Dakdekker Nieuwegein nodig?

Op zoek naar een goede dakdekker in Nieuwegein? Wij helpen je graag verder! Met ons netwerk van betrouwbare en ervaren dakdekkers, is er altijd een dakdekkersbedrijf voor jouw klus. Of dat nou een dakreparatie is, dakonderhoud of het leggen van nieuwe dakbedekking.

Op deze pagina lees je alles over dakwerken en het inschakelen van dakdekkers. Je krijgt antwoord op de vraag hoeveel een dakdekker kost, voor welke dakwerken je een dakdekkersbedrijf kunt inschakelen en hoe je kunt besparen op de kosten. Ook geven we je informatie over hoe je een dakdekker voor jouw klus uitzoekt.

Dakdekker Nieuwegein spoed!

Wanneer er een spoedgeval is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk in contact komen met een dakdekker! Bel daarom naar: 085 500 1347 en je krijgt meteen een dakdekker aan de telefoon.

Wat doet een dakdekker in Nieuwegein?

Een dakdekker in Nieuwegein is een professional die gespecialiseerd is in het plaatsen, repareren en onderhouden van een dak. Alle werkzaamheden op en rond het dak voert hij uit.

Iedereen weet wel dat een dakdekker een dak kan repareren en onderhouden of nieuwe dakbedekking kan leggen, maar dit is niet alles. Ook het ontstoppen van de hemelwaterafvoer (dakgoten en regenpijpen), het isoleren van het dak en reparaties aan de schoorsteen voert een dakdekker uit.

Dit zijn de meest voorkomende dakwerken in Nieuwegein:

 • Dakonderhoud

 • Dakreparatie

 • Dakbedekking leggen

 • Dakrenovatie

 • Dakisolatie plaatsen

 • Zonnepanelen plaatsen

dakdekker Nieuwegein

Wat kost een dakdekker in Nieuwegein?

Wanneer je een dakdekker uit Nieuwegein wilt inschakelen, wil je natuurlijk ook meer weten over de kosten. De kosten van dakdekkers worden beïnvloed door het uurtarief van de dakdekker, de dakwerken die je laat uitvoeren, de materiaalkosten en extra kosten zoals voorrijkosten.

Het uurtarief van een dakdekker ligt meestal tussen de €35 en de €45. In de prijstabellen hieronder vind je nog meer informatie over alle richtprijzen.

Uurtarief dakdekkers in 2024

DakwerkenUurtarief*
Dakreparatie€35
Nieuw dak plaatsen€40
Dakonderhoud€45

Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven.

Wat kosten dakwerken in Nieuwegein?

De totale kosten van een dakdekkersbedrijf worden niet alleen bepaald door uurtarieven, maar ook door de dakwerken. Dakonderhoud kost bijvoorbeeld €15 per vierkante meter en voor een dakreparatie moet je rekening houden met prijzen vanaf €150. Is het tijd voor een dakrenovatie? Voor het renoveren van een dak beginnen de prijzen van een dakdekkersbedrijf vanaf €45 per vierkante meter.

Direct besparen?

Zorg er dan voor dat je dak goed geïsoleerd is. Wist je dat warmte opstijgt? Wanneer je dak dus niet goed geïsoleerd is, verlies je veel warmte en moet je meer stoken om je woning op een comfortabele temperatuur te houden. Met dakisolatie bespaar je veel op je energierekening, die investering verdien je binnen een paar jaar weer terug. Dakisolatie laat je al plaatsen voor €20 tot €115 per m².

DakwerkenGemiddelde kosten*
Dakonderhoud€15 per m²
Dakreparatie plat dak€250 tot €300
Dakreparatie schuin dak€150 tot €300
DakrenovatieVanaf €45 per m²
Dakgoten vervangen€65 tot €100 per strekkende meter
Dakisolatie plaatsen€20 tot €115 per m²

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Elk dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen prijzen.

kosten dakdekker Nieuwegein

Wat kost dakbedekking?

Laat je nieuwe dakbedekking leggen? In de prijstabel vind je alle gemiddelde prijzen per type dakbedekking.

