Dakdekker Raalte

dakwerken

Dakdekker Raalte

085 500 1351

Nu bereikbaar!Wist je dat je minimaal eens per jaar de dakgoten moet reinigen? En wist je ook dat het verstandig is om periodiek dakonderhoud te laten uitvoeren door een erkend dakdekker uit Raalte? Door het laten doen van een dakinspectie en de eventueel daaropvolgende dakreparatie, voorkom je een daklekkage en behoud je de kwaliteit van de dakconstructie.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende dakwerken die een dakdekkersbedrijf uitvoert. Je krijgt informatie over dakreparaties en je leest wat het vervangen van het dak inhoudt. Tot slot krijg je ook nog een indicatie van de kosten van een dakdekker. Met spoed op zoek naar een dakdekker in Raalte? Bel of vul het contactformulier in!

24/7 spoedservice bij daklekkage in Raalte

Daklekkage opgemerkt? Neem dan direct contact op met dakdekkers uit Raalte. Een daklekkage kan ongemerkt heel veel schade aan je dakconstructie aanrichten. Voorkom de hoge kosten van een nieuwe dakconstructie en schakel direct een ervaren dakdekkersbedrijf in!

De dakdekkers staan dankzij de 24/7 spoedservice dag en nacht voor je klaar. In het weekend, de avond of in de vakanties: dakdekkers uit Raalte komen je daklekkage zo snel mogelijk herstellen met een dakreparatie! Met spoed een dakdekkersbedrijf nodig? Bel naar 085 500 1351 voor direct contact!

Bel nu: 085 500 1351

Nu bereikbaar.

dakdekker Raalte

Dakwerken Raalte; wat doet een dakdekker?

De term dakwerken wordt gebruikt voor een groot aantal klussen. De dakwerken van dakdekkers gaan veel verder dan alleen het leggen van nieuwe betondakpannen of het aanbrengen van bitumen. Schakel dakdekkers uit Raalte ook in voor dakwerken zoals een dakreparatie, herstellen van een daklekkage of onderhoud. Hiermee verleng je de levensduur van de bekapping. Daarnaast behoren ook het aanleggen, schoonmaken en repareren van dakgoten en regenpijpen tot de dakwerken van een dakdekker. Over het algemeen kun je stellen dat alles wat te maken heeft met daken, behoort tot dakwerken.

Wat doen dakdekkers?

Hieronder een aantal veelvoorkomende dakwerken die een dakdekkersbedrijf uitvoert:

 • Dakreparatie en -onderhoud
 • Leggen van dakbedekking
 • Repareren daklekkage
 • Verbeteren of vervangen van het dak
 • Aanleggen, schoonmaken en repareren van dakgoten en afvoerbuizen
 • Dakinspectie

daklekkage Raalte

Daklekkage in Raalte verhelpen

Eén van de meest voorkomende problemen op het gebied van de dakwerken is het ontstaan van een daklekkage. De oorzaak voor een daklekkage ligt over het algemeen bij het verschuiven van kleidakpannen of het poreus worden van de naden bij een dakkapel of dakraam. Het is van groot belang om een daklekkage direct op te sporen en te repareren, om vochtproblemen als houtrot en schimmel te voorkomen.

Een dakdekker uit Raalte spoort de daklekkage meestal op met behulp van een rookgasdetectie. Hij spuit dan rookgas onder de dakconstructie en kijkt waar het ontsnapt. Vervolgens voeren de dakdekkers de benodigde dakreparatie uit om de daklekkage te verhelpen.

Met spoed een dakdekkersbedrijf in Raalte nodig?

Bel direct en maak gebruik van de 24/7 spoedservice!

Bel nu: 085 500 1351

Nu bereikbaar.

Dakinspectie uitvoeren

Een dakdekker uit Raalte voert een dakinspectie uit om te voorkomen dat er problemen optreden, zoals beschadigingen, daklekkage en aantasting van dakpannen. Het is verstandig om één keer per jaar je dak te laten inspecteren. Bij een inspectie lopen de dakdekkers alle onderdelen van uw dak na. Waar nodig worden direct onderhoudswerkzaamheden verricht om schade te voorkomen.

dakreparatie Raalte

Dakreparatie Raalte

Niet alleen een daklekkage vereist een dakreparatie, maar er kunnen verschillende redenen zijn voor een dakreparatie. Een dakreparatie volgt over het algemeen op een dakinspectie of na onverwachte problemen.

