Dakdekker Schiedam

dakwerken

Dakdekker Schiedam

085 500 1349

Nu bereikbaar!Last van een daklekkage? Of problemen met de dakbedekking? Schakel de hulp van een ervaren dakdekker in! Dakdekkers uit Schiedam helpen je met al je dakwerken, zodat je dakoppervlak te allen tijde van goede kwaliteit is!

Dakdekker nodig? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende dakwerken die dakdekkers voor je uitvoeren. Je krijgt meer informatie over de kosten van een dakdekkersbedrijf en hoe een daklekkage wordt opgelost. Ook krijg je meer informatie over het vervangen van een dak en wat het plaatsen van een nieuw dak precies inhoudt.

24/7 spoedservice bij daklekkage in Schiedam

Met spoed de hulp van ervaren dakdekkers nodig? Twijfel dan niet en bel 085 500 1349! Dan kom je direct in contact met een dakdekkersbedrijf uit Schiedam. Zij staan 24/7 voor je klaar en voeren snel een dakreparatie uit.

Maak gebruik van de 24/7 spoedservice als je merkt dat het dak na een flinke storm ineens lekt. Of als je merkt dat er schade is aan je dakoppervlak. Bel en laat zo snel mogelijk een dakreparatie uitvoeren en voorkom verdere schade aan de dakconstructie! Met spoed de hulp nodig van dakdekkers?

Bel nu: 085 500 1349

Nu bereikbaar.

dakdekker Schiedam

Dakwerken Schiedam; wat doet een dakdekker?

Dakdekkers uit Schiedam zijn in te zetten voor veel verschillende dakwerken. Waarom een dakdekker inhuren voor het dakwerk? Alleen met de hulp van een dakdekkersbedrijf ben je verzekerd van een dak van goede kwaliteit. Je weet zeker dat er geen lekkages ontstaan door een verkeerde plaatsing van de dakbekleding en je voorkomt schade aan de dakconstructie.

Dakwerken waarvoor je de hulp van een dakdekkersbedrijf kunt inschakelen zijn onder andere het verhelpen van een daklekkage en het uitvoeren van een uitgebreide dakinspectie. Ook voor ander dakonderhoud en natuurlijk het uitvoeren van een dakrenovatie of zelfs het plaatsen van een nieuw dak!

daklekkage in Schiedam verhelpen

Daklekkage in Schiedam verhelpen

Last van een daklekkage? Ai, dat is vervelend! En belangrijk dat je de oorzaak van het lek snel vindt om schade aan de constructie te voorkomen. Maar dat is in de praktijk nog niet zo makkelijk: zelfs de kleinste haarscheurtjes in de dakbekleding kunnen zorgen voor flinke lekkages.

Hoe sporen dakdekkers de daklekkage op?

Een dakdekker beschikt over verschillende technieken om een daklekkage op te sporen. Door middel van rookgastechniek, bijvoorbeeld, is direct duidelijk waar de oorzaak van het probleem zit. Met een reparatiestrook plakken zij het dakoppervlak weer helemaal dicht.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in Schiedam?

Bel direct en maak gebruik van de 24/7 spoedservice van ervaren dakdekkers!

Bel nu: 085 500 1349

Nu bereikbaar.

Dakinspectie uitvoeren

Bij een dakinspectie controleert de dakdekker het complete dakoppervlak op zwakke plekken en beschadigingen. Door de kwaliteit van het dakoppervlak zo duidelijk in kaart te brengen, los je problemen op nog voordat ze ontstaan! De vakman voert namelijk een snelle dakreparatie uit bij een beginnend beschadiging en zwakke plekken versterkt hij. Zo is het oppervlak van je dak minder kwetsbaar in een flinke najaarsstorm bijvoorbeeld.

Hoe vaak is een dakinspectie nodig?

Het is verstandig om één keer per jaar een uitgebreide inspectie uit te voeren, gelijktijdig met het dakonderhoud.

dakreparatie in Schiedam

Dakreparatie Schiedam

Als er schade aan je dak is ontstaan, dan is een dakreparatie onvermijdelijk. Hoe de dakreparatie eruitziet is helemaal afhankelijk van het daktype, het soort dakbedekking én de aard van de schade.

