Dakdekker Winschoten – Voor alle dakwerken | Scherpe prijzen

dakwerken Winschoten

Dakdekker Winschoten

Heb je een dakdekker uit Winschoten nodig voor een dakreparatie of dakonderhoud aan je dak in Winschoten? Heb je last van een daklekkage? Of denk je erover na om andere dakwerken uit te laten voeren? Op deze pagina lees je alles over dakwerken zoals een dakinspectie en dakrenovatie. Daarnaast geven we een overzicht van de prijzen van dakwerken en het uurtarief van een dakdekker.

Ons netwerk bestaat uit meerdere professionals op het gebied van dakwerken. Vraag offertes aan via het offerteformulier. Je ontvangt dan spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen, kies een dakdekkersbedrijf en bespaar op de totaalprijs van dakwerken!

Navigeer op deze pagina verder naar:

Werkzaamheden dakdekker | Daklekkage | Dakreparatie | Onderhoud | Dakrenovatie | Kosten dakdekker | Dakbedekking

Voor al je dakwerken

De term dakwerken wordt voor vele soorten werkzaamheden gebruikt. Natuurlijk legt een dakdekker bedekking zoals dakpannen en groendaken op daken. Daarnaast behoort dakreparatie, dakinspectie en dakonderhoud ook tot de dakwerken van een dakdekker. Ook voor een dakreparatie met spoed! Met een dakreparatie en goed dakonderhoud verleng je de levensduur van je dak. Het schoonmaken en vervangen van dakgoten en regenpijpen behoort ook tot dakwerken. We stellen over het algemeen dat alles wat te maken heeft met een dak, van aanleggen, vervangen tot repareren, behoort tot dakwerken. Wat doet een dakdekker?

 • Dakreparatie en dakonderhoud
 • Aanleggen van dakbedekking
 • Repareren daklekkage en vervangen dakconstructie
 • Onderhouden dakgoten en regenpijpen
 • Dakinspectie
 • Dakrenovatie

Deskundige hulp nodig voor een daklekkage of nieuwe dakbedekking?

Schakel een dakdekker uit Winschoten in voor de beste kwaliteit. Vergelijk aanbiedingen en bespaar!

 
dakdekker in Winschoten

Daklekkage

Het repareren van een daklekkage is één van de meest voorkomende dakreparaties. Een dakdekker uit Winschoten heeft veel ervaring met het verhelpen van een daklekkage. Een daklekkage wordt meestal veroorzaakt door een verschoven dakpan, verouderde bedekking of het loslaten van de naden van bedekking bij platte daken. Daarnaast zien de professionals uit Winschoten ook regelmatig een daklekkage bij dakkapellen, dakramen en dakgoten. Een daklekkage moet zo snel mogelijk opgespoord worden. Voor een snelle lekdetectie gebruikt een dakdekker daarom speciale hulpmiddelen zoals rookgasdetectie. Hiermee wordt er rookgas onder de constructie gespoten. Op de plek van de daklekkage ontsnapt het gas. Na de lekdetectie zorgt de dakwerker ervoor dat het lek gedicht wordt.

Dakreparatie

Een dakreparatie is nodig wanneer er sprake is van beschadigingen of daklekkage. Vaak zien dakwerkers uit Winschoten na een dakinspectie welke onderdelen er vervangen of gerepareerd moeten worden. Bij een dakinspectie controleert een dakwerker de kwaliteit van de bedekking, of er een dakpan verschoven is en of bij EPDM of bitumen de naden loslaten. Daarnaast controleert hij de dakconstructie, de schoorsteen, de dakgoten en het hemelwaterafvoersysteem. EverSeal wordt veelgebruikt om kleine scheuren in de goten te dichten. Daarnaast komen spoedreparaties veel voor, bijvoorbeeld door verzakkingen, kapotte dakgoten of daklekkage na hevige regenval.

