Dakdekker Alkmaar

dakwerken

Dakdekker Alkmaar

085 500 1348

Nu bereikbaar!Heb je een dakdekker uit Alkmaar nodig voor een dakreparatie of dakonderhoud aan je dak? Heb je last van een daklekkage? Of denk je erover na om andere dakwerken uit te laten voeren? Schakel dan ervaren dakdekkers in en profiteer van de hoogste kwaliteit!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je alles over dakwerken zoals een dakinspectie en dakrenovatie. Daarnaast geven we een overzicht van de prijzen van dakwerken en het uurtarief van een dakdekker. Zoek je met spoed ervaren dakdekkers bij jou in de buurt? Je leest op deze pagina meer over de 24/7 spoedservice van dakdekkers uit Alkmaar. Benieuwd naar de exacte prijzen van een dakdekkersbedrijf? Vraag een gratis offerte aan.

24/7 spoedservice bij daklekkage in Alkmaar

Natte plekken op je plafond? Oh nee! Grote kans dat je dak lekt. Schakel bij een daklekkage direct een dakdekkersbedrijf in! Dakdekkers komen direct naar je toe. Ze sporen het lek op en voeren direct een reparatie uit zodat je dak weer volledig waterdicht is.

Direct contact met dakdekkers nodig? Bel naar 085 500 1348!

Door te bellen naar 085 500 1348 kun je gebruik maken van de 24/7 spoedservice. Belangrijk in het geval van een daklekkage. Of bijvoorbeeld als er door een storm dakpannen zijn weggewaaid: door dit direct te laten herstellen voorkom je grote schade!

Bel nu: 085 500 1348

Nu bereikbaar.

dakdekker Alkmaar

Dakwerken Alkmaar; wat doet een dakdekker?

De term dakwerken wordt voor vele soorten werkzaamheden gebruikt. Natuurlijk legt een dakdekkersbedrijf bedekking op daken. Daarnaast behoort dakreparatie, dakinspectie en dakonderhoud ook tot de dakwerken van een dakdekker. Ook voor een dakreparatie met spoed! Met een dakreparatie en goed dakonderhoud verleng je de levensduur van je dak. Het schoonmaken en vervangen van dakgoten en regenpijpen behoort ook tot dakwerken. We stellen over het algemeen dat alles wat te maken heeft met een dak, van aanleggen, vervangen tot repareren, behoort tot dakwerken.

Welke dakwerken voert een dakdekkersbedrijf uit?

 • Dakreparatie en dakonderhoud
 • Aanleggen van dakbedekking
 • Repareren daklekkage en vervangen dakconstructie
 • Onderhouden dakgoten en regenpijpen
 • Dakinspectie
 • Dakrenovatie

daklekkage Alkmaar verhelpen

Daklekkage in Alkmaar verhelpen

Het repareren van een daklekkage is één van de meest voorkomende dakreparaties. Een dakdekker uit Alkmaar heeft veel ervaring met het verhelpen van een daklekkage. Een daklekkage wordt meestal veroorzaakt door een verschoven dakpan, verouderde bedekking of het loslaten van de naden van bedekking bij platte daken. Daarnaast zien de dakwerkers ook regelmatig een daklekkage bij dakkapellen, dakramen en dakgoten.

Een daklekkage moet zo snel mogelijk opgespoord worden. Voor een snelle lekdetectie gebruikt een dakdekkersbedrijf daarom speciale hulpmiddelen zoals rookgasdetectie. Hiermee wordt er rookgas onder de constructie gespoten. Op de plek van de daklekkage ontsnapt het gas. Na de lekdetectie zorgt de dakwerker ervoor dat het lek gedicht wordt.

Dakdekkersbedrijf in Alkmaar nodig?

Bel direct en maak gebruik van de 24/7 spoedservice!

Bel nu: 085 500 1348

Nu bereikbaar.