Waarom is het zo belangrijk om direct een dakreparatie uit te laten voeren?

Als je last hebt van een daklekkage, dan betekent dit dat je dakconstructie onbeschermd is. Bij een houten constructie brengt dit heel veel risico’s met zich mee. Blijft een daklekkage onbehandeld, dan tast dit de constructie aan. Zodra de dakconstructie is aangetast door bijvoorbeeld houtrot is een simpele dakreparatie niet voldoende en moet je het dak laten vervangen. Benieuwd naar de prijzen van dakreparaties? Vraag direct een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakreparatie hellend dak | Dakreparatie plat dak

Dakreparatie hellend dak

Een beschadiging aan een hellend dak heeft veel mogelijke oorzaken. Misschien zijn de dakpannen verouderd en poreus geworden, maar het kan ook voorkomen dat er zelfs een dakpan is weggewaaid. Of misschien is er een dakraam niet goed bevestigd of lekt de schoorsteen zelfs.

Dakreparaties aan hellende daken variëren dan ook enorm. Gelukkig is het vervangen van één of meerdere dakpannen goedkoop en snel gedaan.

Dakreparatie plat dak

Heb je een plat dak? Platte daken zijn iets gevoeliger dan hellende daken, waardoor een dakreparatie met enige regelmaat voorkomt. Geen probleem: als je de reparatie uit laat voeren door een ervaren dakdekker dan weet je zeker dat de kwaliteit van je dak gewaarborgd blijft!

De vakman gebruikt in de meeste gevallen een speciale reparatiestrook en verlijmt deze over de beschadiging in het plat dak.

dakrenovatie

Dakrenovatie

Alwéér last van een daklekkage? Misschien is je dakbedekking zodanig verouderd, dat het goedkoper is om de dakbedekking direct te vervangen dan om steeds maar reparaties uit te laten voeren. Bij een dakrenovatie gaat het om het vervangen van de dakbekleding. Wanneer het tijd is voor een dakrenovatie, hangt dus af van de levensduur van je dakafwerking. Bitumen is na 25 jaar vaak al aan vervanging toe terwijl EPDM gemiddeld 40 jaar meegaat.

Bij een dakrenovatie heb je in ieder geval de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Je kunt er zelfs voor kiezen om je plat dak te bedekken met een groendak! Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakpannen vervangen | Dak vervangen

Dakpannen vervangen

Is het tijd om de dakpannen van je dakoppervlak te vervangen? Laat dit door een ervaren dakdekker doen! De dakdekkers beschikken over de juiste materialen, zoals anti-val bescherming. Door een dakdekkersbedrijf uit Schiedam in te schakelen hoef je zelf niet tot op het puntje van je dak te klimmen!

De dakdekkers starten in de nok met het leggen van dakpannen. Deze bovenste rij lijmen ze goed vast en vervolgens schuiven ze elke volgende rij dakpannen onder de bovenste rij. Ook de onderste rij lijmen ze goed vast.

Dak vervangen

Wil jij je dak laten vervangen? Hierbij doelen we niet alleen op het vernieuwen van de bedekking, maar ook op het vervangen van de dakconstructie. Je laat dus een heel nieuw dak plaatsen!

Wanneer moet je een nieuw dak laten plaatsen?

 • Wanneer de oude dakconstructie flink verzakt of beschadigd is.
 • Als de constructie is aangetast door houtrot.
Houd er rekening mee dat het dak vervangen geen goedkope klus is. Het dak vervangen is namelijk een grote verbouwing, die vaak meerdere werkweken in beslag neemt. Laat dus alleen een nieuw dak plaatsen als er écht geen andere optie is.

Dakrenovatie in Schiedam?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

dakonderhoud uitvoeren

Dakonderhoud uitvoeren

Met goed dakonderhoud behoud je de goede kwaliteit van het dakoppervlak. Laat het dakonderhoud altijd uitvoeren door een dakdekker uit Schiedam! Dan weet je zeker dat het dakonderhoud goed uitgevoerd wordt.

