Dakdekker Uithoorn nodig?

Heb je een goede dakdekker in Uithoorn nodig? Wij helpen je graag met je zoektocht! Door ons netwerk van betrouwbare en ervaren dakdekkersbedrijven, is er altijd een bedrijf bij jou in de buurt. Alle dakwerken zijn mogelijk, van dakreparatie, tot dakonderhoud of het plaatsen van nieuwe dakbedekking.

Je leest op deze pagina meer over dakwerken en het inhuren van een dakdekker. Zo vertellen we je graag meer over het uurtarief van dakdekkers, de prijzen van de dakwerken en dakbedekking en hoe je een dakdekkersbedrijf kiest. Daarnaast krijg je ook nog informatie en tips van dakdekkers!

Dakdekker Uithoorn spoed!

Lekkage of ander spoedgeval? Bel dan direct naar: 085 500 1348 om zo snel mogelijk in contact te komen met een dakdekker uit jouw regio!

Wat doet een dakdekker in Uithoorn?

Een dakdekker uit Uithoorn voert alle werkzaamheden uit op en rond een dak. De belangrijkste werkzaamheden zijn dakwerken zoals het plaatsen van dakbedekking, het repareren van beschadigingen en het onderhouden van het dak.

Dakdekkers repareren en onderhouden niet alleen daken, maar voeren ook dakwerken uit aan schoorstenen, dakgoten en andere dakonderdelen.

De belangrijkste dakwerken in Uithoorn:

 • Dakonderhoud

 • Dakreparatie

 • Dakbedekking leggen

 • Dakrenovatie

 • Dakisolatie plaatsen

 • Zonnepanelen plaatsen

dakdekker Uithoorn

Wat kost een dakdekker in Uithoorn?

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de kosten van een dakdekker uit Uithoorn. Wij geven je graag meer informatie over de kosten, zoals het uurtarief, de kosten van dakwerken en de richtprijzen voor dakbedekking. De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren: materiaal, uurtarief, type dak, de dakwerken en extra kosten zoals voorrijkosten.

Het uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €35 en de €45.

Meer weten over de prijzen? Lees dan verder en bekijk onderstaande prijstabellen.

Uurtarief dakdekkers in 2024

DakwerkenUurtarief*
Dakreparatie€35
Nieuw dak plaatsen€40
Dakonderhoud€45

Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven.

Wat kosten dakwerken in Uithoorn?

Naast het uurtarief, moet je ook rekening houden met de kosten per type dakwerken in Uithoorn. Zo kost dakonderhoud ongeveer €15 per vierkante meter en laat je een dak renoveren vanaf een beginprijs van €45 per vierkante meter. Het repareren van een dak begint vanaf €150. Meestal is het repareren van een plat dak goedkoper dan de dakreparatie van een schuin dak.

Wil je besparen op je maandelijkse kosten?

Hierbij kan een dakdekker je helpen! Warmte stijgt op en wanneer het dak van je woning niet goed geïsoleerd is, verlies je veel warmte. Hierdoor moet je meer stoken en ben je dus maandelijks een behoorlijk bedrag kwijt aan energiekosten. Door dakisolatie aan te laten brengen, voorkom je warmteverlies en bespaar je elke maand weer. De investering verdien je dus weer terug na een paar jaar.

DakwerkenGemiddelde kosten*
Dakonderhoud€15 per m²
Dakreparatie plat dak€250 tot €300
Dakreparatie schuin dak€150 tot €300
DakrenovatieVanaf €45 per m²
Dakgoten vervangen€65 tot €100 per strekkende meter
Dakisolatie plaatsen€20 tot €115 per m²

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Elk dakdekkersbedrijf hanteert zijn eigen prijzen.

kosten dakdekker Uithoorn

Wat kost dakbedekking?

Wil je meer weten over de kosten per type dakbedekking, van schuin tot plat dak? Bekijk dan onderstaande tabel met alle richtprijzen.

Type dakbedekkingPrijzen per m²*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€70 tot €9020 tot 25 jaar
Pvc€75 tot €95 20 tot 25 jaar
EPDM€95 tot €12025 tot 40 jaar
Groendak€60 tot €6555 tot 60 jaar
Schuin dak
Dakpannen – beton€40 tot €6530 tot 35 jaar
Leien€55 tot €9535 tot 40 jaar
Riet€85 tot €10035 tot 40 jaar
Aluminium€70 tot €9045 tot 50 jaar
Dakpannen – keramiek€55 tot €9545 tot 50 jaar
Koper€95 tot €12575 tot 80 jaar
Zink€75 tot €10595 tot 100 jaar

Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw.