Dakinspectie uitvoeren

Het is belangrijk om minstens 1 keer per jaar een dakinspectie te laten uitvoeren door een erkend dakdekkersbedrijf uit Alkmaar. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar de dakbedekking. De dakgoten en schoorsteen worden nagelopen en er wordt gekeken naar nokvorsten, kantpannen en houtwerk. Een dakinspectie moet voorkomen dat je last krijgt van daklekkage, schade of andere problemen.

dakreparatie Alkmaar

Dakreparatie Alkmaar

Een dakreparatie is nodig wanneer er sprake is van beschadigingen of daklekkage. Vaak zien dakwerkers uit Alkmaar na een dakinspectie welke onderdelen er vervangen of gerepareerd moeten worden. Bij een dakinspectie controleert een dakwerker de kwaliteit van de bedekking, of er een dakpan verschoven is en of bij EPDM of bitumen de naden loslaten. Daarnaast controleert hij de dakconstructie, de schoorsteen, de dakgoten en het hemelwaterafvoersysteem. EverSeal wordt veelgebruikt om kleine scheuren in de goten te dichten.

Daarnaast komen reparaties met spoed veel voor, bijvoorbeeld door verzakkingen, kapotte dakgoten of daklekkage na hevige regenval. Benieuwd naar de prijzen van dakreparaties? Vraag direct een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakreparatie hellend dak | Dakreparatie plat dak

Dakreparatie hellend dak

Wanneer je scheuren in de dakbedekking ziet of er ligt een dakpan los, is het aan te raden om een dakreparatie te laten uitvoeren. Het is handig om hier een dakspecialist voor in te schakelen, omdat hij kennis van zaken heeft en precies weet hoe het dak gerepareerd moet worden. Bij kapotte of missende pannen is het eenvoudig deze te laten vervangen. Is er sprake van een vervaagde glazuurlaag die vocht doorlaat? Dan is de kans aanwezig dat de dakpannen hun levensduur bereikt hebben en volledige vervanging nodig is.

Dakreparatie plat dak

Bij een plat dak is de schade vaak niet direct zichtbaar. Laat daarom een specialist langskomen om de schade met speciale apparatuur om te speuren. Dakreparatie is alleen mogelijk als het volledige dak schoon is en er geen vuil en bladeren meer op liggen. Het platte dak wordt vaak gerepareerd met reparatiepasta. Een andere optie is om een nieuwe laag dakbedekking aan te brengen om de schade te verhelpen.

dakrenovatie Alkmaar

Dakrenovatie

Als je regelmatig een reparatie moet laten uitvoeren, dan is het slim om eens te kijken of een dakrenovatie niet goedkoper is. Een dakrenovatie houdt in dat je de complete bedekking op het dak vervangt. Of dat nu dakpannen zijn of EPDM: een dakrenovatie laat je het beste uitvoeren door ervaren dakdekkers.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

In principe op het moment dat je dakbedekking flink verouderd is. Wanneer dit is, is afhankelijk van het type dakbekleding en de omstandigheden. Je kunt er ook voor kiezen om al eerder een dakrenovatie uit te voeren: misschien omdat je de uitstraling van leien veel mooier vindt dan die van dakpannen. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakpannen vervangen | Dak vervangen

Dakpannen vervangen

Hebben de dakpannen hun levensduur bereikt en moeten ze vervangen worden? Schakel dan een dakdekker uit Alkmaar in die dit voor je doet. Een dakdekker is gespecialiseerd in op hoogte werken en heeft ervaring met het vervangen van een dakpan. De specialist gaat als volgt te werk: hij verwijdert de kapotte pannen. Dit doet hij door de dakpan die boven de kapotte pan ligt, omhoog te duwen en de kapotte pan naar beneden te trekken. Vervolgens plaatst hij een nieuwe dakpan op de plek waar de kapotte dakpan lag.

Dak vervangen

Soms is zelfs een dakrenovatie niet voldoende en moet je het dak vervangen. Een nieuw dak plaatsen is één van de meest ingrijpende dakwerken die uiteraard flink wat tijd in beslag neemt. Mensen die een nieuw dak plaatsen hebben vaak een oudere woning gekocht, waarvan het dakoppervlak aardig verzakt is.

Laat jij ook een nieuw dak plaatsen? Kijk dan of het mogelijk is om bij het vervangen van het dak ook direct dakisolatie en bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. Op die manier breng je de vaste lasten enorm naar beneden, en verdien je de investering in het vervangen van het dak weer langzaam naar beneden!