Het dakonderhoud bestaat uit een aantal dakwerken:

 • Een uitgebreide dakinspectie.
 • Het reinigen van het dakoppervlak.
 • Eventueel het aanbrengen van een coating.

De dakinspectie brengt de kwaliteit van het dakoppervlak in kaart. Dakdekkers sporen alle zwakke plekken en beschadigingen op. Daarna volgt een reiniging. Dit zorgt ervoor dat vervuiling het oppervlak niet langer aantast. Met een coating zorg je er vervolgens voor dat vuil in de toekomst minder makkelijk aan het dakoppervlak hecht. Bovendien geeft de coating je dak een stralend uiterlijk.

Nieuwe dakbedekking op plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Wat kost een dakdekker in Schiedam?

Wist je dat de kosten van een dakdekker flink variëren? De gemiddelde prijs van een dakdekker ligt rond de €35,- tot €45,- per uur. Het uurtarief van de dakdekker is bovendien afhankelijk van het soort dakwerk dat je laat uitvoeren.

Schakel je een dakdekker uit Schiedam in voor standaard kluswerk bij een daklekkage? De kosten van de dakdekker liggen dan rond de €35,- per uur. In het geval van nieuwbouw ligt de prijs van de dakdekker juist eerder rond de €40,- per uur.

Benieuwd wat het inhuren van een dakdekker gaat kosten? Start dan direct jouw gratis offerteaanvraag!

Uurtarief dakdekker [jaartal]

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie) €35,-
Uurtarief bij nieuwbouw €40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Meer informatie over de kosten van een dakdekker.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekker?

Zoals je hierboven leest, varieert de prijs van een dakdekker flink. Maar waar ligt dit aan? De dakdekker kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • Het uurtarief van de dakdekker: elke dakdekker bepaalt zijn eigen uurtarief.
 • Eventuele voorrijkosten: kies voor een dakdekkersbedrijf uit Schiedam om te besparen op de voorrijkosten!
 • Het soort dakwerk dat je laat uitvoeren: standaard kluswerk is goedkoper dan het vervangen van de dakbekleding.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om te besparen op de prijs van een dakdekker. Schakel bijvoorbeeld samen met je buren een dakdekkersbedrijf in of voer eventuele voorbereidende dakwerken zelf uit.

Besparen op de kosten van een dakdekker?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

Wat kost nieuwe dakbedekking?

Laat je een dakrenovatie uitvoeren? Dan ben je vast benieuwd naar de prijzen van dakbedekking. De kosten van dakbedekking hangen nauw samen met het type dakbekleding dat je laat leggen. Voor dakbedekking op een plat dak varieert de prijs per m² tussen de €45,- tot €55,-. Voor bitumen betaal je ongeveer €45,- per m² en EPDM kost ongeveer €50,-. Voor zowel pvc als voor een groendak liggen de prijzen voor de dakbedekking rond de €55,-.

Heb je een hellend dak?

Dakpannen kosten gemiddeld €50,- tot €60,- per m² en een leien dak kost gemiddeld €70,- per m². Voor een rieten dak betaal je ongeveer €100,- per m².

Dakbedekking prijzen [jaartal]

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
Pvc 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-
Riet 40 jaar €100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw.

Besparen op de kosten van dakbedekking?

Vraag een gratis offerte aan en vind een goedkope én betrouwbare dakdekker in Schiedam.

Gratis offerte ontvangen >

Dakbedekking: welke kiezen?

Bij een dakrenovatie heb je de keuze uit verschillende soorten bedekking voor het dak. Maar welke optie is nu de beste keuze? Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat er geen algemene ‘beste keuze’ is, maar wel een beste keuze in jouw situatie!

Bij een plat dak heb je de keuze uit onder andere bitumen, EPDM en pvc. Bitumen is een fijne optie als je een beperkt budget hebt. Wil je graag een materiaal met een lange levensduur dan is juist EPDM een betere optie. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten bedekking voor zowel platte als hellende daken.