Dakonderhoud, verleng de levensduur van het dak

Iets wat vaak vergeten wordt is het onderhoud van de bekapping. Dat we dakgoten en regenpijpen regelmatig moeten schoonmaken is algemeen bekend. Bladeren en ander vuil verstoppen de dakgoten. Met schoonmaken voorkom je beschadigingen en lekkages. Maar het dak vereist ook de nodige aandacht. Met dakonderhoud verleng je de levensduur. Daarnaast voorkomt het problemen zoals schade en daklekkage. Door een dakwerker uit Winschoten het onderhoud te laten uitvoeren hoef je zelf niet op een hoge ladder te staan. Daarnaast zorgt een dakdekker voor efficiënt onderhoud en weet hij precies waar hij op moet letten. Sluit een onderhoudscontract af voor periodiek onderhoud. Dan hoef je nergens meer aan te denken.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie [in var1] is veel meer dan alleen een dakreparatie. Een dakrenovatie is zeer geschikt wanneer onderdelen verouderd zijn of wanneer een dakreparatie niet meer mogelijk is. Denk hierbij aan het vervangen van bitumen of de dakconstructie en aanbrengen van dakisolatie. Ook het plaatsen van een dakraam of dakkapel behoort tot dakrenovatie. Heb je een schoorsteen? Bij een schoorsteenrenovatie wordt het metselwerk, de voegen en het rookkanaal vernieuwd. Zo heb je er weer jaren plezier van. Laat een dakrenovatie over aan een dakwerker uit Winschoten. Dan weet je zeker dat alles probleemloos en snel uitgevoerd wordt.

plaatsen nieuw dak

Nieuw dak?

Dakdekkers uit Winschoten krijgen vaak de vraag wanneer het verstandig is om een compleet nieuw dak te plaatsen. Daken bieden bescherming en moeten bestand zijn tegen de weersinvloeden. Het bestaat uit een houten constructie en bedekking. Bij een verzakking van de houten balken of beschadiging door houtrot is de kwaliteit van de constructie niet meer goed genoeg om alles te dragen. In dit geval is het verstandig om een nieuw dak te plaatsen. Breng direct goede isolatie aan om warmteverlies te voorkomen. Daarnaast heb je de mogelijkheid de uitstraling te kiezen die bij je woning in Winschoten past.

Wat kost een dakdekker per uur?

Wilt u een dakdekker inschakelen? Dan wilt u vast ook weten wat een dakdekker uit Winschoten kost per uur. Het uurtarief van een dakdekker is gemiddeld €35,- tot €45,-. Afhankelijk van de werkzaamheden wordt het tarief vastgesteld. Voor kleine klusjes en dakreparatie is het gemiddelde uurtarief €35,-. Voor onderhoudswerkzaamheden vraagt een dakwerker gemiddeld €45,- per uur. Heeft u net een nieuwbouwwoning in Winschoten laten bouwen? Voor het leggen van dakbedekking vraagt een dakdekker gemiddeld €40,- per uur. Vul het contactformulier in om meer inzicht te krijgen in de prijs voor uw dakinspectie, verhelpen daklekkage of andere dakreparatie. Vergelijk en bespaar!

Tabel: uurtarief dakdekker

Uurtarief dakdekkerGemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker€35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie)€35,-
Uurtarief bij nieuwbouw€40,-
1,5 tot 2,5 meterEnkel draai-kiepraam en enkel kozijn

* Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Handige bespaartips

Wil je ook besparen op de prijs voor een dakreparatie, verhelpen daklekkage of andere dakwerken? Dan hebben wij nog een paar handige tips voor je. Door offertes te vergelijken op basis van prijs, aanbod en voorwaarden weet je zeker dat je de beste deal hebt. Daarnaast bespaar je de dakwerker veel tijd door klusjes zelf te doen. Denk hierbij aan het klaarleggen van de materialen voor de dakreparatie en het schoonmaken van platte daken. Wanneer je de bekapping deelt met één of meerdere buren is het mogelijk om kwantumkorting te krijgen. Daarnaast is het soms mogelijk om subsidie te krijgen voor dakwerken. Bijvoorbeeld voor energiebesparende maatregelen. Controleer via de Energiesubsidiewijzer of er ook subsidie is in jouw gemeente.