Dakrenovatie in Alkmaar?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

dakonderhoud Alkmaar

Dakonderhoud uitvoeren

Iets wat vaak vergeten wordt is het dakonderhoud van de bekapping. Dat we dakgoten en regenpijpen regelmatig moeten schoonmaken is algemeen bekend. Bladeren en ander vuil verstoppen de dakgoten. Met dakonderhoud voorkom je beschadigingen en lekkages. Maar het dak vereist ook de nodige aandacht. Met dakonderhoud verleng je ook de levensduur. Daarnaast voorkomt dakonderhoud problemen zoals schade en daklekkage.

Door een dakwerker uit Alkmaar het dakonderhoud te laten uitvoeren hoef je zelf niet op een hoge ladder te staan. Daarnaast zorgt een dakdekker voor efficiënt onderhoud en weet hij precies waar hij op moet letten. Sluit een onderhoudscontract af voor periodiek dakonderhoud. Dan hoef je nergens meer aan te denken.

Nieuwe dakbedekking op plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Wat kost een dakdekker in Alkmaar?

Wil je een dakdekker voor dakwerken inschakelen? Dan wil je vast ook weten wat een dakdekker uit Alkmaar kost per uur. Het uurloon van een dakdekker is gemiddeld €35,- tot €45,-. Afhankelijk van de dakwerken wordt het tarief vastgesteld. Voor kleine klusjes en dakreparatie is het gemiddelde uurloon €35,-. Voor onderhoudswerkzaamheden vraagt een dakwerker gemiddeld €45,- per uur. Heb je net een nieuwbouwwoning laten bouwen? Voor het leggen van dakbedekking vraagt een dakdekker gemiddeld €40,- per uur.

Vul het offerteformulier in om meer inzicht te krijgen in de prijs van de dakdekker voor de dakinspectie, verhelpen daklekkage of andere dakreparatie.

Uurtarief dakdekker [jaartal]

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie) €35,-
Uurtarief bij nieuwbouw €40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Meer informatie over de kosten van een dakdekker.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekker?

Wanneer het op de kosten van een dakdekker aankomt, zijn er een aantal factoren die de prijs beïnvloeden. Ten eerste is dit het uurloon. Iedere dakdekker hanteert een eigen uurprijs, maar gemiddeld betaal je €40,- per uur. Daarnaast speelt het materiaal mee. Schaf je zelf materiaal aan, dan scheelt ’t je waarschijnlijk een hoop. Uiteraard zijn de soorten dakwerken van grote invloed. Zo is een reparatie vaak goedkoper dan een volledige dakrenovatie.

Besparen op de kosten van een dakdekker?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

Wat kost nieuwe dakbedekking?

De kosten van dakbedekking worden beïnvloed door het type dakwerk, de grootte van het dakoppervlak en de kwaliteit die je kiest. De gemiddelde prijs van beton- of kleidakpannen is €50,- tot €60,- per vierkante meter. Betondakpannen zijn goedkoper dan kleidakpannen. Heb je een plat dak? EPDM kost gemiddeld €50,- per vierkante meter en pvc€55,-. De prijs is inclusief het plaatsen en de btw. Wil je meer inzicht in de prijzen? Vraag dan direct een gratis offerte aan.

Dakbedekking prijzen [jaartal]

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
Pvc 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-
Riet 40 jaar €100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw.

Besparen op de kosten van dakbedekking?

Start direct jouw gratis offerteaanvraag en profiteer van scherpe prijzen!

Start nu!

Dakbedekking: welke kiezen?

Bij een dakrenovatie heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Welk type dakbekleding past het beste bij jouw situatie? Laat je infomeren en adviseren door ervaren dakdekkers zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Bij een plat dak is er onder andere de keuze uit EPDM, pvc of bitumen. Ook een groendak behoort tot de opties! Bij schuine daken moet je denken aan dakpannen, riet en metalen daken.

