prijzen? Bel dan naar 085 500 1350 of vraag een gratis offerte aan via het offerteformulier.

Navigeer op deze pagina verder naar:

Werkzaamheden dakdekker | Daklekkage | Dakreparatie | Dakrenovatie | Onderhoud | Kosten dakdekker | Dakbedekking

Voor al je dakwerken

Je schakelt een dakdekker uit Zutphen in voor allerlei dakwerken. De werkzaamheden zijn zeer divers en variëren van het aanbrengen van een nieuw dak, dakreparatie en dakrenovatie tot het herstellen van een daklekkage en het laten doen van dakonderhoud. Het vervangen van dakgoten valt ook onder dakwerken. Laat eens in de zoveel tijd een dakinspectie doen, voorkom je schade en zorg je voor een langere levensduur. De dakwerken op een rijtje:

 • Dakbedekking leggen
 • Dakreparatie
 • Dakonderhoud
 • Aanleggen, reinigen en repareren van dakgoten
 • Dakinspectie
 • Dakrenovatie
 • Verhelpen van een daklekkage

Deskundige hulp nodig van een dakdekker?

Kies voor een ervaren dakdekker, tegen een scherpe prijs!

daklekkage spoed Zutphen

Daklekkage

Een dak is een kwetsbaar onderdeel van je huis. Een probleem dat zich veel voordoet is een daklekkage. In veel gevallen komt daklekkage door het poreus worden of verschuiven van een dakpan of door lood bij de schoorsteen dat uitgedroogd of gescheurd is. Het is tijd om in actie te komen wanneer je daklekkage hebt in de vorm van lekkend water, lekkende dakgoten of afgebladderd houtwerk. Het kan soms lastig zijn om de daklekkage te vinden. Toch is het van belang dat dit met spoed gebeurd, zodat de schade niet te groot wordt. Schakel een dakdekker uit Zutphen in die door dakinspectie snel de daklekkage vindt.

24/7 Spoedservice bij daklekkage

Op het moment dat je een lek ontdekt omdat er gele kringen in je plafond zitten of de ruimte kalm aanvoelt, is het een duidelijk teken dat er een lek zit. Wanneer je signaleert dat het dak niet meer waterdicht is, is het zaak om de spoedservice in te schakelen. De spoedservice is 24 uur per dag beschikbaar, wat betekent dat het dakdekkersbedrijf met spoed iemand bij je langs stuurt om de daklekkage te verhelpen.

Dakinspectie

Een huis is een kostbaar bezit. Het is dus ook belangrijk om het dak van je huis in Zutphen in een goede conditie te houden, zodat je niet te maken krijgt met ongemakken. Een van de dakwerken die je regelmatig moet laten doen, is een dakinspectie. Het is aan te raden dit door een dakdekker te laten doen. Tijdens een inspectie controleert de dakdekker de conditie van de dakbedekking, de staat van de dakgoten en van het houtwerk. Een dakinspectie wordt vaak gedaan om lekkages en schade aan het dak te voorkomen.

dakreparatie Zutphen

Dakreparatie Zutphen

Een andere vorm van dakwerken is dakreparatie. Dakreparatie wordt vaak uitgevoerd na een dakinspectie of wanneer er een daklekkage is ontstaan. Ook als er onverwachte problemen met het dak zijn, is dakreparatie vaak de oplossing. Wanneer is dakreparatie nodig? Bij scheefliggende of missende dakpannen, kapot loodwerk of scheurtjes in het materiaal is het tijd om in actie te komen. Net als bij afgebladderd houtwerk, lekkende dakgoten en gele kringen op het plafond. Je schakelt voor een dakreparatie het beste een dakdekker uit Zutphen in.

Dakreparatie hellend dak

Dakwerken laten uitvoeren in de vorm van dakreparatie aan een hellend dak? Laat dan eerst een dakinspectie doen door een dakdekker uit Zutphen. Wanneer er een scheur in de dakpan zit of de dakpan is verschoven door een storm, is dit vaak de oorzaak. Het kan ook zijn dat de glazuurlaag vervaagd is en de dakpan vocht doorlaat. Is je dak verder in goede staat, dan hoeven alleen de kapotte of missende pannen vervangen te worden.