Navigeer hieronder naar:
Dakbedekking plat dak | Dakbedekking hellend dak

dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Bij een plat dak is de keuze voor de juiste dakafwerking heel belangrijk. Platte daken zijn namelijk gevoeliger voor beschadigingen dan hellende daken. Kies daarom voor een materiaal dat goed bij je past. Benieuwd naar de prijzen? Start de gratis offerteaanvraag.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Let bij de keuze voor een bepaalde soort bedekking niet alleen op de prijzen van de dakbedekking, maar ook op de levensduur. Bitumen lijkt misschien een goedkopere optie, maar het is vaak verstandiger juist iets meer te investeren in een materiaal als EPDM omdat dit tot wel 15 jaar langer meegaat!

Bitumen

bitumen dak Bitumen is naast EPDM één van de meest gekozen soorten dakbekleding. Het grote voordeel is de lage aanschafprijs. Een bitumen dak is dus echt een goede optie als je een beperkt budget hebt. Het materiaal is van nature niet heel elastisch, daarom is er de keuze uit APP- of SBS-bitumen. APP-bitumen is heel goed bestand tegen uv-straling, en SBS-bitumen is daarentegen een stuk elastischer.

De gemiddelde levensduur van bitumen ligt rond de 25 jaar en de gemiddelde prijs is €45,- per m².

EPDM

epdm dakEen alternatief voor bitumen is EPDM. Dit is een natuurlijk rubber, en daarom heel erg elastisch. Hierdoor speelt het goed in op temperatuurwisselingen zonder dat er scheurtjes ontstaan. EPDM heeft een zekere stabiliteit, waardoor het materiaal altijd beloopbaar blijft. Dit houdt in dat je er overheen kunt lopen zonder dat het beschadigt. EPDM is iets duurder, maar daar staat ook een hogere levensduur tegenover. EPDM gaat gemiddeld tot wel 40 jaar mee.

De prijs voor een EPDM dak ligt rond de €50,- per m².

PVC dakbedekking

pvc dakPvc wordt veel gebruikt bij de afwerking van tuinhuisjes of schuren. Het grote voordeel van pvc is namelijk dat het verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Hiermee geef je het dakoppervlak de gewenste uitstraling! Bovendien heeft pvc nauwelijks onderhoud nodig en is het een wortelbestendige ondergrond. Dit maakt pvc heel geschikt als ondergrond voor een groendak! De levensduur van pvc ligt rond de 25 jaar.

Daar staat een gemiddelde kostprijs van €55,- per m² tegenover.

Groendak

groendakEen groendak houdt in dat je begroeiing op het dakoppervlak aanbrengt.

Er zijn 2 opties:

 • Een extensief groendak houdt in dat je vooral vetplantjes, mossen en grassoorten plant. Dit heeft relatief weinig onderhoud nodig en zorgt voor een goede isolatie.
 • Een intensief groendak betekent dat je grote planten, struiken of zelfs bomen op het dak aanbrengt. Dit heeft iets meer onderhoud nodig. De kosten van een groendak starten rond de €55,- per m².

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking hellend dak

Voor een hellend dak heb je compleet andere opties. Dakpannen komen in Nederland het vaakst voor. Dat is niet gek, want deze hebben een lange levensduur en vereisen maar weinig onderhoud. Toch is dit echt niet je enige optie. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Weet je niet goed welke soort dakafwerking het beste bij je past? Laat je dan informeren door dakdekkers bij jou in de buurt. De dakdekkers geven je een persoonlijk en professioneel advies, zodat je zeker weet dat de nieuwe bedekking goed bij je huis past.

Dakpannen

dakpannenDakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Veel mensen kennen de gebogen variant: maar wist je dat er ook platte dakpannen zijn? Platte dakpannen geven je huis een hele moderne en strakke uitstraling. Deze passen dus goed bij nieuwbouwwoningen! De klassieke, gebogen variant is geschikt voor praktisch elk type woning.

Een betondakpan gaat gemiddeld 30 tot 50 jaar mee en kost ongeveer €50,- tot €60,- per m².