Bij een dakinspectie kijkt de dakwerken expert naar de staat van de betondakpannen, de dakconstructie, de schoorsteen en het hemelwaterafvoersysteem. Als de dakdekker tijdens de dakinspectie enkele beschadigingen of een verouderd onderdeel vindt, dan informeert hij jou vervolgens over de dakreparatie. In de meeste gevallen is een dakreparatie voldoende, bijvoorbeeld door het plaatsen van EverSeal in de goten om scheurtjes te dichten. Benieuwd naar de prijzen? Vraag direct een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakreparatie hellend dak | Dakreparatie plat dak

Dakreparatie hellend dak

Dakschade bij een hellend dak is vaak eenvoudig te vinden. Er is bijvoorbeeld een scheur in de dakpan te zien of er liggen dakpannen scheef. In het geval van kapotte of missende dakpannen, vervangen de dakdekkers deze op het dak. Het kan ook zijn dat er kapotte nokvorsten of een vervaagde glazuurlaag te zien zijn, waardoor de dakpan vocht doorlaat. Een vervaagde glazuurlaag duidt vaak op de levensduur die bereikt is. In dit geval is het aan te raden om het gehele dak te vervangen door een dakdekker uit Raalte.

Dakreparatie plat dak

Eerst is het zaak om het probleem te analyseren of dit te laten doen door ervaren dakdekkers. Die heeft de juiste apparatuur voor een dakinspectie. Het beste voor een dakreparatie is een schoon dak. Belangrijk is dus om het dak goed te reinigen. Vervolgens laat je een dakdekker uit Raalte het dak repareren. Hier gebruikt hij reparatiepasta voor of er wordt een laag nieuwe dakbedekking aangebracht. Tot slot controleren de dakdekkers of het dak weer waterdicht is.

dakrenovatie Raalte

Dakrenovatie

Bij een dakrenovatie gaat het in de meeste gevallen over het vervangen van de dakbedekking. Een dakrenovatie is nodig als jouw dakbedekking flink verouderd of beschadigd is. Heb je regelmatig last van daklekkages? Of merk je op dat de randen van de dakbekleding loslaten? Dan is een dakrenovatie waarschijnlijk goedkoper dan de zoveelste dakreparatie!

Bij een dakrenovatie in Raalte heb je de keuze uit verschillende soorten bedekkingen. Voor hellende daken zijn dakpannen erg populair, maar is ook een metalen- of leien dak een optie. Bij platte daken heb je de keuze uit onder andere bitumen en EPDM. Ontdek de prijzen van een dakrenovatie. Vraag een gratis offerte aan.

Navigeer hieronder naar:
Dakpannen vervangen | Dak vervangen

Dakpannen vervangen

Is de levensduur van de dakpannen bereikt of zijn ze verouderd? Dan is het aan te raden om deze te vervangen voor nieuwe, waar je jarenlang mee vooruit kan. Er zijn twee technieken voor dakrenovatie van een pannendak, namelijk via de buitenkant van het dak of via de binnenzijde.

Het dakdekkersbedrijf verwijdert eerst de oude pannen, door de panhaak en spijker te verwijderen en de bovenliggende dakpan omhoog te schuiven. Er kan nu ook direct gecontroleerd worden of het houtwerk (de panlatten) niet zijn aangetast. De nieuwe dakpan wordt op de open plek vastgezet. Tot slot wordt de bovenliggende dakpan teruggelegd.

Dak vervangen

Soms is een dakrenovatie niet voldoende en kun je beter een compleet nieuw dak plaatsen. Het plaatsen van een nieuw dak valt onder grote en ingewikkelde dakwerken, die je absoluut aan ervaren dakdekkers van een dakdekkersbedrijf moet overlaten.

Bij het plaatsen van een nieuw dak gaat het om het vervangen van het complete dak: de constructie én de dakbekleding. Een nieuw dak plaatsen gebeurt vooral bij het renoveren van oude woningen, waarbij het dakoppervlak is doorgezakt of waarvan de constructie in hele slechte staat verkeerd.

