Dakdekker Katwijk

dakwerken

Dakdekker Katwijk

085 500 1349

Nu bereikbaar!Het dak van je woning krijgt jaarlijks veel te verduren, schakel daarom een dakdekker in om dakwerken te laten doen. Om je huis te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden en daklekkage te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig een dakinspectie en dakonderhoud te laten uitvoeren. Onder dakwerken vallen verschillende werkzaamheden, waaronder dakrenovatie en dakreparatie, maar ook het vervangen van dakgoten.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende werkzaamheden die dakdekkers uitvoeren. Ook lees je meer over de kosten van een dakdekker en waar de prijs van het dakdekkersbedrijf van afhankelijk is. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt? Vul het offerteformulier in of bel direct.

24/7 spoedservice bij daklekkage in Katwijk

In sommige situaties heb je direct een dakdekker nodig: bel dan naar 085 500 1349 en kom direct in contact met ervaren dakdekkers bij jou in de regio. De dakdekkers zijn 24/7 te bereiken. Ontdek je ’s avonds dat je dak lekt na een flinke storm? Door direct de hulp van dakdekkers in te schakelen weet je zeker dat het probleem snel verholpen is. Bovendien voorkom je hiermee extra schade aan je dakconstructie. Met spoed de hulp nodig van dakdekkers?

Bel nu: 085 500 1349

Nu bereikbaar.

dakdekker Katwijk

Dakwerken Katwijk; wat doet een dakdekker?

Je schakelt dakdekkers uit Katwijk in voor allerlei dakwerken. De werkzaamheden zijn zeer divers en variëren van het plaatsen van een nieuw dak, dakreparatie en dakrenovatie tot het herstellen van een daklekkage en het laten doen van dakonderhoud. Het vervangen van dakgoten valt ook onder dakwerken. Laat eens in de zoveel tijd een dakinspectie doen, voorkom je schade en zorg je voor een langere levensduur.

De dakwerken op een rijtje:

 • Dakbedekking leggen
 • Dakreparatie & dakonderhoud
 • Aanleggen, reinigen en repareren van dakgoten
 • Onderhouden dakgoten en regenpijpen
 • Dakinspectie
 • Dakrenovatie
 • Verhelpen van een daklekkage

daklekkage Katwijk oplossen

Daklekkage in Katwijk verhelpen

Een dak is een kwetsbaar onderdeel van je huis. Een probleem dat zich veel voordoet is een daklekkage. In veel gevallen komt daklekkage door het poreus worden of verschuiven van een dakpan of door lood bij de schoorsteen dat uitgedroogd of gescheurd is.

Het is tijd om in actie te komen wanneer je daklekkage hebt in de vorm van lekkend water, lekkende dakgoten of afgebladderd houtwerk. Het kan soms lastig zijn om de daklekkage te vinden. Toch is het van belang dat dit met spoed gebeurd, zodat de schade niet te groot wordt. Schakel een dakdekker uit Katwijk in die door dakinspectie snel de daklekkage vindt.

Dakdekker in Katwijk nodig?

Bel direct en maak gebruik van de 24/7 spoedservice!

Bel nu: 085 500 1349

Nu bereikbaar.

Dakinspectie uitvoeren

Een huis is een kostbaar bezit. Het is dus ook belangrijk om het dak van je huis in Katwijk in een goede conditie te houden, zodat je niet te maken krijgt met ongemakken. Een van de dakwerken die je regelmatig moet laten doen, is een dakinspectie. Het is aan te raden dit door ervaren dakdekkers te laten doen. Tijdens een inspectie controleert de dakdekker de conditie van de dakbedekking, de staat van de dakgoten en van het houtwerk. Een dakinspectie wordt vaak gedaan om lekkages en schade aan het dak te voorkomen.