Type dakbedekkingPrijzen per m²*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€70 tot €9020 tot 25 jaar
Pvc€75 tot €95 20 tot 25 jaar
EPDM€95 tot €12025 tot 40 jaar
Groendak€60 tot €6555 tot 60 jaar
Schuin dak
Dakpannen – beton€40 tot €6530 tot 35 jaar
Leien€55 tot €9535 tot 40 jaar
Riet€85 tot €10035 tot 40 jaar
Aluminium€70 tot €9045 tot 50 jaar
Dakpannen – keramiek€55 tot €9545 tot 50 jaar
Koper€95 tot €12575 tot 80 jaar
Zink€75 tot €10595 tot 100 jaar

Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Wil jij besparen op de kosten?

Start hier!

Onze tip: vergelijk gratis offertes van dakdekkers!

Vraag hier gratis offertes aan!

De factoren die de prijs bepalen

Wanneer je een dakdekkersbedrijf uit Nieuwegein wilt inschakelen, dan merk je al snel dat er veel prijsverschillen zijn. Elk dakdekkersbedrijf hanteert namelijk zijn eigen prijzen.

Eén tip om te besparen op de kosten, kunnen we je alvaast geven: schakel een dakdekker uit jouw regio in! Met een dakdekker bij jou in de buurt, bespaar je direct op de voorrijkosten.

De kosten van een dakdekkersbedrijf worden door deze factoren beïnvloedt:

 • De dakwerken: over het algemeen geldt dat hoe ingewikkelder de dakwerken zijn, hoe hoger de prijs. Voor een simpele reparatie van een lekkage rekent een dakdekker een lagere prijs, dan wanneer het gehele dak van nieuwe dakbedekking voorzien moet worden. Wanneer je meerdere dakwerken tegelijkertijd laat uitvoeren, bespaar je vaak op de kosten.

 • Het uurtarief van de dakdekker: het uurtarief wordt onder andere bepaald door de ervaring van de dakdekker en een eventueel specialisme. Een rietdekker kan bijvoorbeeld een hoger tarief rekenen, omdat rietdekken een specialistische klus is.

 • Je dakbedekking: het type dakbedekking heeft vooral invloed op de materiaalkosten. Dakpannen kosten meer dan bitumen, maar gaan wel langer mee. Ook is de dakbedekking van invloed bij een dakreparatie. Dakpannen moeten bijna altijd vervangen worden, maar bitumen of EPDM kunnen soms ook gerepareerd worden met een speciale pasta of reparatiestrook.

 • De regio waar je woont: een dakdekker uit de Randstad of andere grote stad, rekent vaak een lagere prijs dan een dakdekkersbedrijf buiten de Randstad. Hoe dit komt? De concurrentie in de Randstad is een stuk hoger dan daarbuiten en hierdoor liggen de prijzen vaak een stukje lager.

 • Spoedklussen: heb je een spoedklus buiten kantooruren of in het weekend? Helaas, dan moet je vaak rekening houden met een toeslag. Wij raden aan om van tevoren te vragen naar de prijzen, zodat je niet voor onverwachte hogere kosten komt te staan.

 • Extra kosten: de laatste factor die de totaalprijs van een dakdekker uit Nieuwegein bepaalt zijn de extra kosten. Denk hierbij aan voorrijkosten, afvoerkosten van materiaal (dit verschilt per gemeente) en de kosten voor parkeren of een parkeervergunning.

Direct een gratis offerte aanvragen:

dakwerken Nieuwegein

Dakwerken Nieuwegein

In Nederland zijn er verschillende soorten dakwerken die vaak uitgevoerd worden.

Op zoek naar een dakdekker? Dan kun je het offerteformulier invullen of direct bellen naar: 085 500 1347.

De belangrijkste dakwerken in Nieuwegein zijn:

 • Dakonderhoud

 • Dakreparatie

 • Dakrenovatie

 • Nieuw dak

In 2024 zien we ook vaak dat er zonnepanelen geplaatst worden op een dak. Een goed idee, wat hiermee wek je je eigen energie op en bespaar je op de energiekosten.