Rieten dak

rieten dak Voor een meer natuurlijke uitstraling, is riet een hele geschikte optie. Riet ziet er prachtig uit en heeft bovendien een goede isolerende functie! Je hoeft geen extra dakisolatie aan te brengen! Wat voor onderhoud heeft een rieten dak nodig? Gemiddeld is onderhoud eens per jaar voldoende. Dan behandel je het dakoppervlak met een algen dodend middel. Hierdoor is een rieten dak dus helemaal niet meer onderhoud intensief dan bijvoorbeeld een pannendak!

De kosten liggen rond de €100,- per m².

Leien dak

leien dakEen leien dak heeft ook een prachtige natuurlijke uitstraling. Leistenen komen uit de natuur. Overweeg je een leien dak? Houd er dan rekening mee dat de leien allemaal kleine, subtiele verschillen hebben. Voor veel mensen is dit juist de charme van leien, maar houd jij meer van een strakke uitstraling? Kies dan voor kunstleien. Doordat deze zijn geproduceerd zijn ze allemaal identiek. Bovendien zijn kunstleien ook een stuk goedkoper! Kunstleien gaan gemiddeld 40 jaar lang mee.

De prijs ligt rond de €70,- per m².

Dakgoten vervangen

Andere dakwerken die je door dakdekkers laat uitvoeren, zijn werkzaamheden aan de dakgoten. Denk bijvoorbeeld aan de dakgoten vervangen, reinigen of repareren. Dakgoten vervangen is een klus die regelmatig voorkomt. Dit is bijvoorbeeld nodig als de dakgoten flink beschadigd of verouderd zijn. Laat je de dakgoten vervangen? Pvc is dan een populaire keuze, maar voor een klassieke uitstraling laat je de dakgoten het beste vervangen door zinken goten.

Bij het vervangen van dakgoten heb je de keuze uit een aantal materialen:

 • Zinken dakgoten
 • Een dakgoot van koper
 • Aluminium goten
 • Pvc dakgoten

Subsidie [jaartal] & tips inschakelen dakdekker

Er zijn zoveel dakdekkers werkzaam: aan wie kun jij je dakwerken nu het beste toevertrouwen? Als je de dakwerken uitbesteedt aan een dakdekkersbedrijf, let dan eens op of de dakdekkers beschikken over één of meerdere keurmerken. Ja? Dit geeft aan dat ze voldoen aan strengen kwaliteitseisen! Op nda.nl vind je een checklist met zaken waar je op kunt letten bij het inschakelen van dakdekkers.

Wist je bovendien dat je bij sommige dakwerken een subsidie kunt aanvragen? Bijvoorbeeld als je dakdekkers inschakelt voor het aanbrengen van dakisolatie! Op energiesubsidiewijzer.nl vind je gemakkelijk een overzicht van landelijke en lokale subsidies die je mag aanvragen voor de dakwerken.

Handige informatie

dakdekkers Schiedam

Voordelen inschakelen dakdekker Schiedam

Twijfel je of je dakdekkers moet inschakelen voor je dakwerken? De hulp van een betrouwbaar dakdekkersbedrijf heeft veel voordelen! Zo bespaar je jezelf natuurlijk veel tijd en energie en voorkom je dat je zelf op een gammele ladder het hoge dak op hoeft te klimmen: het is stukken veiliger de dakwerken uit te besteden aan ervaren dakdekkers!

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • De hulp van dakdekkers zorgt ervoor dat je niet zelf het hoge dak op hoeft te klimmen.
 • Je bent met ervaren dakdekkers verzekerd van de hoogste kwaliteit!
 • De dakwerken zijn snel uitgevoerd.
 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.

Recent aanvragen:

Gratis offerte van een dakdekkersbedrijf ontvangen

Heb je last van een daklekkage die je zo snel mogelijk op moet lossen? Of is het tijd voor het jaarlijkse dakonderhoud? Een dakdekkersbedrijf helpt je graag met al je dakwerken. Door dakdekkers in te schakelen ben je bovendien verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Dakdekker nodig? Bel voor direct contact met een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt.

Bel nu: 085 500 1349

Nu bereikbaar.

Vind snel een dakspecialist bij jou in de buurt. Wil je graag eerst meer informatie over het uurtarief van een dakdekker? Vraag dan eerst een offerte aan: gratis en zonder verplichting! Start nu je gratis offerteaanvraag!