dakreparatie uitvoeren Katwijk

Dakreparatie Katwijk

Een andere vorm van dakwerken is dakreparatie. Dakreparatie wordt vaak uitgevoerd na een dakinspectie of wanneer er een daklekkage is ontstaan. Ook als er onverwachte problemen met het dak zijn, is dakreparatie vaak de oplossing. Wanneer is dakreparatie nodig? Bij scheefliggende of missende dakpannen, kapot loodwerk of scheurtjes in het materiaal is het tijd om in actie te komen. Net als bij afgebladderd houtwerk, lekkende dakgoten en gele kringen op het plafond. Je schakelt voor een dakreparatie het beste dakdekkers uit Katwijk in.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag direct een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakreparatie hellend dak | Dakreparatie plat dak

Dakreparatie hellend dak

Dakwerken laten uitvoeren in de vorm van dakreparatie aan een hellend dak? Laat dan eerst een dakinspectie doen door dakdekkers uit Katwijk. Wanneer er een scheur in de dakpan zit of de dakpan is verschoven door een storm, is dit vaak de oorzaak. Het kan ook zijn dat de glazuurlaag vervaagd is en de dakpan vocht doorlaat. Is je dak verder in goede staat, dan hoeven alleen de kapotte of missende pannen vervangen te worden.

Dakreparatie plat dak

Bij een dakreparatie van een plat dak worden een paar stappen ondernomen. Het eerste is het analyseren van het probleem bij de dakwerken. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar als je dit niet ziet zitten is het verstandig om dit door een dakspecialist te laten doen. Na de analyse is het zaak om het dak schoon te maken en het vuil te verwijderen zodat het dak gerepareerd kan worden. Tot slot voert de dakdekker een controle uit om te zien of het lek daadwerkelijk verholpen is.

dakrenovatie Katwijk

Dakrenovatie

Een dakrenovatie heeft in principe twee betekenissen: het vervangen van het dak of het vernieuwen van de bedekking. Wanneer dakdekkers spreken van een dakrenovatie, dan gaat het meestal om het vervangen van de dakbekleding.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Dit is vooral afhankelijk van hoe lang je dakbekleding meegaat. Merk je dat de randen van het dakleer loslaten? Of moet je voor de zoveelste keer een daklekkage laten repareren? In dat geval is de bedekking flink verzwakt, en is het vaak goedkoper om een dakrenovatie uit te laten voeren. Laat dit doen door ervaren dakdekkers: zo weet je zeker dat er geen beschadigingen of lekkages ontstaan, en voorkom je problemen aan de dakconstructie. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakpannen vervangen | Dak vervangen

Dakpannen vervangen

Dakwerken in de vorm van een dakrenovatie worden vaak gedaan door het vervangen van dakpannen. Deze dakbedekking vormt al jaren een betrouwbaar dak voor schuine daken. Wanneer ze gescheurd zijn of de glazuurlaag vervaagt, is het tijd om deze te laten vervangen.

Het is verstandig om hier een dakdekkersbedrijf voor in te schakelen die deze klus voor je uitvoert. Zaak is om eerst de kapotte dakpan te verwijderen, om vervolgens een nieuwe te plaatsen.

Dak vervangen

Een dak vervangen is niet een alledaagse klus: hierbij gaat het om het plaatsen van een compleet nieuw dak. Het vervangen van een dak gebeurt vooral bij oude woningen. Soms hebben mensen een nieuw huis gekocht, maar willen ze dit volledig opknappen. Het dak vervangen is daar vaak een onderdeel van.

Laat een nieuw dak plaatsen als:

 • het dak flink verouderd is;
 • de dakconstructie verzakt is.

Ga jij je dak vervangen? Kijk eens of het mogelijk is een nieuw dak te plaatsen en direct dakisolatie of zonnepanelen aan te brengen. Hiervoor krijg je mogelijk een subsidie. Bovendien verlaagt het je energierekening waardoor je de investering na verloop van tijd zelfs weer terugverdient!

Dakrenovatie in Katwijk?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

dakonderhoud uitvoeren Katwijk

Dakonderhoud uitvoeren

Een dak biedt bescherming, onderdak en zorgt ervoor dat je er droog en warm bij zit binnen. Er zijn verschillende dakwerken die niet vaak voorkomen, omdat een dak in principe een behoorlijk lange levensduur heeft. Dakonderhoud is echter een van de dakwerken die je wel regelmatig moet laten doen.

