Wat kost een dakdekker?

kosten dakdekker

Wat kost een dakdekker?

Heb je een dakdekker nodig? Dan ben je vast benieuwd naar de prijzen! Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van verschillende werkzaamheden van dakdekkers. Het dak is een belangrijk onderdeel van iedere woning. Het zorgt ervoor dat je woning wordt beschermd tegen weersinvloeden, zodat het binnen droog en warm is. Een professionele dakdekker zorgt ervoor dat het dekken op de juiste manier gebeurt, zodat er geen lekkages ontstaan.

Bespaar op de kosten van een dakdekker!

Vraag via de offertepagina gratis en vrijblijvende offertes aan . Je ontvangt er maximaal 5. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, zie je snel welke vakman het best bij je wensen past. Bovendien kies je zo eenvoudig de goedkoopste dakdekker!

Navigeer op deze pagina verder naar:

Kosten per uur | Kosten per m² | Prijsbepalers | Btw-tarief | Kosten van dakbedekking

Dakdekker kosten per uur

Dakdekkers hanteren voor kleinere klussen in de meeste gevallen een prijs per uur voor hun werkzaamheden. Het uurloon wordt bepaald door de werkzaamheden die de dakdekker voor je uitvoert. Gaat het om een reparatie? Reken dan op een gemiddeld uurtarief van €35,-. Bij nieuwbouw hanteert een dakdekker een uurloon van gemiddeld €40,-.

Wil je weten wat een dakdekker je precies gaat kosten?

Vraag dan via de offertepagina offertes aan. Daarmee krijg je goed inzicht in de prijzen van dakdekkers uit je regio. Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend!

Prijstabel: uurtarief dakdekker

Dakdekker prijzen Gemiddelde prijs per uur*
Uurtarief dakdekker (gemiddeld tarief) €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief dakdekker bij reparaties €35,-
Uurtarief dakdekker bij nieuwbouw €40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en gemakkelijk vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

kosten van dekdekker per vierkante meter

Wat kost een dakdekker per vierkante meter?

Bij een grote klus aan je dak is het verstandig om een vaste prijs per vierkante meter af te spreken. Je weet dan van tevoren precies waar je aan toe bent, ook als de werkzaamheden iets langer duren.

Voor het bedekken van een plat dak moet je rekenen op een gemiddelde prijs tussen €45,- en €65,- per m². Wil je een schuin dak laten bedekken? Voor het laten bedekken van daken betaal je een gemiddelde kostprijs van €45,- tot €130,- per m².

Prijstabel: kosten dakdekker per m²

Soort dak Omschrijving werkzaamheden Soort bekleding Gemiddelde kosten dakdekker per m²*
Plat dak Verwijderen oude bedekking en plaatsen nieuwe bedekking – Bitumen
– EPDM
€45,- tot €65,- per m²
Hellend dak Verwijderen oude bedekking en plaatsen nieuwe bedekking – Dakpannen
– Metaal
€45,- tot €130,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Besparen op de kosten van de dakdekker?

Vergelijk de offertes & bespaar op de dakdekker kosten!

Wanneer prijs per uur of per m² afspreken?

Voor kleine klussen hanteert een dakdekker in de meeste gevallen een uurtarief. Hij kan dan van tevoren een goede inschatting maken over de tijd die hij nodig heeft voor de klus. Je weet daardoor van tevoren goed wat je ongeveer moet betalen.

Wanneer een prijs per vierkante meter afspreken?

Bij grotere klussen is het verstandig om een kostprijs per vierkante meter af te spreken. Met een uurtarief heeft de dakdekker meer vrijheid, en je kunt het minder goed controleren. Door een vaste kostprijs per vierkante meter af te spreken, weet je van tevoren precies wat je moet betalen. Wanneer de klus toch wat meer tijd kost, hoef je niet extra te betalen.

dakdekker prijs

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekker?