Navigeer hieronder naar:
Dakbedekking plat dak | Dakbedekking hellend dak

dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking plat dak

Eén van de populairste soorten dakbedekking is bitumen. Het wordt niet alleen gebruikt voor een dak van een woning, maar ook voor tuinhuisjes en dakkapellen. Andere soorten zijn EPDM of pvc. De laatste mogelijkheid is een groendak. Een groendak bestaat uit mos, gras, kruiden, bloemen en kleine planten. De keuze voor de bedekking is afhankelijk van het budget, de mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur. Laat je adviseren door een dakdekker uit Alkmaar om de juiste keuze te maken. Benieuwd naar de prijzen? Start de gratis offerteaanvraag.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Bitumen

bitumen dakbedekking De levensduur van bitumen is ongeveer 25 jaar bij goed onderhoud. Bitumen wordt aangebracht door de onderkant van het materiaal te verhitten met brander. De bitumen smelt dan een beetje en wordt vastgeplakt door de dakdekker. Het materiaal is erg sterk, heeft een grote kleefkracht en is bestand tegen regen, sneeuw en wind.

Voor bitumen betaal je ongeveer €45,- per m².

EPDM

epdm dakbedekkingEPDM wordt gemaakt van rubber en gaat gemiddeld 40 jaar mee. Voordat het wordt aangebracht, wordt EPDM op maat gesneden. Het materiaal wordt niet verhit zoals bitumen, maar vastgeplakt met lijm. Voordelen van EPDM zijn dat het duurzaam en onderhoudsarm is en dat het goed bestand is tegen temperatuurverschillen. Kies je EPDM als dakbedekking voor je plat dak?

De prijs per m² ligt rond de €50,-.

PVC dakbedekking

pvc dakbedekkingPvc wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in de bouw. Kunststof is een veelzijdig materiaalsoort en heeft vele voordelen. Het is onderhoudsarm, gaat gemiddeld 25 jaar mee en je hebt de keuze uit vele kleuren. Maak het kunststof af en toe schoon om de kwaliteit van het materiaal goed te houden. De kunststof bedekking wordt in rollen geleverd en daarna op maat gesneden.

De kosten voor pvc liggen rond de €55,- per m².

Groendak

groendakEen groendak bestaat uit begroeiing met mossen, kruiden, grassen en vetplanten. Het is goed voor het milieu, van nature isolerend en een groendak gaat lang mee. Gemiddeld 60 jaar. Je hebt de keuze uit een intensief of extensief groendak, afhankelijk van hoeveel onderhoud je eraan wilt plegen. Voordat een groendak aangelegd kan worden, moet er een geschikte onderlaag liggen. De kosten voor een groendak liggen rond de €55,- per m². Dit is exclusief ondergrond. Heb je nog geen geschikte dakbedekking als ondergrond, dan komen er nog kosten overheen.

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Je hebt de keuze uit dakpannen, riet of bedekking van metaal, zink of koper voor hellende daken. Een klassieke rieten bedekking geeft een authentieke en chique uitstraling. Riet wordt voornamelijk gebruikt voor villa’s en boerderijen. Dakpannen worden het meest gebruikt. De voordelen hiervan zijn dat ze snel gelegd worden en dat je de keuze hebt uit verschillende soorten, zoals betondakpannen of kleidakpannen. Of plaats bekapping van metaal, koper of zink. Een dakwerker uit Alkmaar voorziet je graag advies over de mogelijkheden en welke bedekking geschikt is. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Dakpannen

dakpannenDakpannen blijven zeer populair. Er zijn 3 varianten, namelijk van beton, van klei en van kunststof. Ze worden snel gelegd en hebben een lange levensduur van gemiddeld 30 tot 50 jaar. Voorzie de betondakpannen van een coating om de levensduur te verlengen. Of kies voor kleidakpannen met een glazuurlaag voor een mooie uitstraling.

De prijzen voor dakpannen liggen rond de €50,- tot €60,- per m².

Rieten dak

rieten dak Riet was vroeger de voornaamste soort bedekking, tegenwoordig zien we het voornamelijk bij villa’s en boerderijen. Voor het leggen van riet wordt meestal een schroefdakconstructie gebruikt. Breng een brandwerende coating aan voor de veiligheid. Het leggen van riet is vakmanschap en niet ieder dakdekkersbedrijf is hierin ervaren. Laat een rieten dak na 40 jaar vervangen.