Met dakonderhoud verhoog je niet alleen de conditie van je woning, maar het zorgt ook voor een langere levensduur en het voorkomt problemen zoals lekkage of schade. Onder dakonderhoud vallen verschillende werkzaamheden, denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de dakgoten of controle op beschadigingen.

Nieuwe dakbedekking op plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Wat kost een dakdekker in Katwijk?

Wat kost een dakdekker? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is, omdat het uurtarief van een dakdekker bepaald wordt door verschillende factoren. Welke dakwerken je laat uitvoeren zijn een grote factor. Dakonderhoud kost namelijk minder dan bijvoorbeeld dan een volledige dakrenovatie. Bovendien hanteert iedere dakdekker een ander uurloon. De gemiddelde kosten van een dakdekker liggen tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor kluswerk en reparaties vraagt de dakdekker gemiddeld een prijs van €35,- per uur. Laat je het volledige dak vervangen? De kosten van de dakdekker liggen dan rond de €40,-.

Uurtarief dakdekker [jaartal]

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie) €35,-
Uurtarief bij nieuwbouw €40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Meer informatie over de kosten van een dakdekker.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekker?

Zoals hierboven al genoemd, wordt de prijs van de dakdekker beïnvloed door een aantal factoren. Een grote factor is het uurtarief van de dakdekker. Deze verschilt namelijk per bedrijf of per zzp-er. Vaak hanteert een ervaren dakdekker een hoger uurloon dan een beginner. Welke soort dakwerken je laat doen is ook een grote factor. Zo is het reinigen bijvoorbeeld goedkoper dan het bouwen en aanleggen van een nieuwe dakconstructie.

Besparen op de kosten van een dakdekker?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

Wat kost nieuwe dakbedekking?

Wat de kosten zijn, is lastig te zeggen. Dit komt omdat de prijzen beïnvloed worden door een aantal factoren. Ten eerste op wat voor dak je nieuwe dakbedekking laat plaatsen. Daarnaast speelt het materiaal dat je kiest ook een grote rol. Voor een plat dak van bitumen betaal je gemiddeld €45,- per m². Hellend dak bedekken met rieten bedekking? Reken dan op €100,- per m². In onderstaande tabel vind je meer gemiddelde prijzen. Direct meer inzicht in de prijzen? Vraag dan direct een gratis offerte aan.

Dakbedekking prijzen [jaartal]

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
Pvc 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-
Riet 40 jaar €100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw.

Nieuwe dakbedekking nodig?

Start direct jouw gratis offerteaanvraag en profiteer van scherpe prijzen!

Start nu!

Dakbedekking: welke kiezen?

Je hebt nieuwe dakbedekking nodig: welke soort bedekking is nu de beste keuze? In de praktijk is er geen ‘beste keuze’, maar wel een ‘beste keuze voor jouw situatie’. Laat je dus informeren door ervaren dakdekkers en kies voor de bedekking die het beste bij jou en je huis past. Bij een schuin dak zijn vooral dakpannen en riet populair, bij een plat dak worden EPDM en bitumen erg vaak geplaatst.

Navigeer hieronder naar:
Dakbedekking plat dak | Dakbedekking hellend dak

dakbedekking voor plat dak

Dakbedekking plat dak

Laat je de dakbedekking van een vlak dak vervangen, omdat er daklekkage is ontstaan? Dan zijn er twee manieren om dit uit te voeren. De eerste, en tevens meest gebruikte, mogelijkheid is een nieuwe laag over de oude laag aanbrengen. Wil je liever gelijk ook alles laten isoleren? Dan moet de oude bedekking verwijderd worden, om vervolgens het isolatiemateriaal en het nieuwe dak te plaatsen.