Wil jij besparen op de kosten?

Start hier!

Onze tip: vergelijk gratis offertes van dakdekkers!

Vraag hier gratis offertes aan!

De factoren die de prijs bepalen

Elk dakdekkersbedrijf hanteert haar eigen prijzen, hierdoor kunnen er ook grote verschillen ontstaan tussen de verschillende dakdekkersbedrijven. De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren, zoals het type dak, de dakwerken en materiaal dat er nodig is.

Alvast een een tip om te besparen op de kosten: wanneer je een dakdekker gaat inschakelen, is het verstandig om eentje te kiezen bij jou in de buurt. Met een dakdekker in de buurt bespaar je namelijk op de voorrijkosten.

Welke factoren de kosten van een dakdekkersberijf beïnvloeden? Hieronder een handige opsomming:

 • De dakwerken: de werkzaamheden bepalen voor een groot deel de prijs. Hierbij geldt dat hoe ingewikkelder de uit te voeren dakwerken zijn, hoe hoger de prijs meestal is. Een simpele reparatie is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een dakrenovatie of het leggen van een nieuw dak. Laat meerdere dakwerken tegelijkertijd uitvoeren om te besparen, over werk samen met je buren.

 • Het uurtarief van de dakdekker: een dakdekker rekent een eigen uurtarief dat wordt bepaald door de ervaring van de dakdekker en een eventueel specialisme. Een rietdekker rekent bijvoorbeeld vaak een hoger tarief, omdat rietdekken en het onderhouden van een rieten dak een specialistische klus is.

 • Je dakbedekking: welke dakbedekking je hebt of wilt laten leggen, bepaalt uiteraard ook de totaalprijs. Zo zijn dakpannen duurder dan bitumen, maar gaan ze wel langer mee. Het type dakbedekking is niet alleen van invloed wanneer je nieuwe bedekking laat leggen, maar ook bij een reparatie. Bij een reparatie aan dakpannen is het bijna altijd nodig om ze te vervangen, terwijl bitumen soms gerepareerd kan worden met een speciale pasta of reparatiestrook.

 • De regio waar je woont: dakdekkers uit de Randstad of andere grote stad, rekenen meestal een lager tarief dan dakdekkers buiten de grote steden. Zij hebben te maken met een hoge concurrentie en hierdoor liggen de prijzen vaak lager om goed te kunnen concurreren. Buiten de Randstad is dit minder van toepassing en daarom zien we daar ook vaak wat hogere tarieven ontstaan.

 • Spoedklussen: met een spoedklus buiten kantooruren of in het weekend, moet je rekening houden met een toeslag. Wij raden aan om eerst goed na te denken of het echt nodig is om een dakdekker in te schakelen in het weekend of dat je het toch even kunt uitstellen tot een doordeweekse dag. Vraag daarnaast altijd naar de prijzen, zodat je van tevoren weet of en welke toeslag er gerekend gaat worden.

 • Extra kosten: bij dakwerken heb je vaak ook nog extra kosten die de totaalprijs van een dakdekker uit Uithoorn bepaalt. Een dakdekkersbedrijf rekent bijvoorbeeld vaak voorrijkosten, soms zijn er afvoerkosten (vraag hiervoor de kosten na bij je gemeente) en soms zijn er kosten voor het parkeren of een parkeervergunning.

Direct een gratis offerte aanvragen:

dakwerken Uithoorn

Dakwerken Uithoorn

Je kunt een dakdekker inschakelen voor verschillende soorten dakwerken in Uithoorn.

Wil je ook een dakdekker inhuren voor jouw klus?Vul dan het offerteformulier of, of neem contact op via telefoonnummer 085 500 1348.

Dit zijn de belangrijkste dakwerken:

 • Dakonderhoud

 • Dakreparatie

 • Dakrenovatie

 • Nieuw dak

Een klus die we in 2024 ook steeds meer zien, is het plaatsen van zonnepanelen op een dak. Heb je nog geen zonnepanelen? Dan is het verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden voor jouw woning. Je wekt hiermee je eigen energie op en bespaart zo aanzienlijk op je energiekosten.

Naast reparatie, renovatie, een nieuw dak en onderhoud, zijn een dakinspectie en dakreiniging ook nog voorbeelden van dakwerken in Uithoorn.

dakonderhoud Uithoorn

Dakonderhoud Uithoorn

Dakonderhoud in Uithoorn is belangrijk voor de weersbestendigheid en de levensduur van je dak. Het bestaat uit een dakinspectie, het reinigen van het oppervlak en de dakgoten en het repareren van eventuele kleine beschadigingen.