Voor een rieten dak liggen de kosten gemiddeld rond de €100,- per m².

Leien dak

leien dakEen andere mogelijkheid, is een leien dak. Leien zijn stenen die rechtstreeks uit de natuur komen. Door kleine imperfecties krijgt het dakoppervlak een hele natuurlijke uitstraling. Het nadeel van een leien dak is de relatief hoge prijs. Maar gelukkig is er een alternatief! Veel mensen kiezen voor het plaatsen van kunstleien. Hiermee krijg je bijna dezelfde natuurlijke uitstraling, maar tegen een veel lagere prijs.

Kunstleien gaan gemiddeld 40 jaar mee en kosten ongeveer €70,- per m².

Dakgoten vervangen

Het is belangrijk om dakgoten en regenpijpen regelmatig schoon te maken. Maar wist je dat het na ongeveer 20 jaar nodig is om de dakgoten te vervangen? Door het systeem te vernieuwen voorkom je een daklekkage en waterschade. Bij het vervangen van de dakgoten heb je een ruime keuze uit materialen. Denk hierbij aan zinken dakgoten. Of goten van pvc, koper en aluminium. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van je eisen, het budget en de gewenste uitstraling. Hout of koper geeft een warme en luxe uitstraling. Zink en kunststof zijn een stuk goedkoper en zeer praktisch in gebruik.

De materialen op een rijtje:

 • Zinken
 • Koper
 • Aluminium
 • Hout
 • Pvc
 • Kunststof

Subsidie [jaartal] & tips inschakelen dakdekker

Wist je dat je mogelijk recht hebt op een subsidie? Dit kan je aanvragen als je bijvoorbeeld dakisolatie laat plaatsen. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je snel en gemakkelijk een overzicht van de subsidies die je in [jaartal] kunt aanvragen.

Hoe weet ik of dakdekkers betrouwbaar zijn?

Het is slim om te letten op eventuele keurmerken en certificaten. Als dakdekkers aangesloten zijn bij een branchevereniging dan biedt dat bovendien extra garanties op het gebied van betaling en oplevering! Meer weten? Op nda.nl vind je een handige checklist met dingen waar je op moet letten bij het inschakelen van dakdekkers.

Handige informatie

dakdekkers Alkmaar

Voordelen inschakelen dakdekker Alkmaar

Het inschakelen van een dakdekker voor dakwerken heeft vele voordelen. Zo weet je zeker dat de dakwerken van een hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft een dakdekker veel ervaring en kennis. Een dakreparatie, dakrenovatie of dakonderhoud verloopt allemaal probleemloos. Ook hoef je zelf ook niet een hoge trap op. De dakwerker regelt alles. Zo hoef je bijvoorbeeld geen duur materiaal of gereedschappen aan te schaffen. Betrouwbare dakdekker gezocht? Kijk dan naar keurmerken en certificaten, zoals DAKMERK, KOMO of NDA.

De voordelen van een dakdekker:

 • Je profiteert van vakkennis en deskundig advies.
 • Je hoeft zelf geen zwaar werk te doen of op een hoge trap te staan.
 • Je hoeft geen materiaal of gereedschap te kopen.

Recent aanvragen:

Gratis offerte van een dakdekkersbedrijf ontvangen

Toe aan een dakrenovatie? Of ben je op zoek naar dakdekkers voor het vervangen van het dak? Maak gebruik van onze service en vind kwalitatieve dakdekkers tegen de scherpste prijzen! Je vindt snel een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt en bespaar zo bovendien op de voorrijkosten.

Met spoed de hulp van een dakdekker nodig? Maak dan gebruik van de 24/7 spoedservice. Bijvoorbeeld als je een probleem hebt met een daklekkage of als je dakoppervlak door een storm beschadigd is.

Bel nu: 085 500 1348

Nu bereikbaar.

Ben je eerst benieuwd naar de kosten van een dakdekker? Start nu je gratis offerteaanvraag!