Dakreparatie plat dak

Bij een dakreparatie van een plat dak worden een paar stappen ondernomen. Het eerste is het analyseren van het probleem bij de dakwerken. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar als je dit niet ziet zitten is het verstandig om dit door een dakspecialist te laten doen. Na de analyse is het zaak om het dak schoon te maken en het vuil te verwijderen zodat het dak gerepareerd kan worden. Tot slot voert de dakdekker een controle uit om te zien of het lek daadwerkelijk verholpen is.

dakdekker inschakelen Zutphen

Dakrenovatie of dak vervangen?

Het dak van je woning in Zutphen krijgt veel te verduren, maar wanneer weet je of je het beste een dakrenovatie laat doen of het gehele dak laat vervangen voor een nieuw dak? Een dakrenovatie wordt gedaan door een dakdekker wanneer de dakconstructie nog goed is, maar de dakbedekking zijn levensduur bereikt heeft. In dit geval laat je deze dus vervangen voor nieuwe. Is de dakconstructie aangetast of is er sprake van doorzakking? Dan is het de beste oplossing om het volledige dak te vervangen voor een nieuw dak. Nadeel hiervan is dat het een ontzettend arbeidsintensieve klus is die veel tijd in beslag neemt. Echter heb je daarna een volledig nieuw dak waardoor je woning weer jaren mee kan zonder problemen met dakwerken.

Dakrenovatie Zutphen

Als de dakbedekking zijn beste tijd heeft gehad en de levensduur verstreken is, is het tijd om de deze te vervangen. Het is mogelijk om het gedeeltelijk te vervangen of een volledige vervanging te doen. Wacht niet te lang met een dakrenovatie, omdat de gevolgen van verouderde dakbedekking groot kunnen zijn. Bij een dakrenovatie kunnen de kosten flink oplopen. Ieder dak is namelijk anders. Bij dakrenovatie zijn er veel mogelijkheden, zowel bij een vlak als bij een schuin dak.

Dakrenovatie in Zutphen?

Laat je dak vakkundig én voordelig renoveren.

Dakpannen vervangen

Dakwerken in de vorm van een dakrenovatie worden vaak gedaan door het vervangen van dakpannen. Deze dakbedekking vormt al jaren een betrouwbaar dak voor schuine daken. Wanneer ze gescheurd zijn of de glazuurlaag vervaagt, is het tijd om deze te laten vervangen. Het is verstandig om hier een dakdekkersbedrijf voor in te schakelen die deze klus voor je uitvoert. Zaak is om eerst de kapotte dakpan te verwijderen, om vervolgens een nieuwe te plaatsen.

nieuw dak

Nieuw dak

Wanneer een dakreparatie en dakrenovatie geen optie zijn, is het verstandig om te kiezen voor dakwerken in de vorm van een nieuw dak plaatsen. Een nieuw dak bestaat uit een stevige constructie, vaak van hout, met daarop de dakbedekking. Wanneer de houten constructie is aangetast of er is sprake van houtrot, dan is het zaak dit te laten vernieuwen. Het voordeel van een volledig nieuwe dakconstructie, is dat je het gemakkelijk combineert met dakisolatie. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

Dakonderhoud verlengt de levensduur van het dak

Een dak biedt bescherming, onderdak en zorgt ervoor dat je er droog en warm bij zit binnen. Er zijn verschillende dakwerken die niet vaak voorkomen, omdat een dak in principe een behoorlijk lange levensduur heeft. Dakonderhoud is echter een van de dakwerken die je wel regelmatig moet laten doen. Met dakonderhoud verhoog je niet alleen de conditie van je woning in Zutphen, maar het zorgt ook voor een langere levensduur en het voorkomt problemen zoals lekkage of schade. Onder dakonderhoud vallen verschillende werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de dakgoten of controle op beschadigingen.

Wat kost een dakdekker per uur?

Wat kost een dakdekker? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is, omdat het uurloon bepaald wordt door verschillende factoren. Welke dakwerken je laat uitvoeren zijn een grote factor. Dakonderhoud kost namelijk minder dan bijvoorbeeld dan een volledige dakrenovatie. Bovendien hanteert iedere dakdekker een ander uurloon. De gemiddelde kosten liggen tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor kluswerk en reparaties vraagt de dakdekker gemiddeld €35,- per uur. Laat je het volledige dak vervangen? Dan is het gemiddelde uurtarief ongeveer €40,-.