Andere dakwerken zijn het inspecteren van het dak en het reinigen van het dakoppervlak.

dakonderhoud Nieuwegein

Dakonderhoud Nieuwegein

Dakonderhoud in Nieuwegein bestaat uit het inspecteren van het dak, het reinigen van het dakoppervlak en het repareren van kleine beschadigingen.

 • Dakinspectie: tijdens de grondige inspectie bekijkt de dakdekker uit Nieuwegein het gehele dakoppervlak, de dakbedekking, constructie, dakgoten en andere onderdelen van het dak. Er wordt gekeken naar eventuele schade, lekkages, losse dakpannen, scheuren en verstoppingen. Na de inspectie brengt de dakdekker een advies uit.

 • Dakreiniging: tijdens een dakreiniging worden vuil, bladeren, takken, mos, algen en ander vuil van het dakoppervlak en de dakgoten verwijderd. Een dakreiniging voorkomt verstoppingen, helpt om de waterafvoer te behouden en vermindert de kans op schade en daklekkages.

 • Kleine reparaties: tijdens dakonderhoud worden er ook kleine reparaties uitgevoerd. Beschadigingen, versleten dakbedekking of dakgoten of andere onderdelen worden hersteld of vervangen. Voor grotere beschadigingen is vaak een dakreparatie of dakrenovatie nodig.

Afhankelijk van het type dakbedekking kunnen er ook nog specifieke onderhoudstaken vereist zijn. Denk hierbij aan het aanbrengen van een beschermede dakcoating op dakpannen, het controleren en bijwerken van waterdichte afdichtingen bij een dakkapel of dakraam, het controleren van de verankering van dakpannen en het controleren op corrosie bij metalen dakbedekking.

Kosten dakonderhoud 2024

Soort woningGemiddelde kosten*
Tussenwoning€18 per m²
2-onder-1-kap woning€18 per m²
Vrijstaande woning€15 per m²

*Let op: gemiddelde prijzen.

Waarom is dakonderhoud nodig?

Dakonderhoud in Nieuwegein is nodig voor het verlengen van de levensduur van je dak. Regelmatig dakonderhoud zorgt ervoor dat je dak in goede staat blijft en hierdoor gaat je dak langer mee.

Wist je dat je door je dak te onderhouden ook een daklekkage kunt voorkomen?

Onderhoud aan je dak voorkomt lekkages, omdat vuil, algen en mosvorming de bedekking aantast. De dakbedekking kan na verloop van tijd poreus worden, waardoor er waterschade en vriesschade ontstaat. Tijdens het onderhoud voert een dakdekker ook een dakinspectie uit en hierdoor worden problemen vroegtijdig opgespoord.

Wanneer het dak onderhouden?

Over het algemeen raden wij aan om je dak jaarlijks te laten onderhouden.

Wanneer is extra onderhoud aan het dak nodig?

Na extreme weersomstandigheden zoals een heftige storm, sterke wind of zware regenval is het verstandig om kort een dakinspectie en eventueel onderhoud uit te laten voeren. Als je in een boomrijke omgeving woont, moet je ook vaker dakonderhoud laten doen.

dakreparatie Nieuwegein

Dakreparatie Nieuwegein

Een dakreparatie in Nieuwegein bestaat uit het repareren van beschadigingen zoals kapotte of losse dakpannen, scheuren in de dakbedekking, een daklekkage en houtrot in de dakconstructie. Ook het vervangen van kapotte dakbedekking valt onder het repareren van een dak.

Daklekkage?

Bij een daklekkage in Nieuwegein is het belangrijk om direct in actie te komen. Neem zo snel mogelijk contact op met een dakdekker om een reparatie uit te voeren. Probeer zelf zoveel mogelijk om waterschade te voorkomen, door bijvoorbeeld het dak af te dekken als dat mogelijk is.

Bel direct naar: 085 500 1347!

Het is belangrijk om een dakreparatie niet uit te stellen. Wij raden aan om zo snel mogelijk een dakdekkersbedrijf uit Nieuwegein in te schakelen om beschadigingen en andere problemen te herstellen. Zo voorkom je dat het probleem steeds groter wordt en dat er meer schade ontstaat.