 • Dakinspectie: een dakinspectie bestaat uit een grondige inspectie van het gehele dakoppervlak. De dakdekker uit Uithoorn bekijkt alle componenten van jouw ak, zoals de dakbedekking, de dakconstructie, de dakgoten en andere onderdelen zoals een schoorsteen of dakkapel. Er wordt niet alleen gekeken naar de staat van het dak, maar ook naar eventuele schade zoals scheurvorming of veroudering, lekkages, losse dakpannen en verstoppingen. Je krijgt na de dakinspectie een advies.

 • Dakreiniging: met een dakreiniging wordt het gehele dakoppervlak en de dakgoten grondig schoongemaakt. Alle takken, bladeren, mos, algen en ander vuil wordt verwijderd. Een goede dakreiniging voorkomt verstoppingen in de dakgoten en regenpijpen, zorgt ervoor dat de waterafvoer goed blijft lopen en vermindert de kans op vervelende lekkages.

 • Kleine reparaties: ook voert een dakdekker kleine reparaties uit tijdens dakonderhoud in Uithoorn. Kleine beschadigingen, versleten dakbedekking, kapotte dakgoten of andere dakonderdelen worden hersteld of vervangen. Hierbij gaat het dus wel om kleine reparaties, wanneer een grote reparatie nodig is, is het beter om een dakreparatie of dakrenovatie uit te laten voeren.

Afhankelijk van het type dakbedekking kunnen er ook nog specifieke onderhoudstaken vereist zijn. Denk hierbij aan het aanbrengen van een beschermede dakcoating op dakpannen, het controleren en bijwerken van waterdichte afdichtingen bij een dakkapel of dakraam, het controleren van de verankering van dakpannen en het controleren op corrosie bij metalen dakbedekking.

Kosten dakonderhoud 2024

Soort woningGemiddelde kosten*
Tussenwoning€18 per m²
2-onder-1-kap woning€18 per m²
Vrijstaande woning€15 per m²

*Let op: gemiddelde prijzen.

Waarom is dakonderhoud nodig?

Met goed en regelmatig dakonderhoud in Uithoorn verleng je de levensduur van je dak. Het onderhouden van het dak zorgt ervoor dat de staat van het dak goed blijft, waardoor je problemen voorkomt.

Daklekkage voorkomen? Met dakonderhoud is dit mogelijk!

Tijdens het onderhouden van een dak, voert de dakdekker een inspectie uit. Problemen die een lekkage kunnen veroorzaken worden hierdoor vroegtijdig herken. Ook kunnen vuil, algen en mosvorming de dakbedekking aantasten. De dakbedekking wordt hierdoor poreus en er kan vriesschade ontstaan wanneer het gaat vriezen. Ook kan er water door de poreuze dakbedekking lekken.

Wanneer het dak onderhouden?

Wij raden je aan om je dak jaarlijks te laten onderhouden. Dit is genoeg voor de meeste daken in Nederland.

Extra onderhoud nodig?

Woningen die in een boom- of bosrijke omgeving staan, moeten vaak extra onderhouden worden. Er komt namelijk meer vuil op de daken en er groeien meer mossen en algen op het dak. Ook na extreme weersomstandigheden is extra onderhoud nodig. Denk hierbij aan een heftige storm, hevige wind of zware regenval.

dakreparatie Uithoorn

Dakreparatie Uithoorn

Schade aan je dak? Laat dan een dakreparatie in Uithoorn uitvoeren! Een reparatie bestaat onder andere uit het repareren van beschadigingen zoals kapotte of losse dakbedekking, scheurvorming of houtrot in de dakconstructie. Ook het vervangen van kapotte dakbedekking hoort hierbij.

Daklekkage?

Problemen met een daklekkage in Uithoorn? Kom dan direct in actie en schakel zo snel mogelijk een dakdekker in voor de reparatie van de lekkage. Wanneer het mogelijk is, is het verstandig om te proberen om de waterschade zoveel mogelijk te beperken. Leg bijvoorbeeld een zeil op het dak als dat kan, of verplaats meubilair zodat ze het niet nat wordt.

Bel direct naar: 085 500 1348!

Wanneer een dakreparatie nodig is, is het belangrijk om hier niet te lang mee te wachten of steeds uit te stellen. Wij raden altijd om om zo snel mogelijk een dakdekker uit Uithoorn te contacteren en een afspraak in te plannen. Wanneer je te lang wacht, kan het probleem steeds groter worden, waardoor het ook meer gaat kosten.