Video over het leggen van dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Eén van de populairste soorten dakbedekking is bitumen. Het wordt niet alleen gebruikt voor een dak van een woning, maar ook voor tuinhuisjes en dakkapellen in Winschoten. Andere soorten zijn EPDM of PVC. De laatste mogelijkheid is een groendak. Een groendak bestaat uit mos, gras, kruiden, bloemen en kleine planten. De keuze voor de bedekking is afhankelijk van het budget, de mogelijkheden en je persoonlijke voorkeur. Laat je adviseren door een dakdekker uit Winschoten om de juiste keuze te maken. Kies uit één van deze soorten dakbedekking:

 • Bitumen
 • EPDM
 • PVC
 • Groendak

Bitumen

dak bitumen De levensduur van bitumen is ongeveer 25 jaar bij goed onderhoud. Bitumen wordt aangebracht door de onderkant van het materiaal te verhitten met brander. De bitumen smelt dan een beetje en wordt vastgeplakt door de dakdekker. Het materiaal is erg sterk, heeft een grote kleefkracht en is bestand tegen regen, sneeuw en wind.

EPDM

epdm dakbedekkingEPDM wordt gemaakt van rubber en gaat gemiddeld 40 jaar mee. Voordat het wordt aangebracht , wordt EPDM op maat gesneden. Het materiaal wordt niet verhit zoals bitumen, maar vastgeplakt met lijm. Voordelen van EPDM zijn dat het duurzaam en onderhoudsarm is en dat het goed bestand is tegen temperatuurverschillen.

PVC dakbedekking

pvc bedekkingPVC wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in de bouw. Kunststof is een veelzijdig materiaalsoort en heeft vele voordelen. Het is onderhoudsarm, gaat gemiddeld 25 jaar mee en je hebt de keuze uit vele kleuren. Maak het kunststof af en toe schoon om de kwaliteit van het materiaal goed te houden. De kunststof bedekking wordt in rollen geleverd en daarna op maat gesneden.

Groendak

groendak WinschotenEen groendak bestaat uit begroeiing met mossen, kruiden, grassen en vetplanten. Het is goed voor het milieu, van nature isolerend en een groendak gaat lang mee. Gemiddeld 60 jaar. Je hebt de keuze uit een intensief of extensief groendak, afhankelijk van hoeveel onderhoud je eraan wilt plegen. Voordat een groendak aangelegd kan worden, moet er een geschikte onderlaag liggen.
 

Dakdekker nodig voor dakwerken in Winschoten?

Bespaar op de kosten en vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

 
leggen dakbedekking Winschoten

Dakbedekking hellend dak

Je hebt de keuze uit dakpannen, riet of bedekking van metaal, zink of koper voor hellende daken. Een klassieke rieten bedekking geeft een authentieke en chique uitstraling. Riet wordt voornamelijk gebruikt voor villa’s en boerderijen. Dakpannen worden het meest gebruikt in Winschoten. De voordelen hiervan zijn dat ze snel gelegd worden en dat je de keuze hebt uit verschillende soorten, zoals betondakpannen of kleidakpannen. Of plaats bekapping van metaal, koper of zink. Een dakwerker uit Winschoten voorziet je graag advies over de mogelijkheden en welke bedekking geschikt is. Kies uit één van de volgende soorten:

 • Dakpannen
 • Rieten dak
 • Metaal, koper of zink

Dakpannen

dakpannenDakpannen worden veel gebruikt in Winschoten. Er zijn betondakpannen, kleidakpannen en dakpannen van kunststof. Ze worden snel gelegd en hebben een lange levensduur van gemiddeld 30 tot 50 jaar. Voorzie de betondakpannen van een coating om de levensduur te verlengen. Of kies voor kleidakpannen met een glazuurlaag voor een mooie uitstraling.