Laat je een nieuw dak plaatsen?

Dan is het slim om direct te investeren in goede dakisolatie en misschien zelfs zonnepanelen. Zo bespaar je op de lange termijn op de kosten!

Dakrenovatie in Raalte?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

dakonderhoud Raalte

Dakonderhoud uitvoeren

Een dak biedt bescherming, maar dakonderhoud is noodzakelijk om de conditie hoog te houden. Daarnaast verleng je de levensduur met goed onderhoud en voorkom je problemen zoals een daklekkage.

Schoonmaken, het recht leggen van een verschoven dakpan en de controle op beschadigingen horen bij dakonderhoud. Vergeet daarnaast het schoonmaken en verwijderen van bladeren uit de dakgoten en regenpijpen niet. Laat het onderhoud over aan een erkend dakdekker uit Raalte. Je voorkomt ook beschadigingen. Voordeel van het uitbesteden van dakwerken is dat je zelf niet op een hoge ladder hoeft te staan. Ook is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor regelmatig dakonderhoud.

Nieuwe dakbedekking op plat dak

Bekijk hoe de dakdekker bitumen dakbedekking aanbrengt.

Wat kost een dakdekker in Raalte?

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker wordt bepaald aan de hand van de dakwerken. Een dakreparatie van een daklekkage is bijvoorbeeld goedkoper dan onderhoudswerkzaamheden. Voor onderhoudswerkzaamheden liggen de kosten rond de €45,- per uur. Het uurtarief voor dakwerken zoals reparaties, verhelpen daklekkage en kleine dakwerken is ongeveer €35,-. Heb je een nieuwbouwwoning? Houd dan rekening met een gemiddeld tarief van €40,- per uur.

Wil je meer inzicht in de prijzen van een dakdekkersbedrijf? Bekijk dan onderstaande prijstabel. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis en zonder verplichting een offerte aan.

Uurtarief dakdekker [jaartal]

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie) €35,-
Uurtarief bij nieuwbouw €40,-

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvend offerte aan.

Meer informatie over de kosten van een dakdekker.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekker?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een dakdekker uit Raalte beïnvloeden. Ten eerste is dat natuurlijk het uurtarief. Dit verschilt per regio en per dakdekker. Een andere factor zijn de materialen en apparaten die gebruikt worden. Een dakdekker kan een lager uurtarief hanteren, maar als daar dure materialen bijkomen, ben je alsnog veel geld kwijt. Tot slot hangen de kosten van de dakdekker af van de soort dakwerken. Zo is reparatie een stuk goedkoper dan nieuwbouw.

Besparen op de kosten van een dakdekker in Raalte?

Kies voor een ervaren dakdekker, met scherpe prijzen!

Gratis offerte ontvangen >

Wat kost nieuwe dakbedekking?

De kosten van de dakbedekking zijn voornamelijk afhankelijk van het type dakwerk dat je kiest en de grootte van het dakoppervlak. Bitumen voor platte daken kost gemiddeld €45,- per vierkante meter. Het leggen van beton- en kleidakpannen heeft een gemiddelde prijs van €50,- tot €60,- per vierkante meter. Liever een nieuw groendak? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €55,- per m². Dit is exclusief een geschikte ondergrond. Je vindt in de prijstabel meer informatie over de gemiddelde prijzen. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakbedekking prijzen [jaartal]

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
Pvc 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-
Riet 40 jaar €100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw.

Besparen op de kosten van nieuwe dakbedekking?

Start direct jouw gratis offerteaanvraag en profiteer van scherpe prijzen!

Start nu!

Dakbedekking: welke kiezen?

Je hebt nieuwe dakbedekking nodig: welke soort bedekking is nu de beste keuze? In de praktijk is er geen ‘beste keuze’, maar wel een ‘beste keuze voor jouw situatie’. Laat je dus informeren door ervaren dakdekkers en kies voor de bedekking die het beste bij jou en je huis past. Bij een schuin dak zijn vooral dakpannen en riet populair, bij een plat dak worden EPDM en bitumen erg vaak geplaatst.