Prijzen dakreparatie in 2024

WerkzaamhedenGemiddelde prijzen*
Dakreparatie plat dak: zwakke delen vervangen of plakken€250 tot €300 per m²
Dakreparatie schuin dak: enkele dakpannen vervangen€15- tot €350 per m²
Nokvorsten vervangen€50 tot €100 per meter
Dakgoten vervangen€65 tot €100 per meter

*Dit zijn richtprijzen.

dakrenovatie Uithoorn

Dakrenovatie Uithoorn

Een dakrenovatie in Uithoorn is nodig wanneer een reparatie niet meer voldoende is, of wanneer het dak sterk verouderd is. Een dakrenovatie bestaat uit het geheel vervangen van het dak of een gedeelte van het dakoppervlak.

Kosten dakrenovatie in 2024

RenovatiewerkenGemiddelde prijzen*
Nieuwe dakbedekking plat dak€45 tot €55 per m²
Nieuwe dakbedekking schuin dak€45 tot €100 per m²
Dakisolatie aanbrengen€20 tot €115 per m²

*Dit zijn richtprijzen. Elke dakdekker hanteert verschillende prijzen.

Wanneer het dak renoveren?

Dit zijn een aantal situaties waarbij een dakrenovatie noodzakelijk is:

 • Veroudering van het dak: elk dak heeft een bepaalde levensduur. Met dakonderhoud kun je dit verlengen, maar wanneer de dakbedekking poreus, te oud en versleten is, is een dakrenovatie echt noodzakelijk. Wanneer je dit niet laat doen, is de kans op lekkages en waterschade erg groot. Ook kan er schade aan de dakconstructie ontstaan door daklekkages.

 • Daklekkages: wanneer een daklekkage steeds maar weer terugkomt, ook al laat je het elke keer repareren, is een renovatie helaas nodig. Er is waarschijnlijk sprake van structurele schade en met een dakrenovatie kan het zwakkere gedeelte helemaal vervangen worden.

 • Slechte isolatie: een slechte isolatie is in 2024 een slecht idee. Je verliest veel warmte en hebt hierdoor hogere energiekosten. Tijdens een dakrenovatie wordt er een dikke laag dakisolatie aangebracht, waardoor er minder warmte verloren gaat.

 • Grote beschadigingen: wanneer er sprake is van grote beschadigingen of veel schade, dan is een dakreparatie niet meer voldoende. Dit zien we bijvoorbeeld bij scheurvorming op een groot gedeelte van het dak, losgelaten dakbedekking of versleten stukken.

Dakrenovatie met zonnepanelen

Wil je je dak laten renoveren? Bekijk dan eens de mogelijkheid om de dakrenovatie te combineren met het plaatsen van zonnepanelen. Met zonnepanelen bespaar je op je energiekosten en bovendien kun je nu nog een subsidie ontvangen.

Een dakrenovatie wordt steeds vaker gecombineerd met het plaatsen van zonnepanelen en dat is een goed idee! Met zonnepanelen bespaar je elke maand weer op je energierekening en het is een stuk beter voor het milieu. Wanneer je dak toch al grondig gerenoveerd wordt, kun je net zo goed direct zonnepanelen laten plaatsen. Bovendien kun je ook nog een subsidie krijgen voor de plaatsing.

nieuw dak Uithoorn

Nieuw dak Uithoorn

Eén van de dakwerken die een dakdekker ook regelmatig uitvoert, is het plaatsen van een nieuw dak in Uithoorn.

Er zijn twee mogelijkheden:

Een compleet nieuw dak: een compleet nieuw dak bestaat uit nieuwe dakbedekking, isolatie en een nieuwe dakconstructie zoals de gordingen en dakplaten. Dit zijn we natuurlijk bij nieuwbouwwoningen, maar ook bij bestaande woningen waarbij het dak sterk verouderd of beschadigd is. In sommige gevallen is het mogelijk om een overzet dak over het bestaande dak te plaatsen. Dit is echter niet geschikt voor alle soorten daken.

Nieuwe dakbedekking: een andere optie is het vervangen van verouderde of kapotte dakbedekking. Deze optie is alleen mogelijk, wanneer de dakconstructie nog in goede staat is.

Dakpannen vervangen Uithoorn

Wanneer je dakpannen aan het einde van hun levensduur zijn gekomen, is het tijd om ze te vervangen. Dakpannen worden na verloop van tijd poreus en hierdoor kun je last krijgen van lekkages. Dakpannen vervangen in Uithoorn is soms ook nog na een heftige storm, niet altijd blijven alle pannen dan netjes liggen.

Zelf testen of je dakpannen verouderd zijn? Tik er dan voorzichtig op. Hoor je een heldere klank, dan zijn de dakpannen nog goed. Hoor je echter een doffe klank? Dan zijn ze waarschijnlijk verouderd.