Prijzen dakreparatie in 2024

WerkzaamhedenGemiddelde prijzen*
Dakreparatie plat dak: zwakke delen vervangen of plakken€250 tot €300 per m²
Dakreparatie schuin dak: enkele dakpannen vervangen€150 tot €350 per m²
Nokvorsten vervangen€50 tot €100 per meter
Dakgoten vervangen€65 tot €100 per meter

*Dit zijn richtprijzen.

dakrenovatie Nieuwegein

Dakrenovatie Nieuwegein

Wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is, of wanneer het dak sterk verouderd is, is een dakrenovatie in Nieuwegein nodig. Tijdens het renoveren van een dak wordt een gedeelte of het gehele dak vervangen.

Kosten dakrenovatie in 2024

RenovatiewerkenGemiddelde prijzen*
Nieuwe dakbedekking plat dak€45 tot €55 per m²
Nieuwe dakbedekking schuin dak€45 tot €100 per m²
Dakisolatie aanbrengen€20 tot €115 per m²

*Dit zijn richtprijzen. Elke dakdekker hanteert verschillende prijzen.

Wanneer het dak renoveren?

Dit zijn enkele veelvoorkomende situaties waarin een dakrenovatie nodig is:

 • Veroudering van het dak: na verloop van tijd slijt dakbedekking en kan het poreus worden. Dit resulteert in lekkages, beschadigingen zoals scheurvorming en een verzwakte dakconstructie. Tijdens de renovatie wordt het dak weer in optimale conditie gebracht.

 • Daklekkages: komt een daklekkage steeds weer terug? Dan is er waarschijnlijk sprake van structurele schade. Met een renovatie wordt het zwakke gedeelte van het dak vervangen.

 • Slechte isolatie: een slecht geïsoleerd dak draagt bij aan hogere energiekosten. Met een dakrenovatie kan er dakisolatie aangebracht worden om te voorkomen dat er warmte verloren gaat.

 • Grote beschadigingen: bij grote beschadigingen is een reparatie niet meer genoeg, bijvoorbeeld veel scheuren, losgelaten bedekking of versleten stukken. Met stukken nieuwe dakbedekking is het dak weer waterdicht.

Dakrenovatie met zonnepanelen

Een dakrenovatie wordt steeds vaker gecombineerd met het plaatsen van zonnepanelen en dat is een goed idee! Met zonnepanelen bespaar je elke maand weer op je energierekening en het is een stuk beter voor het milieu. Wanneer je dak toch al grondig gerenoveerd wordt, kun je net zo goed direct zonnepanelen laten plaatsen. Bovendien kun je ook nog een subsidie krijgen voor de plaatsing.

nieuw dak Nieuwegein

Nieuw dak Nieuwegein

Een dakdekker plaatst ook voor een nieuw dak in Nieuwegein.

Dit zijn de twee mogelijkheden:

Een compleet nieuw dak: dit zien we natuurlijk bij nieuwbouwwoningen, maar ook bij bestaande bouw is het soms nodig om een geheel nieuw dak te plaatsen. Hierbij wordt niet alleen de dakbedekking vernieuwd, maar ook de dakconstructie. Een andere optie is een overzetdak, hiermee wordt er een dak over het bestaande dak geplaatst. Dit is echter niet geschikt voor alle type daken.

Nieuwe dakbedekking: bij verouderde of kapotte dakbedekking is het ook een optie om alleen de bedekking te vervangen. Dit kan alleen wanneer de dakconstructie, zoals de gordingen, dakplaten en dakranden, nog in goede staat is.

Dakpannen vervangen Nieuwegein

Zijn je dakpannen verouderd? Komen lekkages steeds vaker terug? Of zijn er dakpannen van het dak gewaaid tijdens een storm? Dan wordt het tijd om de dakpannen te vervangen. Je kunt dit ook zelf controleren: tik op een dakpan. Hoor je een heldere klank? Dan zijn ze vaak nog goed. Bij een doffe klank is de levensduur bereikt.