Navigeer hieronder naar:
Dakbedekking plat dak | Dakbedekking hellend dak

dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Voor een nieuw plat dak heb je de keuze uit verschillende soorten bedekking. Bitumen is één van de populairste bedekkingen. Bitumen wordt ook veel gebruikt voor schuurtjes, tuinhuisjes en dakkappelen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor EPDM of bedekking van pvc.

Liever geen bitumen, EPDM of pvc? Ga dan voor een nieuw groendak. Mossen, gras, kruiden en bloemen groeien dan op het groendak. Voordat je een groendak kunt laten aanleggen is het belangrijk dat de ondergrond geschikt is voor een groendak. Benieuwd naar de prijzen? Start de gratis offerteaanvraag.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Bitumen

bitumen dak Bitumen gaat ongeveer 25 jaar mee bij regelmatig onderhoud. Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd. Het wordt aangebracht met een brander. De onderkant van de rollen bitumen wordt verhit met een brander. De dakdekker plakt de bitumen vast aan de constructie. Een voordeel van bitumen is dat het sterk is, veel kleefkracht heeft en bestand is tegen de weersomstandigheden.

Kies je bitumen als dakbedekking voor jouw plat dak dan ligt de prijs per m² rond de €45,-.

EPDM

epdmEPDM lijkt op bitumen, maar wordt gemaakt van rubber. Het wordt steeds populairder door de lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. EPDM wordt vastgeplakt door middel van lijm. EPDM moet van tevoren op maat gemaakt worden. EPDM is onderhoudsarm en goed bestand tegen de temperatuurverschillen. Af en toe schoonmaken is al voldoende.

Voor EPDM liggen de dakbedekking prijzen rond de €50,- per m².

PVC dakbedekking

pvc dakbedekkingDakbedekkingen van PVC zijn gemaakt van kunststof. Kunststof is zeer veelzijdig en je hebt de keuze uit allerlei kleuren. Zelfs wit is mogelijk. Een voordeel van wit is dat het zonwerend werkt. Bedekking van PVC gaat gemiddeld 25 jaar mee. Verwijder af en toe vuil en aanslag van het pvc om de kwaliteit te verbeteren.

De prijzen van pvc dakbedekking liggen rond de €55,-.

Groendak

groendakEen groendak moet aangebracht worden op een geschikte onderlaag. Hiervoor wordt vaak EPDM of pvc gebruikt. Groendaken zijn isolerend, gaat heel lang mee en zijn daarnaast zeer milieuvriendelijk. Een groendak bestaat uit mossen, kruiden, grassen en vetplanten. De dakdekker legt eerst een goede onderlaag aan en begint daarna met het opbouwen van de planten. Een groendak als dakbedekking? De kosten liggen rond de €55,-per m². Houd er wel rekening mee dat je ook nog een geschikte ondergrond moet laten plaatsen.

dakbedekking hellend dak

Dakbedekking hellend dak

De meest populaire bedekking voor hellende daken zijn dakpannen. Je hebt de keuze uit betondakpannen en kleidakpannen. Kies voor een glazuurlaag of speciale coating om de levensduur te verlengen en te zorgen dat de kleidakpannen er lang mooi uitzien. Het is zelfs mogelijk om kunststof pannen te plaatsen.

Een andere bedekking voor hellende daken is riet. Rieten daken zien we veel bij villa’s en boerderijen en geven een authentieke en chique uitstraling. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor metaal of koper. Meer weten over de prijzen? Vraag een gratis offerte aan.

Klik en navigeer direct op deze pagina naar:

Dakpannen

dakpannenEen veelgebruikte dakbedekking zijn dakpannen. Deze worden gemaakt van beton, klei of kunststof. Betondakpannen zijn het goedkoopste, maar kleidakpannen gaan langer mee. Het leggen van deze bedekking gaat zeer snel, vooral als er gebruik wordt gemaakt van extra grote dakpannen of dakpanplaten. Dakpannen op het dak moeten gemiddeld tot 30 tot 50 jaar vervangen worden.

Voor nieuwe dakpannen liggen de kosten rond de €50,- tot €60,- per m².

Rieten dak

rieten dak Een rieten dak geeft je huis een klassieke uitstraling. Het leggen van riet is echt vakmanschap. Riet wordt gelegd op een schroefdakconstructie en voorzien van een brandwerende coating. Een voordeel van riet is dat het isolerend is en een levensduur heeft van 40 jaar. Het is belangrijk dat je er regelmatig onderhoud aan pleegt, dan blijft de kwaliteit het beste.