Prijstabel: uurtarief dakdekker

Uurtarief dakdekkerGemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker€35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie)€35,-
Uurtarief bij nieuwbouw€40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Zoals hierboven al genoemd, worden de prijzen beïnvloed door een aantal factoren. Een grote factor is het uurtarief van de dakdekker. Deze verschilt namelijk per bedrijf of per zzp-er. Vaak hanteert een ervaren dakdekker een hoger uurloon dan een beginner. Welke soort dakwerken je laat doen is ook een grote factor. Zo is het reinigen bijvoorbeeld goedkoper dan het bouwen en aanleggen van een nieuwe dakconstructie.

dakbedekking voor plat dak Zutphen

Dakbedekking plat dak

Laat je de dakbedekking van een vlak dak vervangen, omdat er daklekkage is ontstaan? Dan zijn er twee manieren om dit uit te voeren. De eerste, en tevens meest gebruikte, mogelijkheid is een nieuwe laag over de oude laag aanbrengen. Wil je liever gelijk ook alles laten isoleren? Dan moet de oude bedekking verwijderd worden, om vervolgens het isolatiemateriaal en het nieuwe dak te plaatsen. Er zijn 4 veelgebruikte materiaalsoorten, dit zijn bitumen, EPDM, PVC en groendak.

 • Bitumen
 • EPDM
 • PVC
 • Groendak

Leggen van dakbedekking op een plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Bitumen

bitumen dakbedekking Zutphen Bitumen is een materiaal dat voortkomt uit aardolie. Het wordt aangebracht met een brander en heeft een levensduur van zo’n 25 jaar. De belangrijkste voordelen van bitumen zijn dat het een waterdicht en sterk materiaal is met een grote kleefkracht. Het is aan te raden om bitumen jaarlijks te onderhouden door mossen en algen te verwijderen.

EPDM

epdm ZutphenEPDM is een rubberen dakbedekking en heeft verschillende voordelen. Het materiaal wordt op het dak vastgemaakt met lijm. EPDM wordt van tevoren op maat gemaakt, zodat de naden niet zichtbaar zijn tijdens het leggen. Voordeel is dat het materiaal waterdicht is en dat het onderhoudsarm is. Daarbij is EPDM goed bestand tegen temperatuurverschillen. De gemiddelde levensduur van EPDM is 40 jaar.

PVC dakbedekking

pvc dakbedekking plaatsenPVC is een kunststof dat bekend staat om de vele mogelijkheden en kleuren waar het in verkrijgbaar is. Het materiaal wordt aangebracht met lijm. Nadeel is dat PVC na het lijmen 45 minuten constant aangedrukt moet worden, zodat het goed blijft zitten. De levensduur van PVC ligt op ongeveer 25 jaar. PVC is net als bitumen en EPDM waterdicht en heeft zo’n 2 keer per jaar klein onderhoud nodig.

Groendak

groendak ZutphenDe laatste mogelijkheid is een groendak dat bedekt is met planten en vegetatie. Dit zorgt niet alleen voor een beter milieu, je profiteert namelijk ook van natuurlijke isolatie en het verdubbelt de levensduur van de dakbedekking. Groendak is er in twee soorten, namelijk extensief groendak en intensief groendak. Extensief groendak is minder belastend voor de dakconstructie en bestaat voornamelijk uit kruiden, mossen en vetplanten. Een intensief groendak is een dak waarop getuinierd kan worden en bestaat vaak uit struiken en bomen. Deze laatste optie vergt dus redelijk veel onderhoud.

Dakdekker nodig voor dakwerken in Zutphen?

Vul het offerteformulier in of bel direct!

dakbedekking schuin dak

Dakbedekking hellend dak

In Nederland is een hellend dak verreweg de meest gebruikte daksoort. Dit komt door de lange levensduur en de verschillende stijlen die mogelijk zijn. Er zijn 2 veelvoorkomende materiaalsoorten die gebruikt worden bij een schuin dak, namelijk een rieten dak of dakpannen, waarbij de laatste het populairst zijn. Deze zijn namelijk tegen alle weersomstandigheden bestand, verliezen hun kleur niet en zijn milieuvriendelijk.