De praktijk leert dat de tarieven van dakdekkers zeer uiteenlopen. Daarom is het ook altijd verstandig om offertes te vergelijken. Er zijn een aantal factoren van invloed op de totaalprijs van een dakdekker. Denk hierbij aan de ervaring en het soort werk dat je laat uitvoeren. De volgende factoren zijn onder meer van invloed op de kosten van dakdekkers:

 • Het soort werk, repareren kost minder dan bedekken.
 • Specialistisch of algemeen werk, rietexperts kosten bijvoorbeeld meer.
 • De ervaring, hoe meer ervaring de dakdekker heeft, hoe hoger het uurtarief.
 • Randstad of provincie, dakdekkers in de Randstad kosten meer.

Btw-tarief van een dakdekker

Misschien heb je wel eens gehoord van subsidie of het verlaagde btw-tarief dat geldt voor werkzaamheden aan woningen. Helaas geldt het verlaagde btw-tarief niet voor werkzaamheden op het dak van je woning. Enkel voor het isoleren, schilderen, stukadoren, behangen en schoonmaken van woningen wordt het lage belastingtarief gehanteerd. Op de website van de Belastingdienst lees je meer over de regeling.

Hoe bespaar je wel op de kosten?

Je bespaart eenvoudig door offertes te vergelijken. Dankzij de offerteservice vind je snel de dakdekker die de laagste tarieven hanteert!

kosten dakbedekking

Kosten van dakbedekking

Ben je benieuwd naar de kosten voor dakbedekkingsmaterialen? Je betaalt voor de bedekkingsmaterialen altijd een prijs per vierkante meter.

Heb je een plat dak? Het laten bedekken met bitumen kost gemiddeld €45,- per m². Wil je liever EPDM bedekking? Reken dan op gemiddelde kosten van €50,- per m². Een bijzonder groendak kost gemiddeld €55,- per m².

Wil je een hellend dak laten bedekken? Dakpannen hebben gemiddelde aanschafprijzen van €50,- tot €60,- per m². Het laten bedekken van een rieten dak is zeer specialistisch werk, waarvoor je gemiddeld €100,- per m² betaalt.

Voordelen dakdekker inhuren

Soms denkt men dat het mogelijk is om reparaties aan het dak of het bedekken van een plat dak zelf uit te voeren. Toch is het altijd verstandig om een vakman in te schakelen. Dakdekken is specialistisch werk. Bovendien kunnen fout uitgevoerde werken leiden tot lekkages in je woning. Met een professionele dakwerker ben je altijd verzekerd van goede kwaliteit. Je profiteert van de volgende voordelen:

 • Een dakdekker beschikt over veel kennis en heeft ruime ervaring met vele daksoorten.
 • Dakdekkers gebruiken enkel materialen van een goede kwaliteit.
 • Een dakspecialist denkt met je mee en geeft je deskundig advies.
 • Een dakdekkersbedrijf levert altijd kwaliteitswerk!

Hoe besparen op de kosten van een dakdekker?

Het laten bedekken van een dak of het laten uitvoeren van een dakreparatie is vaak niet goedkoop. Toch is het ook mogelijk om te besparen op de kosten van een dakwerker. Om de kosten voor deze klus zo laag mogelijk te houden, volgen hier enkele bespaartips. Met de volgende tips weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor een dakdekker:

 • Laat dakwerken tegelijk met je buren uitvoeren om te profiteren van kwantumkorting.
 • Kies voor een dakdekkersbedrijf uit je regio om op de voorrijkosten te besparen.
 • Vergelijk offertes en vind snel een eenvoudig de dakdekker met het laagste uurtarief!

dakdekker offerte

Vergelijk vrijblijvend op maat gemaakte offertes

Ben je op zoek naar een goede dakdekker die tegen een voordelig uurtarief een reparatie op je dak uitvoert? Of ben je benieuwd naar de kosten voor het bedekken van een plat dak? Door meerdere offertes aan te vragen krijg je een goed beeld van de prijzen van dakdekkers uit je regio.

Bespaar op de kosten!

Wanneer je je vragen of wensen invult op de offertepagina, ontvang je snel maximaal 5 offertes. Je betaalt niets voor de offertes en je zit ook nergens aan vast. Door de prijsopgaven te vergelijken, kies je eenvoudig de dakdekker die het meest aan je wensen voldoet!