Voor rieten daken liggen de kosten rond de €100,- per m².

Leien dak

leien dakEen alternatief voor dakpannen is een leien dak. Natuurleien hebben een prachtige natuurlijke uitstraling, maar door de hoge kosten kiezen veel mensen voor kunstleien. Kunstleien worden geproduceerd in veel verschillende kleuren en vormen. Het voordeel van leien is dat ze ook op verschillende manieren gelegd kunnen worden. Op die manier creëer je een unieke uitstraling op je dakoppervlak. Een leien dak gaat gemiddeld 40 jaar lang mee.

De kosten voor leien dakbedekking liggen rond de €70,- per m².

Dakgoten vervangen

Vaak denkt men bij dakwerken en klussen rondom de dakgoten alleen aan het ontstoppen en schoonmaken van het hemelwaterafvoersysteem. Wist je echter dat het na 20 jaar nodig is om de dakgoten te vervangen in plaats van te onderhouden?

Bij het vervangen van de goten krijg je bij menig dakdekker de keus uit een ruim assortiment aan materialen, zoals zink, kunststof, koper en aluminium. Voor welk materiaal je het beste kunt kiezen hangt af van de eisen die je aan het materiaal stelt. Vind je uitstraling het belangrijkste? Kies dan voor hout of koper. Zinken en kunststof dakgoten vormen een meer praktische oplossing.

De materialen voor dakgoten zijn:

 • Zink
 • Pvc
 • Koper
 • Aluminium
 • Hout
 • Kunststof

Subsidie [jaartal] & tips inschakelen dakdekker

Krijg ik ook subsidie op het werk dat dakdekkers uitvoeren? Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van het soort werkzaamheden dat je laat uitvoeren. Per 2 september 2019 kun je als particulier een subsidie aanvragen voor het plaatsen van dakisolatie. Daarnaast zijn er verschillende gemeenten die een lokale subsidie uitgeven. Op energiesubsidiewijzer.nl vind je een overzicht van verschillende subsidieregelingen in Raalte.

Hoe weet ik dat ik te maken heb met een betrouwbare dakdekker?

Door te letten op bijvoorbeeld het KOMO certificaat of op eventuele keurmerken en brancheverenigingen. Op nda.nl vind je een handige checklist met tips voor het inschakelen van dakdekkers.

Handige informatie

dakdekkers Raalte

Voordelen inschakelen dakdekker Raalte

Wij raden aan om een dakdekker in te schakelen voor al je dakwerken. Ten eerste hoef je dan geen speciaal en duur gereedschap of materiaal te kopen. De dakdekker zorgt voor alles. Ten tweede hoef je niet zelf het dak op of op een hoge trap te staan. En tot slot profiteer je van de vakkennis en ervaring van de dakspecialist. Zo weet je zeker dat het de dakrenovatie, dakonderhoud en de dakreparatie van een daklekkage van een hoge kwaliteit is.

Voor een betrouwbare dakdekker controleer je of die een KOMO-certificaat heeft, beschikt over het DAKMERK-keurmerk en is aangesloten bij het NDA.

De voordelen op een rij:

 • Een dakdekker heeft veel kennis en ervaring.
 • Je hoeft zelf de trap en het dak niet op.
 • Je hoeft geen speciaal gereedschap of materiaal te kopen.

Recent aanvragen:

Gratis offerte van een dakdekkersbedrijf ontvangen

Last van een daklekkage of is het echt tijd om eindelijk het dak te vervangen? Schakel dan de hulp van ervaren dakdekkers in: alleen dan ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Hulp van dakdekkers duur? Zeker niet! Vraag een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijzen!

Heb je met spoed de hulp van een dakdekker nodig? Bel en maak gebruik van de 24/7 spoedservice. De dakdekkers komen direct naar je toe voor een snelle dakreparatie in Raalte.

Bel nu: 085 500 1351

Nu bereikbaar.

Wil je prijsinformatie voor dakwerken? Vraag dan een gratis offerte aan. Uiteraard zonder verdere verplichtingen. Start nu je gratis offerteaanvraag!