 • Dakpannen
 • Rieten dak
 • Zink, metaal of koper

Dakpannen

dakpannen ZutphenDakpannen zijn zeer populair in Nederland. De keuze is in de loop van de jaren ruimer geworden wat betreft kleuren, formaten en vormen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 soorten. Dit zijn kleidakpannen, die uit klei gemaakt worden en op hoge temperatuur gebakken worden. Keramische dakpannen gaan tussen de 50 en 100 jaar mee. De tweede mogelijkheid is betonnen dakpannen. Deze zijn van uitgehard cement en hebben een eenvoudige plaatsing. De levensduur van deze dakpan is zo’n 30 jaar. Tot slot zijn er nog leien pannen, gemaakt uit gesteente. Leien hebben een unieke uitstraling en hebben een levensduur van zo’n 40 jaar.

Rieten dak

rieten dakVroeger was een rieten dak de goedkoopste manier om een dak waterdicht te maken. Tegenwoordig wordt riet gezien als een luxe product, omdat het een unieke en authentieke uitstraling heeft. Een rieten dak vergt een hellingshoek van minimaal 45 graden, omdat anders het regenwater niet goed wegloopt. De gemiddelde levensduur is zo’n 45 jaar.

Kosten dakbedekking

Wat de kosten zijn, is lastig te zeggen. Dit komt omdat de prijzen beïnvloed worden door een aantal factoren. Ten eerste op wat voor dak je nieuwe dakbedekking laat plaatsen. Daarnaast speelt het materiaal dat je kiest ook een grote rol. Voor een plat dak van bitumen betaal je gemiddeld €45,- per m². Hellend dak bedekken met rieten bedekking? Reken dan op €100,- per m². In onderstaande tabel vind je meer gemiddelde prijzen.

Tabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduur*Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen25 jaar€45,-
EPDM40 jaar€50,-
PVC25 jaar€55,-
Groendak60 jaar€55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen30-50 jaar€50,- tot €60,-
Riet40 jaar€100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

dakgoten vervangen Zutphen

Dakgoten

Naast de dakbedekking en dakonderhoud is het belangrijk om de dakgoten niet te vergeten. Dakgoten hebben regelmatig onderhoud nodig en moeten eens in de zoveel tijd gereinigd worden. Het is na 20 jaar nodig om dakgoten te vernieuwen. Bij de keuze voor materialen zijn er tal van keuzes. Veelgebruikte materialen zijn zink, aluminium en koper. Pvc wordt ook vaak gebruikt en het is ook mogelijk om een houten bak om de dakgoot aan te brengen voor een uniek uiterlijk. Welk materiaal de beste keus is, hangt af van wat je wensen en budget zijn. De meest gebruikte materiaalsoorten zijn:

 • Zinken
 • Kunststof (PVC)
 • Aluminium
 • Koper
 • Hout

Voordelen inschakelen dakdekker Zutphen

Moet er nodig wat gebeuren aan de dakwerken van je woning in Zutphen? Schakel dan een erkend dakdekkersbedrijf in. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo hoef je zelf geen materiaal te kopen, want de dakdekker beschikt over het juiste materiaal. Daarbij hoef je niet zelf een ladder op om dakreparatie of dakonderhoud te plegen. Een dakspecialist heeft kennis en ervaring en weet precies wat hij moet doen. Zo weet je zeker dat de dakwerken van hoge kwaliteit zijn en hoef je je daarover geen zorgen te maken. Wil je weten of de dakdekker betrouwbaar is? Dan kijk je of deze beschikt over het DAKMERK-keurmerk of het KOMO-certificaat. Ook kun je kijken of die is aangesloten bij het NDA. Voor meer informatie hierover kijk je op de officiële website van het NDA. De voordelen op een rijtje:

 • Kennis en ervaring
 • Juiste materialen
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Je hoeft zelf het dak niet op

dakdekker offerte

Vrijblijvende offerte aanvragen

Dakdekker gezocht in Zutphen en omgeving om daklekkage te verhelpen? Of wil je meer weten over de mogelijkheden en de prijzen van de verschillende dakwerken, waaronder dakonderhoud, dakinspectie en dakrenovatie? Vraag dan gratis een offerte aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan van een dakdekkersbedrijf een offerte. Wil je liever direct in contact komen met een dakdekker? Bel dan naar 085 500 1350! Zo krijg je direct een dakdekker aan de lijn die je helpt en van advies voorziet.

Wij zijn actief in de onderstaande plaatsen uit jouw provincie:
Dakwerken Ede
Dakwerken Doetinchem
Dakwerken Harderwijk
Dakwerken Tiel
Dakwerken Zutphen
Dakwerken Wageningen
Dakwerken Wijchen
Dakwerken Barneveld
Dakwerken Culemborg
Dakwerken Nijkerk