Rieten dak

rieten dakbedekking WinschotenRiet was vroeger de voornaamste soort bedekking, tegenwoordig zien we het voornamelijk bij villa’s en boerderijen. Voor het leggen van riet wordt meestal een schroefdakconstructie gebruikt. Breng een brandwerende coating aan voor de veiligheid. Het leggen van riet is vakmanschap en vereist veel ervaring. Een rieten dak moet gemiddeld na 40 jaar vervangen worden.

Kosten dakbedekking

De kosten van dakbedekking worden beïnvloed door het type dakwerk, de grootte van het dakoppervlak en de kwaliteit die je kiest. De gemiddelde prijs van beton- of kleidakpannen is €50,- tot €60,- per vierkante meter. Betondakpannen zijn goedkoper dan kleidakpannen. Heb je een plat dak? EPDM kost gemiddeld €50,- per vierkante meter en PVC €55,-. De prijs is inclusief het plaatsen en de BTW. In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen. Wil je meer inzicht in de prijzen? Vraag dan direct gratis aanbiedingen aan via het offerteformulier. Vergelijk de vrijblijvende aanbiedingen en bespaar!

Tabel: kosten dakbedekking

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduur*Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen25 jaar€45,-
EPDM40 jaar€50,-
PVC25 jaar€55,-
Groendak60 jaar€55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen30-50 jaar€50,- tot €60,-
Riet40 jaar€100,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

vervangen dakgoten Winschoten

Dakgoten

Het is belangrijk om dakgoten en regenpijpen regelmatig schoon te maken. Maar wist je dat het na ongeveer 20 jaar nodig is om het hemelwaterafvoersysteem te vervangen? Door het systeem te vernieuwen voorkom je een daklekkage en waterschade. Bij het vervangen heb je een ruime keuze uit materialen. Denk hierbij aan zinken dakgoten. Of goten van PVC, koper en aluminium. De keuze voor het materiaal is afhankelijk van je eisen, het budget en de gewenste uitstraling. Hout of koper geeft een warme en luxe uitstraling. Zink en kunststof zijn een stuk goedkoper en zeer praktisch in gebruik.

Voordelen van inschakelen dakdekker Winschoten

Het inschakelen van een dakdekker uit de omgeving van Winschoten voor een dakreparatie of vervangen dakbedekking heeft vele voordelen. Zo weet je zeker dat de dakwerken van een hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft een dakdekker veel ervaring en kennis. Een dakreparatie, dakrenovatie of dakonderhoud verloopt allemaal probleemloos. Ook hoef je zelf ook niet een hoge trap op. De dakwerker regelt alles. Zo hoef je bijvoorbeeld geen duur materiaal of gereedschappen aan te schaffen. De voordelen van een dakdekker:

 • Je profiteert van vakkennis en deskundig advies.
 • Je hoeft zelf geen zwaar werk te doen of op een hoge trap te staan.
 • Je hoeft geen materiaal of gereedschap te kopen.

aanvragen gratis offertes

Vrijblijvende offertes aanvragen

Het aanvragen van vrijblijvende offertes voor dakwerken zoals een dakreparatie is heel eenvoudig. Vul je gegevens in op het offerteformulier en wij regelen de rest. Wij zijn een netwerk van dakdekkersbedrijven en zorgen ervoor dat je spoedig een aantal aanbiedingen ontvangt. Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden.

Vergelijk & bespaar tot 40%

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier. Je ontvangt spoedig een aantal aanbiedingen van dakspecialisten uit Winschoten. Door de offertes met scherpe prijzen te vergelijken bespaar je op de totaalprijs van dakwerken. Zo is het zelfs mogelijk om tot wel 40% te besparen! Kijk bij het vergelijken naar de prijs, eventuele extra mogelijkheden en voorwaarden. Ga ook voor vakkundige hulp van een dakdekkersbedrijf en schakel een dakdekker in voor alle dakwerken.

Wij zijn actief in de onderstaande plaatsen uit jouw provincie:
Dakwerken Groningen
Dakwerken Veendam
Dakwerken Hoogezand
Dakwerken Stadskanaal
Dakwerken Winschoten
Dakwerken Delfzijl
Dakwerken Haren