Eén van de voordelen van dakpannen, is dat ze redelijk eenvoudig te vervangen te zijn en dat de nieuwe pannen weer jarenlang meegaan. Het dakdekkersbedrijf verwijdert eerst de oude dakpannen. Let erop dat je deze wel moet (laten) afvoeren en dat hier kosten voor gerekend worden. Daarna plaatst de dakdekker de nieuwe dakpannen en verankert hij ze op de juiste manier.

Bij dakpannen vervangen in Nieuwegein kun je kiezen uit betondakpannen en keramische dakpannen, ook wel kleidakpannen genoemd. Kleidakpannen zijn duurder, maar wanneer je budget het toelaat de beste keuze. Geglazuurde dakpannen gaan namelijk veel langer mee en blijven langer mee, want vuil zoals algen en mos kan zich minder makkelijk hechten.

Subsidies voor dakwerken in 2024

Je kunt alleen een subsidie in 2024 krijgen wanneer je energiebesparende maatregelen gaat namen, zoals dakisolatie of zonnepanelen. Deze subsidie heet de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, oftewel ISDE.

In sommige gemeente zijn er ook subsidies voor dakwerken, maar deze moet je dan bijna altijd combineren met duurzame maatregelen. Vraag na bij je gemeente of er nog een subsidie beschikbaar is.

Dakdekker Nieuwegein nodig? Tips voor het kiezen!

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikte en betrouwbare dakdekker in Nieuwegein? Wij hebben een paar goede tips voor je, zo duurt je zoektocht wat minder lang.

dakdekkers Nieuwegein

Tips van onze dakdekkers

We hebben onze dakdekkers ook nog gevraagd naar hun beste tips. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet voor je:

 • Wacht niet te lang met een reparatie. Een beschadigingen aan je dak is natuurlijk niet leuk, maar door te wachten maak je vaak het probleem groter.

 • Maak gebruik van subsidies. Op dit moment zijn er subsidies voor het nemen van energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld het isoleren van het dak en het plaatsen van zonnepanelen.

 • Ga niet zelf het dak op! Eén van de beste tips is om niet zelf het dak op te gaan. Dakdekkers gebruiken verschillende veiligheidsmaatregelen om veilig te werken. Ongelukken zitten in een klein hoekje en het dak is dan een gevaarlijke plek.

 • Twijfel je of dakonderhoud, dakreparatie of dakrenovatie nodig is? Laat dan eerst een dakinspectie uitvoeren. Je krijgt dan een duidelijk advies over de staat van je dak en eventuele dakwerken die nodig zijn.

 • Vergeet dakonderhoud niet. Het dak onderhouden is iets wat veel woningeigenaren niet of niet vaak genoeg doen. Onderhoud is echter nodig om het dak netjes te houden en problemen vroegtijdig op te sporen.

 • Goedkoop is duurkoop. Een goedkope dakbedekking lijkt misschien een makkelijke oplossing om te besparen op de kosten, maar na verloop van tijd kunnen er snel problemen ontstaan.

 • Kies voor legaal en laat niet iemand zwart aan je dak werken. Een zwartwerker rekent vaak lage tarieven en geen btw, maar pas op: je bent niet verzekerd bij problemen. Krijgt iemand die zwart werkt aan je dak een ongeluk? Dan is de kans groot dat jij de rekening hiervoor moet betalen.

Recente aanvragen:

dakdekkersbedrijf

Dakdekker Nieuwegein inschakelen? Besparen op de kosten!

Wil je een dakdekker in Nieuwegein inhuren voor onderhoud, reparatie, renovatie of andere dakwerken? Vraag dan altijd een gratis offerte aan. Zo krijg je snel meer inzicht in de kosten van een dakdekkersbedrijven uit de regio.

Vul het offerteformulier in met je klus en wij doen de rest voor je. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met een dakdekkersbedrijf. Klik op onderstaande button en volg de stappen!

Informatie over:

Direct contact?

Bel naar 085 500 1347 voor een dakdekker!

Hoe werkt het?

 • Altijd een dakdekker bij jou in de buurt

 • Vul het formulier in & beschrijf je opdracht

 • Laat je dakwerken uitvoeren