Wat is een dakinspectie?

Een dakinspectie is een grondige evaluatie van de algehele conditie van je dak. Gekwalificeerde professionals onderzoeken verschillende aspecten, waaronder dakbedekking, dakgoten, dakisolatie en eventuele tekenen van daklekkage of schade. De inspectie biedt een gedetailleerd inzicht in de huidige staat van je dak en identificeert potentiële problemen.

In dit artikel duiken we dieper in op wat een dakinspectie inhoudt, waarom het van belang is, en welke kosten je kunt verwachten.

Waarom is een dakinspectie belangrijk?

 • Problemen worden sneller geïdentificeerd: een dakinspectie stelt je in staat om kleine problemen zoals scheurtjes, losse dakpannen of verstopte dakgoten vroegtijdig op te sporen. Door deze issues snel aan te pakken, voorkom je grotere en kostbare reparaties in de toekomst.

 • Je dak gaat langer mee: regelmatige inspecties en onderhoud verlengen de levensduur van je dak. Een goed onderhouden dak is beter bestand tegen de elementen en heeft een langere levensduur.

 • Bescherming van je woning: je dak is in goede conditie en beschermt je woning tegen alle weersinvloeden.

Kosten van een dakinspectie

De kosten van een dakinspectie variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de omvang van je dak, de toegankelijkheid, en de regio waarin je woont. Over het algemeen kun je rekenen op een bedrag tussen de €100 en €500. Hoewel het een initiële investering lijkt, kan het tijdig oplossen van problemen die tijdens de inspectie zijn ontdekt, aanzienlijk besparen op toekomstige reparatiekosten.

Dak inspecteren: hoe vaak nodig?

Experts raden aan om minstens één keer per jaar een dakinspectie uit te voeren. Daarnaast is het verstandig om een extra inspectie te overwegen na extreme weersomstandigheden, zoals zware stormen of langdurige regenval. Een nieuw dak zou in de eerste vijf jaar jaarlijks moeten worden geïnspecteerd, en daarna minstens om de twee jaar.

Meer informatie over de kosten van een dakdekker.

Rapport na inspectie dak

Na een dakinspectie krijg je van de dakdekker een uitgebreid rapport en advies.

Dit staat er in het rapport:

 • Advies over de werkzaamheden die nodig zijn om de staat van je dak te verbeteren.

 • Werkzaamheden die in de toekomst nodig kunnen zijn.

 • Foto’s van het gehele dak.

 • De constructie-opbouw van het dak en de huidige staat.

 • Kostenoverzicht van verwachte reparaties en werkzaamheden.

Dakdekker voor dakinspectie nodig?

Een dakinspectie is een investering in de levensduur en de bescherming van je huis. De kosten wegen niet op tegen de potentiële schade die onopgemerkte problemen kunnen veroorzaken. Door regelmatig een professionele inspectie uit te laten voeren, kun je met gemoedsrust genieten van een veilig en goed onderhouden dak.

Informatie over:

Hoe werkt het?

 • De beste dakdekkers bij jou in de buurt

 • Vul het formulier in & beschrijf je opdracht

 • Kies eenvoudig & snel dakdekker