Er zijn 4 veelgebruikte materiaalsoorten, dit zijn bitumen, EPDM, pvc en groendak. Benieuwd naar de prijzen? Start de gratis offerteaanvraag.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Bitumen

bitumen Bitumen is een materiaal dat voortkomt uit aardolie. Het wordt aangebracht met een brander en heeft een levensduur van zo’n 25 jaar. De belangrijkste voordelen van bitumen zijn dat het een waterdicht en sterk materiaal is met een grote kleefkracht. Het is aan te raden om bitumen jaarlijks te onderhouden door mossen en algen te verwijderen.

De dakbedekking kosten voor bitumen liggen rond de €45,- per m².

EPDM

epdmEPDM is een rubberen dakbedekking en heeft verschillende voordelen. Het materiaal wordt op het dak vastgemaakt met lijm. EPDM wordt van tevoren op maat gemaakt, zodat de naden niet zichtbaar zijn tijdens het leggen. Voordeel is dat het materiaal waterdicht is en dat het onderhoudsarm is. Daarbij is EPDM goed bestand tegen temperatuurverschillen. De gemiddelde levensduur van EPDM is 40 jaar.

De prijzen voor EPDM als dakbedekking liggen gemiddeld rond de €50,- per m².

PVC dakbedekking

pvcPvc is een kunststof dat bekend staat om de vele mogelijkheden en kleuren waar het in verkrijgbaar is. Het materiaal wordt aangebracht met lijm. Nadeel is dat pvc na het lijmen 45 minuten constant aangedrukt moet worden, zodat het goed blijft zitten. De levensduur van pvc ligt op ongeveer 25 jaar. pvc is net als bitumen en EPDM waterdicht en heeft zo’n 2 keer per jaar klein onderhoud nodig. Pvc dakbedekking voor jouw plat dak?

De prijs per m² ligt dan rond de €55,-.

Groendak

groendakDe laatste mogelijkheid is een groendak dat bedekt is met planten en vegetatie. Dit zorgt niet alleen voor een beter milieu, je profiteert namelijk ook van natuurlijke isolatie en het verdubbelt de levensduur van de dakbedekking. Groendak is er in twee soorten, namelijk extensief groendak en intensief groendak. Extensief groendak is minder belastend voor de dakconstructie en bestaat voornamelijk uit kruiden, mossen en vetplanten. Een intensief groendak is een dak waarop getuinierd kan worden en bestaat vaak uit struiken en bomen.

Voor een groendak liggen de prijzen rond de €55,- per m². Let op: dit is zonder de ondergrond van bijvoorbeeld EPDM.

dakbedekking voor hellend dak

Dakbedekking hellend dak

In Nederland is een hellend dak verreweg de meest gebruikte daksoort. Dit komt door de lange levensduur en de verschillende stijlen die mogelijk zijn. Er zijn 2 veelvoorkomende materiaalsoorten die gebruikt worden bij een schuin dak, namelijk een rieten dak of dakpannen, waarbij de laatste het populairst zijn. Deze zijn namelijk tegen alle weersomstandigheden bestand, verliezen hun kleur niet en zijn milieuvriendelijk. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Dakpannen

dakpannenDakpannen zijn een klassieke keuze voor de bedekking van hellende daken. Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vooral zwart, en verschillende roodtinten zijn populair. Dakpannen van beton zijn relatief goedkoop en gaan lang mee. Voor een natuurlijke uitstraling kun je natuurlijk ook kiezen om iets meer uit te geven. Dan profiteer je bovendien van een langere levensduur. Betondakpannen gaan ongeveer 30 tot 50 jaar mee en kleidakpannen hebben een levensduur tot wel 100 jaar!

De prijzen van betondakpannen liggen gemiddeld rond de €50,- tot €60,- per m².

Rieten dak

riet Een rieten dak geeft je huis een prachtige rustieke en natuurlijke uitstraling. Riet is een natuurlijk materiaal, en daardoor ligt de prijs iets hoger. Het gaat gemiddeld 40 jaar mee: langer zelfs, als je het riet goed blijft onderhouden. Eens per jaar behandelen met een algen dodend middel is voldoende. Het grote voordeel van een rieten dak, is dat dit uitstekend isoleert: je hoeft niet nog apart dakisolatie aan te brengen!