Wanneer je nieuwe dakpannen gaat laten leggen, kun je kiezen uit twee soorten: betondakpannen of kleidakpannen, ook wel keramische- of geglazuurde dakpannen genoemd. Onze voorkeur gaat altijd uit naar kleidakpannen, omdat deze langer mooi blijven en een langere levensduur hebben. Ze zijn echter wel duurder dan betondakpannen.

Subsidies voor dakwerken in 2024

Voor algemene dakwerken is er in 2024 geen subsidie. Wel kun je een subsidie krijgen wanneer je besluit om energiebesparende maatregelen te nemen. Denk hierbij aan het isoleren van je dak of het plaatsen van zonnepanelen. Je kunt alleen een subsidie in 2024 krijgen wanneer je energiebesparende maatregel.

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, de ISDE, is dus alleen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen. Deze maatregelen kun je natuurlijk wel uitstekend combineren met andere dakwerken.

Daarnaast is het soms mogelijk om een gemeentelijke subsidie aan te vragen, dit moet je navragen bij je eigen gemeente.

Dakdekker Uithoorn nodig? Tips voor het kiezen!

Op zoek naar een goede dakdekker in Uithoorn? We kunnen ons voorstellen dat je hier wat hulp bij nodig hebt en daarom hebben we een paar goede tips voor je op een rijtje gezet.

dakdekkers Uithoorn

Tips van onze dakdekkers

Wij hebben onze dakdekkers uit Uithoorn nog gevraagd naar hun beste tips en hebben ze hieronder op een rijtje gezet!

 • Wacht niet te lang! Soms zien we grote problemen ontstaan, doordat een reparatie steeds wordt uitgesteld. Schakel daarom zo snel mogelijk ieman in voor een renovatie of reparatie.

 • Ook in 2024 is het mogelijk om te besparen op de kosten door gebruik te maken van een subsidie. Je krijgt een subsidie als je energiebesparende maatregelen neemt, zoals het plaatsen van dakisolatie en zonnepanelen. Deze werkzaamheden kun je ook combineren met andere dakwerken.

 • Een dakdekkersbedrijf hanteert verschillende veiligheidsregels en -protocollen en heeft speciaal materiaal om veilig op een dak te werken. Ga dus niet zomaar zelf het dak op, want het dak is een gevaarlijke plek waar je geen ongeluk wilt hebben.

 • Wanneer je niet zeker weet of dakonderhoud, een dakreparatie of een dakrenovatie nodig is, kun je ook een daksinspectie laten uitvoeren. Tijdens de dakinspetie bekijkt de dakdekker de staat van je dak en naderhand krijg je advies over de dakwerken die eventueel nodig zijn.

 • Dakonderhoud is iets wat vaak vergeten of overgeslagen wordt door veel woningeigenaren. Toch is het erg belangrijk voor de staat en de levensduur van je dak. Plan daarom regelmatig onderhoud in!

 • Het lijkt misschien financieel aantrekkelijk om te kiezen voor goedkope dakbedekking, maar hierbij geldt ook vaak goedkoop is duurkoop. Een duurdere variant gaat misschien wel veel langer mee en is hierdoor uiteindelijk goedkoper.

 • Pas op om iemand zwart in te huren voor dakwerken. Het is het beste om legaal te werken. Je bent namelijk niet verzekerd bij ongelukken wanneer iemand zwart werkt. Een zwartwerker is misschien goedkoper, maar wanneer hij een ongeluk krijgt, krijg je misschien de rekening. Daarnaast heb je helemaal geen garantie als het later toch broddelwerk blijkt.

Recente aanvragen:

dakwerken

Dakdekker Uithoorn inschakelen? Besparen op de kosten!

Heb je een dakdekker in Uithoorn nodig? Of het nou voor het onderhouden van het dak is, het repareren van een beschadiging of het renoveren van een verouderd dak: wij hebben een dakdekker voor jouw dakwerken! Vraag een gratis offerte aan om meer inzicht te krijgen in de prijzen en een dakdekkersbedrijf uit te kiezen.

Vul hiervoor het offerteformulier in, beschrijf jouw klus en volg de stappen in het formulier. Wij doen vervolgens de rest voor je. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar een dakdekker, maar krijgt vanzelf een offerte.

Informatie over:

Direct contact?

Bel naar 085 500 1348 voor een dakdekker!

Hoe werkt het?

 • Altijd een dakdekker bij jou in de buurt

 • Vul het formulier in & beschrijf je opdracht

 • Laat je dakwerken uitvoeren