De kosten voor rieten daken liggen rond de €100,- per m².

Leien dak

leienEen alternatief is leien. Een leien dak heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Leistenen komen rechtstreeks uit de natuur, en hebben daardoor kleine natuurlijke verschillen in elke steen. Dit is juist de charme van een leien dak! Door de hoge aanschafprijs kiezen de meeste mensen voor kunstleien. Dit geeft een vergelijkbare uitstraling, maar is een stuk goedkoper! Een leien dak gaat ongeveer 40 jaar mee.

De kosten voor leien als dakbedekking liggen rond de €70,- per m².

Dakgoten vervangen

Naast de dakbedekking en dakonderhoud is het belangrijk om de dakgoten niet te vergeten. Dakgoten hebben regelmatig onderhoud nodig en moeten eens in de zoveel tijd gereinigd worden. Het is na 20 jaar nodig om dakgoten te vervangen.

Bij de keuze voor materialen zijn er tal van keuzes. Veelgebruikte materialen zijn zink, aluminium en koper. Pvc wordt ook vaak gebruikt en het is ook mogelijk om een houten bak om de dakgoot aan te brengen voor een uniek uiterlijk. Welk materiaal de beste keus is, hangt af van wat je wensen en budget zijn.

De meest gebruikte materialen bij het vervangen van dakgoten zijn:

 • Zinken
 • Koper
 • Aluminium
 • Hout
 • Pvc
 • Kunststof

Subsidie [jaartal] & tips inschakelen dakdekker

Als je dakdekkers inschakelt, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je goed geholpen wordt. Waar moet je rekening mee houden als je een dakdekkersbedrijf inhuurt? Op nda.nl vind je een handige checklist. Hierop lees je meer over het KOMO-certificaat en andere keurmerken om rekening mee te houden.

Wist je bovendien dat je voor dakisolatie mogelijk recht hebt op een subsidie? Ook voor andere energiebesparende maatregelen kun je in jouw gemeente misschien een subsidie krijgen. Of dit in Katwijk ook zo is vind je gemakkelijk op energiesubsidiewijzer.nl.

Handige informatie

dakdekkers Katwijk

Voordelen inschakelen dakdekker Katwijk

Moet er nodig wat gebeuren aan de dakwerken van je woning? Schakel dan een erkend dakdekkersbedrijf in. Dit brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. Zo hoef je zelf geen materiaal te kopen, want dakdekkers beschikken over het juiste materiaal. Daarbij hoef je niet zelf een ladder op om dakreparatie of dakonderhoud te plegen.

Een dakspecialist heeft kennis en ervaring en weet precies wat hij moet doen. Zo weet je zeker dat de dakwerken van hoge kwaliteit zijn en hoef je je daarover geen zorgen te maken. Wil je weten of de dakdekkers betrouwbaar zijn? Dan kijk je of deze beschikt over het DAKMERK-keurmerk of het KOMO-certificaat. Ook kun je kijken of die is aangesloten bij het NDA.

De voordelen op een rijtje:

 • Kennis en ervaring
 • Juiste materialen
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Je hoeft zelf het dak niet op

Recent aanvragen:

Gratis offerte van een dakdekkersbedrijf ontvangen

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in Katwijk? Dakdekkers voeren een snelle dakreparatie uit en zijn in te schakelen voor een complete dakrenovatie. Moet jij je dak vervangen? Of is het tijd om de dakgoten te vervangen? In dat geval heb je zeker de hulp van ervaren dakdekkers nodig.

Vind snel een betrouwbare dakspecialist bij jou in de buurt! Bel voor direct contact met een dakdekker. Deze spoedservice komt van pas bij bijvoorbeeld daklekkages.

Bel nu: 085 500 1349

Nu bereikbaar.

Wil je graag eerst meer informatie over het uurtarief van de dakdekker? Vraag dan eerst een gratis offerte aan: zonder verplichtingen! Je profiteert altijd van de hulp van een dakdekker met een scherp uurtarief. Start nu je gratis offerteaanvraag!